Emanuel Late Lat (©Reuters)
Emanuel Late Lat (©Reuters)

Zvezda mu letos čuvala devetku, a sad u 90. raspršio nade Sautemptona o direktnoj promociji

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 19:21

Nesuđeno pojačanje šampiona Srbije dalo osmi gol u Čempionšipu, a treći u martu

Krajem juna prošle godine najavljivao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, da je klub završio još jedno pojačanje i da su do ozvaničenja ostali još detalji. Sve je ukazivalo na to da će Emanuel Late Late preći iz Atalante na Marakanu za obeštećenje od oko 3.500.000 evra, ali se Obaloslonovačanin u poslednji čas predomislio u nadi da će dobiti ponudu sa zapadnog dela evropskog kontinenta. Krajem avgusta usledio je poziv Midlzbroa, što je 24-godišnji centarfor oberučke prihvatio, a Zvezdinu devetku je u smiraj prelaznog roka umesto Late Lata zadužio Šerif Endijaje.

Prethodnih nekoliko sedmica bile su najbolje za Afrikanca od dolaska u Englesku, pošto je na poslednjih pet utakmica u Čempionšipu dao tri gola. Na katolički Veliki petak, dan na koji se tradicionalno igraju utakmice nižih rangova engleskog fudbala, Late Lat je u 90. minutu dao gol Sautemptonu i rastužio tridesetak hiljada navijača na stadionu Svete Marije. Duel na jugu Engleske završen je remijem (1:1), a domaćin je ostao na osam bodova zaostatka za drugoplasiranim timom na tabeli (uz mogućnost uvećanja na 11 ako Lids pobedi u petak uveče) i tako suštinski ostao bez šansi da izbori direktan povratak u Premijer ligu. Jasno je da će Sautempton šansu za ulazak u Elitu tražiti kroz plej-of.

Izabrane vesti

Nije Lat Lat preterano blistao u većem delu sezone, što je uostalom bio slučaj i sa velikom većinom igrača Midlzbroa. Kako je klub sa Riversajda proigrao, tako je i Late Latova statistika postala sve bolja. Posle golova protiv Noriča i Kvins Parka Rendžersa početkom meseca, upisao se u strelce i protiv Sautemptona. Na svom kontu ukupno je sakupio osam golova u Čempionšipu od početka sezone i tako dospeo do mesta drugog strelca svog tima. Gol više ima Irac Fin Azaz.

Interesantnu poruku navijačima Sautemptona poslao je po završetku utakmice legendarni fudbaler Arsenala Pol Merson,a sada stručni konsultant Skaj Sporta.

"Navijači Sautemptona, još imate vremena da pređete da navijate za Portsmut", aludirajući na rivalstvo dva kluba i činjenicu da je Pompi danas trijumfovao na gostovanju Vikomu 3:1, nastavio uzlet i došao na korak od povratka u Čempionšip posle 12 godina. Merson je i sam bio igrač Portsmuta u sezoni 2002/03, kada je klub sa Freton Parka ušao u Premijer ligu.

ČEMPIONŠIP – 39. KOLO

Petak

Bristol Siti - Lester 1:0

/Mehmeti 73/

Milvol - Vest Bromvič 1:1

/Votmor 22 - Svift pen 67/

Kardif - Sanderlend 0:2

/Aušiš 12, Belingem 27/

Hadersfild - Koventri 1:3

/Hili 79 - Sims 16,22, Rajt 90+4/

Hal - Stouk 0:2

/Lorent 70 - Huver 90+3/

Norič - Plimut 2:1

/Sardžent 67, Filips ag 74 - Vitaker 10/

Preston - Roteram 3:0

/Holms 22, Ris 37, 42/

Kvins Park Rendžers - Birmingem 2:1

/Kuk 65, Dan 90+2 - Bakuna 62

Šefild Venzdej - Svonsi 1:1

/Kadamarteri 41 - Lou 76/

Sautempton - Midlzbro 1:1

/Armstrong 12 - Late Lat 90/

Blekburn - Ipsvič 0:1

/Čaplin 9/

21.00: (6,25) Votford (4,20) Lids (1,53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Emanuel Late LatMidlzbroSautemptonČempionšipFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara