Zvezda na Brdu igra za zimski mir

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 10:07

Crveno-beli žele da nastave tradiciju dobrih rezultata protiv Čukaričkog (18.45, TV Arena)

Eliminacija sa evropske pozornice uticala je da Crvena zvezda već u završnici jesenje polusezone apsolutni fokus usmeri na obaveze u domaćim takmičenjima, a pretposlednju pred odlazak na pauzu predstavljaće zaostala utakmica 7. kola Mozzart Bet Superlige na gostovanju Čukaričkom (18.45, TV Arena)

Da se kraj internacionalnih obaveza pre nego što je to bilo planirano projekcijama u Ljutice Bogdana nije negativno odrazio na crveno-bele potvrdila je pobeda protiv Mladosti iz Lučana (2:0). Trijumf u prvenstvu predstavljao je melem na ranu posle šamara u Monaku, ali i novi korak u šampionskoj trci u kojoj crveno-beli u četvrtak traže desetu uzastopnu pobedu u prvenstvu. Sa druge strane, Čukarički četiri kola ne zna za pobedu i posle poraza od Partizana nanizao je tri remija.

Izabrane vesti

Crvena zvezda na Banovom brdu igra praktično za zimski mir. Pobeda nad Čukaričkim možda bi garantovala odbranu sedam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, što bi bila dobra polazna osnova za odbranu pehara. Za razliku od prethodnih duela crveno-beli će biti kompletni. Nema problem Miloš Milojević sa povređenim igračima, U sastav se vraća Srđan Mijailović, očekuje se da Eraković zauzme poziciju na desnom boku.

"Zadovoljan sam bodovnim saldom koji smo ostvarili u ligi, pogotovo ako se uzme u obzir da smo od 11 utakmica, svega tri imali kod kuće i osam na gostovanju, a to uopšte nije lako. Ako neko misli da jeste, onda se vara. Mislim da smo u mnogim utakmicama mogli da pružimo bolju igru, ali bilo je mečeva gde smo bili veoma dobri. Svesni smo toga, ali uvek sebi postavljamo najviše ciljeve, tako da, želimo da unapređujemo i rezultat, i igru, i igrače. Znamo gde smo i šta smo i dobro je što imamo trend rezultata, koji ćemo, nadam se, nastaviti protiv Čukaričkog", podvukao je Milojević.

Izabranici Dušana Kerkeza su protiv Partizana pružili vrlo dobro izdanje, ali za isto nisu nagrađeni makar bodom, a potom su protiv TSC-a, Novog Pazara i Napretka nastavili da prosipaju bodove i došli u nezavidnu situaciju pa utisak pokušaju da poprave protiv šampiona. Težinu zadatka pred Brđanima na najbolji način oslikava učinak u međusobnim duelima odnosno podatak da je Zvezda u prethodnih 13 utakmica sa Čukaričkim slavila 12 puta, uz jedan poraz.

Iako će perspektivnim stratezima na klupama beogradskih timova ovo biti prvi susret, zanimljiv podatak je da je Miloš Milojević, za razliku od kolege sa duge strane, imao priliku da izađe na megdan timu sa Banovog brda koji je sa Hamarbijem prošle sezone eliminisao u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije kada je pobedom na domaćem terenu (5:1) njegov tim nadoknadio dva gola zaostatka (1:3) iz beogradskog susreta.

Iz perspektive oba tima susret koji sledi predstavljaće i uvertiru u poslednji izazov u 2022. godini u okviru 19. kola Mozzart Bet Superlige u kojem će crveno-beli gostovati Radniku, a Čukarički dočekati Mladost iz Novog Sada.

ČUKARIČKI – CRVENA ZVEZDA

Beograd

Sudija: Srđan Jovanović

Stadion: Čukaričkog

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović- Stevanović, Kovačević, Vujadinović, Tošić – Docić, Kovač – Adžić, Ivanović, Ovusu – Badamosi.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.



tagovi

Miloš MilojevićDušan KerkezSrđan Mijailović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara