FOTO: fcpogon
FOTO: fcpogon

Zvezda naciljala krilo: Izbor je Spidi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 09:10

Srđan Spiridonović se pre godinu dana dovodio u vezu sa Partizanom

Prvi izbor za poziciju špica je Anderson Silva iz Familikaa, Mihailo Banjac iz Inđije predstavlja zalog za budućnost, dok je pik za poziciju krila u novokomponovanom timu crveno-belih, Srđan Spiridonović poznatiji kao Spidi, piše Sportski Žurnal. Pre godinu dana Srbin rodom iz Beča bio je na radaru Partizana, ali ne bi bilo iznenađenje da ovog leta pređe u redove srpskog šampiona.


Izabrane vesti

Reč je o igraču rođenom 1993. godine, koji je poslednju sezonu odigrao u poljskom Pogonu, i to vrlo dobro. On je do prekida, izazvanog pandemijom virusa korona, na 24 meča postigao šest golova i upisao dve asistencije. Pogon ima važeći ugovor sa Spiridonovićem do 2022. godine, ali nema sumnje da bi Crvena zvezda finansijski mogla da podnese njegov potencijalni transfer.

Na krilnim pozicijama su u Crvenoj zvezdi trenutno neprikosnoveni Gavrić i Ben, ali u razgovorima sa čelnicima kluba Dejan Stanković je naznačio da bi voleo da u kadru ima još jedno brzo krilo. Nekog ko bi mogao da podseća na Nemanju Radonjića. Izvesni odlasci Veljka Simića i Matea Garsije, otvorila bi vrata Marakane Srđanu Spiridonoviću.

Spiridonović je jedan od brojnih Srba rođenih u dijaspori. Igrao je za omladinsku i mladu reprezentaciju Austrije, kao talentovani fudbaler Rapida. U tinejdžerskom dobu preselio se u redove bečke Austrije, za koju je odigrao svega osam utakmica.

Pre šest godina Spiridonović, poznat po brzini i jakom udarcu sa distance, preselio se u Italiju. Vrlo je moguće da od tada Dejan Stanković zna njegove kvalitete. Igrao je za Mesinu i Vićencu, ali je karijeru uspeo da vrati na pravi put u Admiri. Zatim je dve sezone branio boje Panioniosa, ali se nije susreo sa Vladanom Milojevićen. Blistao je prve godine u Atini kada je postigao deset golova na zvaničnim utakmicama. 

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE:

(2,60) Čukarički (3,00) Radnički Niš (2,75)

(8,00) Radnik (4,40) Partizan (1,37)

(1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)

(13,00) Inđija (6,50) Crvena zvezda (1,18)


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara