Crvena zvezda (©Starsport)
Crvena zvezda (©Starsport)

Zvezda ne ide u Jerevan? Jermenija objavila ratno stanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 11:36

Ponovo se puca u području Nagorno Karabaha

Bilo je i prošlosti raznih razloga zbog kojih su utakmice odlagane ili im se menjalo mesto odigravanja, ali Crvena zvezda je prvi put u situaciji da možda neće moći da putuje na meč zbog iznenadnog - rata.

Srpski prvak bi trebalo u četvrtak u Jerevanu da igra utakmicu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope protiv Ararat-Jermenije. Međutim, ova zemlja na istoku kontinenta je danas objavila ratno stanje!

Izabrane vesti

Ponovo su se podigle tenzije između Jermenije i Azerbejdžana u oblasti Nagorno Karabaha, bilo je puškaranja, navodno ima i žrtava. Predsednik države Armen Sarkasijan poručio je preko tvitera:

Niko ne bi trebalo da žali zbog bilo kojeg gubitka ili bilo koje žrtve ili bilo koga ranjenog. Objavili su nam rat? Dobiće ga“.

Pokrenuta je opšta mobilizacija u Jermeniji, a kada se objavi ratno stanje, onda se ukidaju svi komercijalni letovi. Samim tim, Crvena zvezda ne može ni da dođe do Jerevana.

Sada su sa Marakane sve oči uprte ka Nionu, ka sedištu UEFA. Evropska kuća fudbala mora da pronađe rešenje i da, verovatno, izabere neutralni teren za odigravanje utakmice. Ako Ararat bude mogao da izađe iz zemlje...

Pre početka evro kvalifikacija UEFA je odredila Kipar, Poljsku, Mađarsku i Grčku kao neutralne terene na kojima bi se igrali mečevi u slučaju da neka ekipa ne može, zbog korone, da dođe do zemlje u kojoj bi trebalo da igra utakmicu. Ovo sada nije korona, već nešto još ozbiljnije u pitanju...


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga EvropeJermenija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara