Zvezda nije prijavila Rišaira i Bakajoka za Mozzart Bet Superligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 15:51

Nema ni mladog golmana Gordića

Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije Rišairo Živković je postigao dva gola protiv Drave, na tom meču svetle trenutke imao je i Aksel Bakajoko. I pored dobrog utiska, koji su ostavili u Sloveniji, stručni štab srpskog šampiona odlučio je da za početak Mozzart Bet Superlige precrta tandem prošlogodišnjih pojačanja.

Tačnije, Rišairo Živković i Aksel Bakajoko se ne nalaze na spisku licenciranih igrača za prvo kolo Mozzart Bet Superlige i susret sa Radničkim, što se može videti na sajtu elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Međutim, postoji mogućnost da se njihov status promeni, pošto Crvena zvezda ima mogućnost da ih pirjavi za naredne mečeve. Ali spisak od 27 fudbalera, na kojima nema Živkovića i Bakajoka nešto nagoveštava.

Rišairo Živković je stigao u Crvenu zvezdu na kraju letnjeg prelaznog roka prethodne godine. Očekivanja su bila velika. Verovalo se da može da donese brzinu srpskom šampionu i značajno pomogne timu Dejana Stankovića na tri fronta. Učinak je bio - poražavajući. Nekadašnji član Ajaksa imao je mršav učinak. Na 14 mečeva u svim takmičenjima postigao je jedan gol. Imao je veliki problem sa privikavanjem na novu sredinu i motivacijom. Nije delovao kao čovek kome je stalno do uspeha.

Bili su rešeni u Ljutice Bogdana da mu daju još jednu šansu. Ali izgleda da je Rišairo nije iskoristio, bez obzira na dva gola protiv Brava.

Slična priča je i Aksel Bakajoko. Nekadašnji Interov đak je stigao šest meseci ranije, za relativno skormne uslovei mesečna primanja od 12 hiljada evra. Nagoveštavao je u nekoliko navrata da može da bude pozitivno iznenađenje, ali kada god je dobio šansu na zvaničnim mečevima - uprskao je. Posle dobro odrađenih priprema prethodnog leta, gde je pokrivao poziciju desnog beka, pružio je očajnu partiju na premijeri protiv Vojvodine. Značajno se udaljio od tima.

Napravio je još jedan greh, kada je zimus posle priprema u Antaliji, odbio da ode na pozajmicu u Novi Pazar. Trenirao je odvojeno od tima. I sada mu ostaje samo da se sporazumno rastane sa Crvenom zvezdom.

Na spisku licenciranih igrača nema mladog golmana Gordića, kao i štopera Vuka Bogdanovića. Realno je da obojica odu na pozajmicu.

 


tagovi

Rišairo ŽivkovićAksel Bakajoko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara