Zamena za Vernera je reprezentativac Kosova

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.04.20. | 22:37

Milot Rašica na ceni

Odlazak Tima Vernera iz Lajpciga uvek je aktuelna tema i čini se da bi u narednom prelaznom roku na čitavu priču mogla da se stavi tačka. Veliki broj timova zainteresovan je za usluge 24-godišnjeg nemačkog napadača – poslednji u nizu Liverpul - koji je napravio mudar izbor i ostao u taboru Bikova. Ove sezone je  otišao nivo iznad u odnosu na prethodne godine i potpuno “podivljao“ - u svim takmičenjima do prekida sezone postigao je 27 golova uz 12 asistencija.  Njegova klauzula iznosi 60.000.000 evra i važi do 15. juna ove godine, posle čega bi Lajpcig mogao da traži i više novca.

Koliko god da dobije, sigurno je da će se Lajpcig opariti od prodaje Vernera i imati dovoljno novca da dovede zamenu, koju je prema navodima nemačkog Kikera, več pronašao. Radi se o fudbaleru Verdera, Milotu Rašici, koji je u dresu kluba sa Vezera blistao ove sezone i privukao pažnju nemačkih klubova.

Izabrane vesti

Reprezentativac samoproklamovane republike Kosova, stigao je u Verder iz Vitesea i od tada konstantno napredovao. Drugi deo sezone 2017/18 iskoristio je za adaptaciju, da bi se naredne predstavio Nemačkoj sa 12 golova, a ove već ima deset u svim takmičenjima uz pet asistencija. Ovosezonski učinak posebno dobija na značaju ako znamo da se Verder grčevito bori za opstanak, ali i činjenicom da Rašica može da odigra na obe krilne pozicije i u samom špicu.

Međutim, njegova cena nije mala. Rašica ima ugovor sa Verderom do leta 2022. godine i otkupnu klauzulu postavljenu na 38.000.000 evra. Ne bi to bio preveliki problem za Lajpcig ukoliko proda Vernera, ali se Bikovi nadaju ispadanju Verdera, što bi u velikoj meri spustilo cenu napadaču.

Lajpcig nije jedini klub koji prati Rašicu. Dortmund se još ranije pominjao kao mogući kupac, a popularni Milioneri su takođe spremni da ga dovedu tek u slučaju da na leto ostanu bez najveće zvezde, Džejdona Sanča.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara