(© Star sport)
(© Star sport)

Zvezda pregovara sa Adanom da vrati Šerifa u Tursku

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 08:47

Senegalski špic bi brzo mogao da napusti Beograd

Sva je prilika da bi misija Šerifa Endijajea u srpskom fudbalu mogla da se okonča prevremeno. I razočaravajuće. Kako za seneglaskog špica, tako i ovdašnjeg prvaka države. Spoj zamišljen kao idealan, u kome bi visoki centarfor predstavljao oslonac u Ligi šampiona, završio se neuspešno i otuda bi lako moglo da se desi da Crvena zvezda ostane bez napadača več u predstojećem prelaznom roku.

Što je najinteresantnije, da gra vrati klubu iz kog ga je dovela. Slobodni novinar Jabiz Sabunčoglu (uglavnom barata dobrim informacijama, op. au), predočio je da Šerif želi da se vrati u Adanu, koja ga je letos prodala crveno-belima. Isti izvor navodi da su rukovodioci dva kluba već počeli pregovore koji za cilj imaju Endijajeov povratak u Tursku.

Izabrane vesti

Zasad više informacija nema, ali i ova se čini dovoljno da navede na zaključak kako je taj scenario lako ostvariv. Niti su u Ljutice Bogdana oduševljeni kako se Šerif snašao, niti sam Endijaje puca od zadovoljstva u novoj sredini, te je pre nekoliko sedmica sa Instagram profila obrisao sve fotogtafije u Zvezdinoj opremi, navodno, da ga navijači komentarima ne bi dovodili u neprijatnu situaciju.

S tim da valja znati kako se ni sam Afrikanac nije pretrgao na početku mandata u novoj sredini. Postigao je samo četiri gola, od kojih su dva bila u Kupu Srbije, jedan Jang Bojsu u Ligi šampiona, a preostali u 171. večitom derbiju. Mmada je i njime samo smanjio rezultat u porazu od Partizana, te nekog velikog doprinosa igrama i rezultatima ekipe nije bilo. Na sve to dodajte i promenu trenera, odlazak Baraka Bahara kod kog je uglavnom bio prvi izbor u napadu, te povratak Vladana Milojevića, koji sigurno ima različlite ideje u poređenju sa Izraelcem i postaće jasno zbog čega Adana ima velike šanse da realizuje posao.

Ostaje dilema pod kojim uslovima, da li bi to bila (za početak) pozajmica ili otkup ugovora, svega šest meseci pošto je beogradski klub platio 4.000.000 evra na ime obeštećenja. O tome se već može pregovarati, ali je jasno da je Šerif Endijaje najbolji fudbal u karijeri igrao baš u Turskoj, najpre u dresu Geztepea, potom Adane, pošto je na 93 meča u ta dva kluba postigao 37 golova i dopisao deset asistencija.

Doduše, Adana se u napadu oslanja mahom na Marija Balotelija i Embaja Nijanga, u međuvremenu je i sama menjala trenera, umesto Patrika Klajverta stigao je Šerkan Damla, te je potrebno videti kakve on planove ima sa Šerifom. Zvezda, čini se, nema...




tagovi

Šerif EndiajeAdanaAdana DemirAdanasporFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara