"Mudrinski i Savićević"
"Mudrinski i Savićević"

Zvezda pregrmela Javor (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.13. | 20:26

Savićević i Milunović crveno-belima doneli preokret na startu prolećnog dela šampionata

Mudrinski i SavićevićTežak izazov na startu drugog dela sezone i pobeda koja bi trebalo da crveno-belima raširi krila pred nastavak šampionske trke u Superligi. Crvena zvezda je u 16. kolu Superlige savladala Javor sa 2:1 (0:0), ali tek posle 60 minuta mučenja.

Prvo poluvreme je, naime, bilo ispod svakog očekivanja da bi nastavak doneo potpuni šok za sve navijače domaćih.

Izabrane vesti

Majstorska peta Igora Stojakovića potpuno je otvorila poslednju liniju crveno-belih, Vladimir Radivojević je na suprotnoj stativi pronašao Marka Momčilovića, kojem sa par metara nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu Bobana Bajkovića.

Međutim, pogodak Javora kao da je bio potreban četi Aleksandra Jankovića da konačno počne da igra fudbal i postavi se prema rivalu kako ekipa Crvene zvezda i mora da se postavi – sa autoritetom.

I rezultati su odmah stigli. Prvo u 58. minutu sjajan dupli pas Vukana Savićevića i Ognjena Mudrinskog, kojim je konačno prevarena disciplinovana odbrana Javora. Mladi Savićević je u maniru mnogo iskusnijih kolega rutinski loptu plasirao iza leđa Đorđa Lazovića.

Prvenac Savićevića u seniorskom timu Zvezde barem na kratko je bacio goste na kolena, a samo toliko je bilo potrebno crveno-belima da stignu i do preokreta.Luka Milunović

Četiri minuta trebalo je Zvezdi da od zaostatka stigne do vođstva. Centaršut večeras raspoloženog kapitena Nenada Milijaša sa desne strane na suprotnoj stativi sačekao je lukavi rezervista Luka Milunović, koji je izmakao pažnji čuvara i sa par metara glavom pogodio za ispostavilo se konačnih 2:1 još jednom pokazavši kakav njuh za gol ima.

Ipak, Zvezda sebi ne sme da priušti ni trenutak slavlja, jer je Javor ogolio sve mane u igri čete Aleksandra Jankovića. Pre svega u presporoj i očigledno neuigranoj poslednjoj liniji kojoj je Ifeani Onjilo zadavao neverovatne probleme, pa defanzivci Zvezde mogu samo da zahvale Bobanu Bajkoviću što nisu kažnjeni sa još kojim golom.

Takođe, nejasno je i da li je Luis Garido, igrač koga napad ne zanima, u ovom trenutku potreban Zvezdi u startnih 11 obzirom da crveno-beli imaju imperativ da napadaju i pobeđuju, a ne da se brane.

U napadu se gotovo sve vrti oko Nenada Milijaša (kojem bi posao sigurno bio olakšan da pored sebe ima Luku Milivojevića umesto Garida) i sposobnosti Darka Lazovića prodora da probije u igri jedan na jedan.

Ognjen Mudrinski večeras je bio potpuno odsečen, ali je i takav uspeo da namesti prvi gol Zvezde i time pruži i te kakav doprinos pobedi.


tagovi

FK Crvena zvezdaJavorLuka MilunovićMarko MomčilovićSrbijaSuperligaVukan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara