Jovan Šljivić (© Starsport)
Jovan Šljivić (© Starsport)

Zvezda sa Fenerom za 50.000 evra i novu injekciju samopouzdanja: Šljivić se nameće kao starter

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.07.23. | 09:18

Crveno-beli protiv turskog velikana igraju poslednji meč na turniru u Rusiji (18.30, TV Arena sport P1)

Dugo je Crvena zvezda u ovo vreme morala da se preznojava pod pritiskom i borbom za narednu rundu kvalifikacija nekog od međunarodnih takmičenja. Dešavalo joj se čak i da završava učešće na evropskoj sceni sredinom jula, ali ove godine crveno-beli umesto protiv klubova iz najslabije rangiranih zemalja igraju protiv renomiranih rivala poput Zenita, Fenerbahčea, Fjorentine... I to, bez velikog pritiska jer je reč o pripremnim utakmicama.

Srpski šampion se u poslednjih šest godina podigao do te mere da se plasirao direktno u grupnu fazu Lige šampiona, pa letnji period na stadionu Rajko Mitić koriste da kroz jake prijateljske utakmice podižu formu tima i novi trener Barak Bahar dobije uvid na koje igrače može najviše da računa. Dosad je delovalo da su fudbaleri odlično prihvatili zamisli Izraelca i da im odgovara njegov stil igre s visoko podignutnom odbranom i konstantnim presingom na protivnika. Novu proveru imaće danas od 18.30 protiv Fenerbahčea, što će im biti poslednja utakmica na Premijer kupu u Sankt Peterburgu.

Izabrane vesti

Posle pobeda nad Zenitom (2:1) i Nefčijem (4:0), Crvenoj zvezdi je za trofej dovoljan i remi (u tom slučaju bi se izvodili penali, ali bez uticaj na konačan ishod), a pobedniku turnira pripada i 50.000 evra. Mnogo bitnije po Beograđane bila bi dodatna injekcija samopouzdanja uoči početka Mozzart Bet Superlige, kao i čekane jeseni u Ligi šampiona.

Neće ovo biti poslednja jaka provera koju je će imati Bahar i njegovi igrači. Već je zakazan duel sa Fjorentinom za 26. jul na stadionu Rajko Mitić, a planirano je još nekoliko mečeva protiv kvalitetnih rivala tokom avgusta.

Pokazao je novi strateg srpskog šampiona da pored uigravanja novajlija vodi računa i o šansi mladima. Kosta Nedeljković se odlično pokazao i trenutno deluje da je najbliži poziciji desnog spoljnjeg igrača, a minute su dobro koristili i Jovan Šljivić, Jovan Mijatović, Vladimir Lučić, Jegor Prucev, Nikola Knežević, a posebno opet energični Stefan Mitrović.

Za meč sa Fenerbahčeom, koji je u Rusiji igrao 0:0 sa Zenitom, a tek posle duela sa Zvezdom će se sastati sa Nefčijem, Barak Bahar bi mogao da odmori Žan-Filipa Krasoa, koji se nameće kao vodeći igrač u organizaciji napada. Njegovo mesto trebalo bi danas da zauzmu Šljivić ili Kings Kangva, što bi značilo da će crveno-beli igrati nešto defanzivnije nego pre četiri dana protiv Nefčija, a slično formaciji protiv Zenita: 3-1-4-2.

Novi golman Omri Glazer već sada se čini kao dostojna zamena za Milana Borjana. Ispred njega, po svemu sudeći, delovaće trojka Eraković - Mijailović - Dragović. Srđan Mijailović se uprkos prekomandi iz veznog reda odlično snašao u ulozi štopera i kako stvari stoje, biće mu to nova uloga u timu. Marko Stamenić je pokazao da može jednako dobro da igra u defanzivnim, ali i ofanzivnim akcijama i u ovakvoj postavci pripada mu mesto defanzivnog veziste, sa Nedljekovićem i Mitrovićem po bokovima, Ivanićem nešto ispred i Šljivićem ili Kangvom. Mogao bi mlađi od njih dvojice da dobije prednost u prvom poluvremenu, pa da u nastavku ustupi mesto reprezentativcu Zambije.

U iščekivanju Emanuela Late Lata, špic napada rezervisan je za Olajinku, kojem iz drugog plana pomaže Osman Bukari.

Dakle, očekivana startna postava Crvene zvezde protiv Fenerbahčea, u postavci 3-1-4-2, je: Glazer - Eraković, Mijailović, Dragović - Stamenić - Nedeljković, Šljivić, Ivanić, Mitrović - Bukari, Olajinka.


tagovi

FK Crvena zvezdaJovan ŠljivićFenerbahče

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara