ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Proverene snage jurišaju na Parni valjak, Pičiniju prednost u odnosu na Gajića

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 19:46

Nema mnogo dilema kod Dejana Stankovića

Oprobani recept iz 166. večitog derbija i proverene snage iz prethodnog okršaja sa Partizanom predstavljaće osnovnu osovinu ekipe Dejana Stankovića i u sutrašnjem okršaju na stadionu Rajko Mitić (18.00, TV Arena Sport), koji bi suštinski mogao da bude i odlučujući u borbi za šampionsku titulu, bez obzira na to što se radi o prvom kolu plej-ofa Superlige.

Stanković nije imao potrebu da menja ekipu koja se pokazala vrlo uspešnom u odlučujućim mečevima ovog proleća, pa tako i u poslednjem okršaju sa ljutim rivalom, a jedina dilema kada je u pitanju temperamentni stručnjak tiče se pozicije desnog beka. Kristijano Pičini nema konktinuitet u crveno-belom dresu, za šta je bio odgovoran neprijatan bol u zadnjol loži, ali i pored toga Italijan u ovom trenutku ima blagu prednost u odnosu na Milana Gajića, iako je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije ozbiljno podigao formu. Italijan i pored promenljivih izdanja donosi defanzivnu stabilnost i skok igru, posebno kada je reč o osvajanju drugih lopti. U ostatku odbrane neće biti nikakve dileme. Štoperski tandem činiće Strahinja Eraković i Aleksandar Dragović, dok će na levi bok neprikosnoveni Milan Rodić.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u 166. večitom derbiju osnovnu prevagu napravila u veznom redu, gde je u potpunosti dobila bitku, neutralisala Bibarsa Natha, koji će ovoga izvesno puta ustupiti mesto Marku Jevtoviću, jer se mnogo bolje nosio u drugom poluvremenu sa manevrom crveno-belih. Jedan od glavnih Stankovićevih džokera bio je Slavoljub Srnić, koji je energetski nosio čitavu ekipu i zadavao veliku glavobolju protivniku. Sa Srnićem u timu mnogo lakše diše i Seku Sanogo, koji na taj način mora da pokriva mnogo manji prostor oko sebe, što mu omogućava da se na lakši način nosi sa protivnicima. Kada ima dvojicu igrača iza sebe, daleko lakše funkcioniše i Gelor Kanga. Onda kada ima manje defanzivnih zadataka, Gabonac koristi slobodu da učestvuje o onome u čemu je najkvalitetniji, a to je organizacija igre svog tima, deljenje dugih i kratkih lopti, koje mogu potpuno da poremete protivnika.

Osnovna napadačka osovina tima, koju čine Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, nalazi se u vrlo dobrom momentu, a ukoliko na visini zadatka bude i sutra, Partianova desna linija odbrane biće u mnogo velikim problemima i pod ogromnim opterećenjem. Još kada im se u napadu pridoda i Rodić, tu se otvara mnogo prostora pred protivničkim šesaestercom. Ohi Omojiuanfo je odmah pogodio na premijernom derbiju, pa će dobiti ulogu startera i ovog puta. U pitanju je napadač koji ima dubinu i koji se izsvrsno snalazi na malom prostoru, koristeći svaku prilku da zada fatalan udarac protivniku.

Od izuzetne važnosti za Stankovića je i to što je uspeo da aktivira brojne veziste, pa su u dobroj formi i Milan Pavkov i Mohamed el Fardu Ben, te mladi Nemanja Motika, koji je posle prvenca gladan novih golova u crveno-belom dresu.


tagovi

Dejan StankovićKristijano PičiniMilan Gajić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara