Sastav Zvezde
Sastav Zvezde

ZVEZDA - TIM ZA GENT: Crveno-beli pucaju iz svih oružja, smanjio se Rodićev ožiljak

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 19:49

Stručni štab će učiniti sve da spremi reprezentativnog levog beka za meč sa Belgijancima, ali neće rizikovati po svaku cenu

Crvena zvezda će protiv Genta zapucati iz svih oružja, a jedinu ozbiljnu komplikaciju Dejanu Stankoviću stvara problem levog beka Milana Rodića sa zadnjom ložom. Strateg crveno-belih za ovaj meč ne računa ni na talentovanog vezistu Veljka Nikolića, ali će njegovo mesto u timu zauzeti Gelor Kanga, koji je propustio mečeve sa Hofenhajmom i Liberecom zbog virusa korona.

Rodić je danas ponovo išao na snimanje i u stručnom štabu crveno-belih će učiniti sve da ga spreme za sutrašnji meč (21.00, RTS 1). Snimak je pokazao da se ožiljak na zadnjoj loži, koji je prvobitno bio 14 milimetara, značajno smanjio, a konačna odluka će biti doneta sutra ujutru. U Zvezdi su već poručili da neće rizikovati po svaku cenu, kako ne bi došlo do dodatnog pogoršanja povrede.

Izabrane vesti

Ukoliko jedan od najboljih igrača u ekipi Dejana Stankovića ipak ne bude mogao da zaigra u ovoj utakmici na levi bok na će univerazalac Marko Gobeljić. Kanga bi trebalo da donese dodatni kvalitet crveno-belima, jer se radi o igraču koji uvek ima posebnu motivaciju u evropskim mečevima, pa bi uz Sanoga i Ivanića mogao da predstavlja nerešivu enigmu za protivnički manevar. Mladi Nikolić je imao jaku prehladu proteklih dana, a crveno-beli će pokušati da ga osposobe da se nađe makar na klupi za rezervne igrače.

Mirko Ivanić je blistao protiv Libereca. Stanković je protiv Čeha rotirao pozicije njemu i Aleksandru Kataiju, što je izazvalo ogromne komplikacije u sastavu Pavela Hoftiča. Ostaje da se vidi da li će Gent, koji je u prvom kolu poražen upravo od Libereca uspeti da pronađe rešenje za Zvezdine udarne igle.

Milan Gajić je posle izdanja u meču sa češkim klubom sebi i definitivno "kupio" mesto startera na desnom boku odbrane. Bio je to najbolji meč nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije u Crvenoj zvezdi i očekuje se da će njegova forma tek ići uzlaznom putanjom.

Nikakve dileme nema kada su u pitanju štoperska mesta, koja će zauzeti Nemanja Milunović i Miloš Degenek, baš kao ni na poziciji zadnjeg veznog koje je zacementirao Seku Sanogo. Snažni vezista iz Obale Slonovače imao je problema protiv Libereca, s obzirom da je usled povratka na formaciju 4-1-4-1 ponovo morao da pokriva ogroman prostor ispred i iza sebe, ali se suštinski već navikao na to i spreman je za još jedan prilično intenzivan meč.

Mohamed el Fardu Ben je pre sedam dana još jednom pokazao koliko je važan igrač za Crvenu zvezdu, pa ni tu nije bilo nikakve dileme kod Dejana Stankovića. Aleksandar Katai je uživao u lucidnim potezima protiv Libereca i zvezdaška javnost ponovo najveće nade polagati u majstora iz Srbobrana. U samom špicu napada još jednom će se naći Dijego Falčineli, koji se već potvrdio kao pravi izbor crveno-belih ovog leta i biće izuzetno važan šraf srpskog šampiona i u okršaju trećeg kola grupne faze Lige Evrope.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara