ZVEZDA - TIM ZA HOFENHAJM: Stankoviću ponovo vezane ruke, Kanga gasi vatru

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 20:29

Peto kolo Lige Evrope doneće petu različitu startnu postavu crveno-belih

Kao i nedeljama unazad, Dejan Stanković će tim za susret sa Hofenhajmom (četvrtak, 18.55) birati vezanih ruku usled brojnih zdravstvenih problema koji su značajno skratili spisak raspoloživih snaga treneru Crvene zvezde.

Šampion Srbije je u prethodnih mesec i po dana uspeo da naniže tri pobede u grupnoj fazi Lige Evrope i posle uvodnog poraza (0:2) na gostovanju Hofenhajmu stigne na korak od šesnaestine finala. Crveno-beli su uprkos značajnim kadrovskim problemima savladali Liberec (5:1), a potom su i dva puta odneli ceo plen iz duela sa Gentom (2:1 i 2:0). Uprkos odličnim rezultatima, Stanković nijednom nije mogao da računa na sve igrače što se odrazilo na to da je Zvezda u sva četiri susreta izlazila sa različitim startnim postavama.

Izabrane vesti

U istoj situaciji šef stručnog štaba Crvene zvezde će sklapati kockice i za revanš nemačkom rivalu, a najviše problema imaće prilikom izbora igrača u veznom redu.

Desetkovani Beograđani će na megdan lideru grupe koji ima stoprocentan učinak posle četiri kola izaći bez Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Milana Rodića, dok je pod znakom pitanja i Aleksa Vukanović koji je na testu na korona virus dobio pozitivan rezultat, ali u Ljutice Bogdana čekaju dodatna testiranja pre nego što definitivno otpišu ofanzivca.

Stankovićeve glavobolje sa izborom defanzivnog kvarteta nastavile su se i prilikom sastavljanja tima za sutrašnji duel, međutim sreću u nesreći čini korektno odrađen posao poslednje linije u Belgiji, te će utakmicu protiv Hofenhajma ponovo početi Milan Gajić i Miloš Degenek na bekovskim pozicijama uz štoperski tandem Nemanja Milunović - Radovan Pankov.

Iako je Marko Gobeljić počeo sa treninzima, crveno-beli univerzalac nije u potpunosti spreman, te će duel gotovo izvesno početi sa klupe, dok će Degenek, još jednom, prinudno obavljati ulogu levog beka. Reprezentativac Australije je pokazao protiv Genta da je u stanju da obavi zadatke uz aut liniju, pa će uz Milunovića štoperske zadatke obavljati i Pankov, dok je poziciju desnog beka dobrim igrama i pre kadrovskih problema rezervisao Gajić.

Glavni problem za Stankovića biće kako da upakuje sad već potpuno iskasapljeni vezni red u kojem će, osim pokretačke snage, glavnih kreativaca tima, Kataija i Ivanića, verovatno izostati i Vukanović.

Olakšavajuća okolnost je povratak Sekua Sanogoa koji je odradio utakmicu suspenzije zbog tri žuta kartona, te se očekuje da zajedno sa Veljkom Nikolićem predstavlja sponu sa ofanzivnom linijom.

Takođe, glavobolje stručnog štaba crveno-belih ublažio je povratak Gelora Kange, a rešenje problema u ofanzivi nastalog neplaniranim izostankom Vukanovića mogao bi da ponudi Srđan Spiridonović koji bi uz El Fardu Bena trebao da predstavlja pretnju po bekove rivala.

Jedna od retkih pozicija, uz Borjanovu "jedinicu", na kojoj Stanković neće imati poteškoća pri izboru je najisturenija i za očekivati je da još jednom Dijego Falčineli predvodi napad Beograđana.



tagovi

Dejan StankovićGelor KangaHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara