ZVEZDA - TIM ZA JANG BOJS: Milojević sprema Benov veliki oproštaj, Milunović za skok

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.19. | 20:00

Mala dilema na levom krilu, ipak, postoji

Navijači Crvene zvezde su, u anketi MOZZART Sporta, birali idealnu postavu za najvažniji meč sezone, a trener Vladan Milojević imao je gotovo identično razmišljanje uoči istorijskog meča sa Jang Bojsom. Na talonu je Liga šampiona, srpski šampion ima vrlo dobar rezultat iz Berna (2:2), ali nominalna postavka pokazuje da se Crvena zvezda neće fokusirati samo na odbranu svog gola, što je i na zvaničnoj konferenciji za medije istakao Marko Marin.

Najveću dilemu trener Crvene zvezde Vladan Milojević imao je na poziciji krila. A kada god pedantni stručnjak ima nedoumicu, okrene se ka El Fardu Benu. Reprezentativac sa Komorskih Ostrva je kuburio sa povredom primicača u poslednje dve sedmice, nalazi se pred transferom u arapski svet, ali... Čini se da Benovim pridruživanjem Marinu i Mateu Garsiji, Vladan Milojević želi da isprovocira sudbinu. Lepu fudbalsku sudbinu. Tokom 18 meseci na Marakani El Fardu Ben je bio verni Milojevićev vojnik. Igrao je odlično kada god je bilo gusto, sa šest golova u prošlim kvalifikacijama bio je jedna od ključnih karika u kvalifikacijama za Ligu šampiona... Jeste pao u formi, ali možda Milojević oseća da nekadašnji član Olimpijakosa može da ima spektakularan završetak misije u Beogradu. Jednak onom sjaju u Salcburgu kada je uz Degeneka bio junak preokreta. Dakle, ofanzivni trio, iza napadača Boaćija, biće po ukusu navijača. Pokazala je to i pomenuta anketa na stranici MOZZART Sporta. Pored Bena, delovaće Marin i Argentinac Garsija. Startni desni bek Jang Bojsa Lotomba bio je vrlo raspoložen u Bernu, pravio je probleme odbrani crveno-belih nad njim je napravljen i penal. Moguće je da će Ben dobiti zadatak da mu diše za vrat, što znači da bi Garsija trebalo da dejstvuje po desnoj strani. Baš kao u Bernu.

Izabrane vesti

Izaberite startnih 11 Crvene zvezde za Jang Bojs (ANKETA)

Ako se Milojević definitivno odluči za Bena to znači da će se Mirko Ivanić preseliti na klupu. Mada mala dilema i dalje postoji, ali poslednje informacije kažu da će bivši član BATE Birosva duel početi na klupi. 

U postavu se vraćaju, za Švajcarsku suspendovani, Dušan Jovančić i Nemanja Milunović. Mnogo se očekuje od pomenutog dvojca. Jovančić je imao nekoliko odličnih partija u Evropi i bilo je jasno da mnogo nedostaje crveno-belima u Švajcarskoj. Posebno kada je reč o skoku u maneveru i urođenoj mirnoći na lopti. Morao bi Jovančić da bude jedan od ključnih igrača u sutrašnjem susretu. I zajedno sa Kanjasom izbori se za dominaciju u maneveru kako bi Marin imao prostora za kreaciju. A u takvim situacijama je kapiten Crvene zvezde najbolji.

Na prvi, a i drugi pogled, reklo bi se da brzanjci Jang Bojsa, poput Asalea ne odgovaraju Nemanji Milunoviću. Međutim, Zvezda je u Bernu patila u skoku. Još kada se tome doda da bi sutra značajne minute mogao da ima Oro, jasno je zašto će Milunović, bar za ovaj meč, imati prednost u odnosu na Radovana Pankova.

U špicu će biti Ričmond Boaći. Moći će potencijalni reprezentativac Gane da se iskida, sačeka šansu, a u međuvremenu kretanjima i presingom umori štopere Jang Bojsa. Sa klupe će šansu čekati Tomane i Milan Pavkov.  

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara