ZVEZDA – TIM ZA RENDŽERS: Pavkov počinje juriš, Ohi ga završava

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.03.22. | 20:16

Jedna promena u odnosu na Glazgov

Crvenoj zvezdi u četvrtak uveče (18.45, TV Arena Sport Premium 1, RTS 1) na stadionu Rajko Mitić treba čudo protiv Rendžersa. Pokušaće izabranici Dejana Stankovića da dođu do istorijskog preokreta i nadoknade 0:3 iz prvog duela osmine finala Lige Evrope.

Deluje kao nemoguća misija, ali ne pamti se tako pozitivna atmosfera oko Marakane uprkos ubedljivom zaostatku za rivalom. Podseća se na ubedljive pobede iz prošlosti, preokrete i hrabri dobrom igrom na Ajbroksu uprkos porazu. Podsećamo, crveno-belima su poništena tri gola zbog ofsajda, nisu iskoristili penal i još nekoliko zicera.

Izabrane vesti

Nadaju se u Crvenoj zvezdi da će im se sreća ovaj put osmehnuti, da će uspeti rano da povedu, a onda nošeni podrškom krcatih tribina i zadati dodatne udarce rivalu koji će dovesti do konačnog nokauta.

Istkao je Stanković u najavi meča da prizivanje sreće zavisi od njegovog tima. Ako crveno-beli budu agresivni i vršili pritiska, igrači Rendžersa neće se osećati komforno.

"Bio bih zadovoljan da imam prednost od 1:0 u 60. minutu. Za to će Paki da se potrudi", rekao je Stanković i najavio da će Milan Pavkov biti u startnoj postavi.

Po svemu sudeći, promena u špicu biće i jedina u odnosu na startu postavu iz Glazgova.

Umesto Ohija kao najistureniji u revanšu igraće Pavkov, što znači da će Crvena zvezda probati da se "pobije" sa protivničkim defanzivcima igrajući duge lopte na junaka pobede nad Liverpulom, koji bi ih potom odlagao za Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića. Kreativci beogradskog tima vrebaće iz drugog plana i pokušavati da nađu rupu u Rendžersovoj odbrani.

Dolazak Pavkova na konferenciju za medije otvorio je dilemu da bi Zvezda mogla da zaigra sa dvojicom napadača od prvog minuta, posebno jer Ohiju nije strano da deluje nešto izvučenije po desnom krilu - činio je to u Stabeku i Moldeu - ali je verovatnije da će Norvežanin početi na klupi, a onda oko 60. minuta ući da, u zavisnosti od rezultata i dešavanja na terenu, pomogne Pavkovu ili ga odmeni.

Poznato je da Milana Pavkova posebno motivišu velike utakmice. Protiv Liverpula sa Virdžilom van Dajkom u odbrani dvaput je zatresao mrežu, a i u Škotskoj je po ulasku u igru pola sata pre kraja uspeo da pokrene novu seriju napada na gol Rendžersa. Nadaju se na Marakani da će biti konkretan kao što ume u četvrtak uveče.

Što se tiče ostatka tima, tu ne bi trebalo da bude promena u odnosu na prvi meč. U centru pažnje utakmice na Ajbroksu bio je Aleksandar Katai kom su poništena dva gola, a potom mu je Mekgregor odbranio penal i jednu odličnu šansu. Probaće sjajni dribler sve to s kamatom da naplati u Beogradu.

Mnogo se u napadu očekuje i od Mirka Ivanića, kog su u Glazgovu domaći fudbaleri uspeli da liše konkretnog učinka. Nije bilo grešaka u njegovoj igri, ali ni dovoljno prepoznatljivih kombinacija sa Rodićem i Kataijem kojima bi crveno-beli ušli u gol šansu. Dobio je Džejms Tavernije instrukcije da ne ide previše napred baš kako Ivanić ne bi imao višak prostora i uspešno je to odradio. Pokušaće u revanšu Zvezdini fudbaleri da budu mudriji i pronađu prostor iza leđa Rendžersovog kapitena. Ako uspeju, povećaće šanse za pogodak.

Za pas kojim će se tražiti probijanje očekivanog bedema gostiju ponovo će biti zadužen Gelor Kanga. Zapretiće Gabonac sigurno i koji put njemu svojstvenim udarcem sa distance. U Glazgovu je zatresao prečku, ali je protiv Sparte, Krasnodara, Ludogoreca dvaput... umeo da bude precizan.

Neće Rendžers u revanšu igrati ofanzivno, ali će Zvezdini defanzivci biti na velikom iskušenju svaki put kada se gostima otvori prilika za kontru. Videli smo koliko je brz i prodoran Rajan Kent po levom krilu. Ogromne probleme zadavao je Kristijanu Pičiniju, pa će Italijan morati da dobije podršku. Verovatno u vidu Slavoljuba Srnića, koji se opet očekuje u tandemu defanzivnih vezista sa Sekuom Sanogom.

Za drugu opasnost, po formaciji prvu, Alfreda Morelosa biće ponovo zadužen Aleksandar Dragović. U Glazgovu su imali nekoliko žestokih duela, a ukupan utisak je da reprezentativac Austrije može da izađe na kraj sa snažnim Kolumbijcem. Pogotovo što ga u Beogradu verovatno neće previše zanimati postizanje gola. Mnogo bitnije i za jedne i za druge biće dešavanja na polovini gostiju...

Projektovani sastav Crvene zvezde za revanš meč sa Glazgov Rendžersom očekuje se u formaciji 4-2-3-1: Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Srnić, Sanogo - Katai, Kanga, Ivanić - Pavkov.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara