Zvezda traži pojačanje u Bugarskoj, Ljupko joj našao Lesterovu metu od 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 14:28

U pitanju je 18-godišnji vezista

Crvena zvezda bi mogla da dobije pojačanje iz Bugarske ako bude poslušala osećaj njene trenerske legende Ljupka Petrovića, pišu bugarski mediji.

Trener koji crveno-belima doneo evropsku titulu u Bariju ovih dana obavlja posao skauta za bugarsko tržište. Klub sa Marakane je ovlastio legendarnog Ljupka da u bugarskom fudbalu pronađe materijal za pojačanja. On je sa rukovodstvom kluba sa Marakane i trenerom Dejanom Stankovićem razgovarao nedavno na proslavi godišnjice titule iz Barija i tom prilikom su se Zvezdini čelnici i trener složili da Ljupko “ima oko” za igrače i da bi mogao da u Bugarskoj pronađe zanimljiva pojačanja.

Izabrane vesti

Petrović u Bugarskoj uživa ogroman autoritet i poštovanje s obzirom na iskustvo i uspehe koje je beležio u tamošnjem fudbalu. U tri mandata je bio trener Litkesa iz Loveča, a po dva mandata je proveo na klupama dva najpopularnija bugarska kluba Levskog i CSKA. U “armijskom klubu” prošle sezone je obavljao i funkciju savetnika.

Jako dobro poznaje bugarsku fudbalsku scenu, tamošnje igrače i očigledno je dobio Zvezdino poverenje da joj preporuči najbolje što tamošnji fudbal nudi. Prošlog ponedeljeka se Petrović pojavio u svečanoj loži na meču Carsko Selo – Slavija Sofija kako bi skautirao potencijalna pojačnaja za Zvezdu. Proveo je na utakmici oko sat vremena, zapisivao je nešto u svesku i u drugom poluvremenu napustio stadion. Uoči utakmice je razgovarao sa Slavijinim trenerom Zlatomirom Zagorčićem, a u toku meča je sedeo pored Plamena Nikolova, svog nekadašnjeg đaka u Levskom.

Prema szananjima bugarskih medija, Petroviću je toj utakmici za oko zapao Slavijin 18-godišnji vezista Filip Krastev. On igra u veznom redu, mešavina je ‘osmice’ i ‘desetke’ i prema opisima iz Bugarske važi za igrača plemenitog kova i sjajne tehnike. U prvom timu Slavije je debitovao sa 16 godine, prošle sezone je odigrao 17 mečeva uglavnom ulazeći sa klupe, a u ovoj je upisao 10 utakmica na kojima je u većini bio starter. Upisao je i jednu asistenciju.

Iako nema zanimljiv statistički učinak i mnogo utakmica u nogama, Krastev prema pisanju bugarskih medija raste iz utakmice u utakmicu i posbeno ga odlikuje dobra pas igra. Očekuje se da već ovog leta napusti Slaviju jer je CSKA iz Sofije odavno pokazao interes za njega. Krajem aprila su bugarski mediji pisali da je Krastev prošao filter Lesterovih sakuta i da bi mogao da pojača engelski klub, a Slavija je tom prilikom istakla da za prodaju mladog veziste traži 1.500.000 evra.

Sada se našao i u tefteru legendarnog Zvezdinog trenera… 


tagovi

Filip Krastev

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara