Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvezda u nastavku pregazila Mladost: Ben nameštao, Katai pogađao, Živković trošio kredit (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.11.21. | 15:22

Šampion Srbije posle preokreta stigao do ubedljive pobede protiv Mladosti (5:1)

Niz neugodnih gostovanja Crvena zvezda je zaključila pobedom u Lučanima 5:1 (1;1), a duel u kojem su gosti paklenim tempom u nastavku režirali ubedljivo slavlje predstavljao je i svojevrsnu uvertiru u utakmicu šampiona Srbije protiv Ludogoreca zakazanu za četvrtak.

Susret u okviru 17. kola Superlige doneo je braniocu krune nova tri boda, potvrdio odličnu formu nosilaca igre gostiju, ali i ukazao na određene kadrovske probleme sa kojima se stručni štab crveno-belih suočava. Rani pogodak Mladosti kaznio je bledi start Crvene zvezde, međutim, nakon uvodne inicijative domaćina šampion Srbije je preuzeo glavnu reč i na krilima Aleksandra Kataija i El Fardu Bena prvo stigao do izjednačenja pred odlazak na odmor, a potom furioznim početkom drugog poluvremena i razrešio sve dileme po pitanju pobednika.

Izabrane vesti

Iako je šampion Srbije u Lučanima upisao još jednu ubedljivu ovosezonsku pobedu, uvodni period utakmice nije najavljivao takav rasplet, a uspavani pristup crveno-belih već u 9. minutu kaznio je Milan Bojović, Najbolji strelac u istoriji Superlige do 83. gola u prvenstvu Srbije stigao je posle kornera i spretne reakcije u petercu gostiju.

Pogodak centarfora Mladosti dodatno je motivisao Lučance koji su samo nekoliko minuta kasnije preko mladog Đorđa Gordića mogli da udvostruče prednost, međutim vezista rođen 2004. godine bio je neprecizan i loptu je poslao pored gola.

Na očigledne probleme crveno-belih nadovezala se povreda Marka Gobeljića te je Stanković već u 16. minutu bio primoran da izvrši izmenu na poziciji desnog beka. Iako prinudna, izmena u defanzivnoj liniji ispostavila se kao odlična imajući u vidu činjenicu da je Milan Gajić odigrao jednu od najboljih utakmica od dolaska u Ljutice Bogdana i tako potvrdio da je spreman za susret sa Ludogorecom zakazan za četvrtak u kojem će gotovo izvesno biti opcija na meku jer je gobeljić i pre povrede bio van konkurencije usled isključenja protiv Midtjilanda.

Činjenica da u gostujućim redovima očigledno nešto ne fnkcioniše izazvala je reakciju šefa stručnog štaba crveno-belih već u 21. minutu kada je Rišaira Živkovića zamenio El Fardu Ben, a i drugi rezervista, poput Gajića na impresivan način je iskoristio ukazanu šansu.

Upravo na krilima Bena Crvena zvezda je nagovestila buđenje. Raspoloženi reprezentativac Komora zadavao je velike probleme rivalu po desnom booku, a niz pretnji je rezultirao golom u 30. minutu. Izjednačujući pogodak uticao je da se igra u potpunosti rasplamsa, a spušten gard rivala reultirao je nizom pretnju gostiju od kojih je najbolju imao Milan Pavkov u 37. minutu kada je pogodio stativu nakon proigravanja Gajića, dok Lučancima ostaje da se pitaju kakav bi rasplet bio da je Saša Jovanović iskoristio veliku priliku u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre, kada je njegov pokušaj dodavanja za Danoskog presekao desni bek Zvezde.

Razigrani crveno-beli u drugom poluvremenu su nastavili istim ritmom da opsedaju gol rivala, a dvojac koji je režirao izjednačenje bio je zaslužan i za potpuni preokret. Akciju u 54. minutu i novi idealan centaršut Bena sa levog boka Katai je glavom pretočio u pogodak, na koji se samo šest minuta kasnije nadovezao Gelor Kanga fenomenalnim udarcem sa ivice šesnaesterca nakon što mu je Katai odložio loptu.

Crveno-belu kanonadu nastavio je Mirko Ivanić golom u 61. minutu posle nove teledirigovane lopte Bena sa boka, dok je furioznu igru ukrasio Katai četiri minuta kasnije trećim golom na utakmici. Lider crveno-bele čete sa tri pogotka, prvi put od avgusta 2020. godine i susreta sa TSC-om (5:0) potvrdio je da je u fenomenalnoj formi, a osetna prednost bilaje povod da Stanković u završnici poštedi neke od najistaknutijih pojedinaca i šansu pruži mladim Staniću i Lazetiću.

Demoralisani domaćin u završnici nije uspeo da ublaži poraz, dok je Crvena zvezda rutinski okončala duel pogleda već usmerenog ka četvrtku i utakmici koja će biti presudna u borbi za evropsko proleće.

MLADOST - CRVENA ZVEZDA 1:5 (1:1)

/Bojović 9 - Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Stadion Mladosti, Lučani

Sudija: Nenad Minaković

Mladost (4-2-3-1): Kostić - Cvetković, Hrkač, I. Milošević, Mićević - Marković (od 46. Obradović), Tumbasević - Jovanović, Gordić (od 79. Radivojević), Danoski (od 79. Babić) - Bojović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gobeljić (od 17. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Živković (od 21. Ben), Ivanić (od 71. Krstičić), Katai (od 71. Stanić) - Pavkov (od 71. Lazetić).

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

Mladost - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

/Bojović 9 - Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Partizan - Vojvodina u toku

17.00: (1,70) Spartak (3,70) Radnički Kragujevac (5,20)

Ponedeljak

15.00: (1,37) Čukarički (4,80) Novi Pazar (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

El Fardu BenAleksandar KataiRišairo ŽivkovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara