Zvezda usmerava nišan ka Budimpešti: Protiv Spartaka i za gol razliku

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 09:45

Crveno-beli bi trebalo da imaju lak zadatak protiv Subotičana (15.30, TV Arena)

Promenila se atmosfera u Ljutice Bogdana posle rapsodije u duelu sa Ferencvarošom i oživljavanja evropskih ambicija. Ispred Crvene zvezde je revanš u Budimpešti, možda sudbonosan kada je u pitanju proleće u Ligi Evrope, ali crveno-beli će danas protiv Spartaka (15.30 časova, TV Arena) tražiti nastavak kontinuiteta i dobrih igara.

Usmerene su snage ka gostovanju u Mađarskoj, ali kako je rekao Miloš Milojević Mozzart Bez Superliga predstavlja prioritet svih prioriteta za Crvenu zvezdu. Izvesno je da će mladi stručnjak gostovanja Plavih Golubova iskoristiti za mešanje karata, odmor pojedinih igrača. Bolje se osećaju Nemanja Milunović i Osman Bukari, ali je veliko pitanje da li će strateg crveno-belih rizikovati sa njihovom regrutacijom za današnji meč. Biće mu potrebniji u četvrtak.

Izabrane vesti

Ima Crvena zvezda veliku šansu da nastavi sa kontinuitetom dobrih igara i produži niz pobeda. Duel sa subotičkim Spartakom trebalo bi da pripada kategoriji lakših koje očekuju crveno-bele do zimske pauze.

"Pratimo opterećenje igrača, kao i zamor. Imamo fudbalere koji su igrali više nakon pauze, a neki manje. Gledamo kakav nam raspored predstoji, ali ne kalkulišemo previše. Uvek hoćemo da izvedemo najbolji sastav. Momci su dobro izgledali fizički protiv Ferencvaroša, to je nešto što bi želeli, možda još par kilometara više. Jednostavno i utakmica je bila takva, dinamična. Nema potrebe za prevelikim rotacijama”, poručio je Miloš Milojević uoči gostovanja Spartaka u Ljutice Bogdana.

Vrlo je verovatno da će Aleksandar Katai početi duel sa klupe, baš kao i Seku Sanogo. Vezni red Crvene zvezde trebalo bi da dobije novi izgled, sa tandemom Srđan Mijailović - Kings Kangva.  Tim iz Subotici je, posle odličnog starta, zapao u veliku krizu. Spartak je bez pobede od 30.jula kada su na svom bunjištu slavili protiv Voždovca. Od tada imaju šest poraza i dva remija. Ceh je platio trener Petrović umesto koga je došao Ljubiša Dunđerski.

“Zvezdi se ne preti, nego suproststavlja. Momcima sam objašanjavao da su ovo mečevi kada se rađaju veliki igrači. Idemo da odigramo dobro i da pobedi fudbal. Verujem da ćemo se predstaviti u lepom svetlu”, poručio je Ljubiša Dunđerski.

Zvezda je na domaćem frontu stabilizovala formu. Crveno-beli su vezali tri meča, bez primljenog gola. Jasno je da su veliki favoriti. Posebno ako se ima u vidu da je Crvena zvezda vezala 12 trijumfa protiv tima iz Subotice.

Znali su u prethodnom periodu igrači Spartaka da naude crveno-belima. Redovno su postizali gol na Marakani, ali sada je sve jasno. Crvena zvezda je ogroman favorit. Deluje da bi mogla da ponovi rezultati iz meča sa Proleterom kada je bilo 4:0.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK (15.30, TV ARENA)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nikola Đorđević

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić - Mijailović, Kangva - Ben, Ivanić, Mitrović - Pešić.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović - Tanasin, Filipović, Ostojić, Mitrović - Šimura, Tumbasević - Bijelović, Stanić, Srećković - Obradović.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

Petak

Radnik - Novi Pazar 1:1 (1:1)

/Spasić 13 – Rubežić 33/

Subota

Mladost Lučani - Napredak 3:1 (1:0)

/Bojović 37, Radivojević 55, Udovičić 96 – Matić 54/

Kolubara - Mladost Novi Sad 0:0

Vojvodina - TSC 1:2 (1:2)

/Čumić 28 – L. Ilić 32, 43/

Nedelja

15.00 (1,40) Čukarički (4,50) Javor (8,50)

15.30 (1,10) Crvena zvezda (11,00) Spartak (19.00)

19.30 (5,20) Voždovac (3,70) Partizan (1,70)

Ponedeljak

16.00 (2,30) Radnički Niš (3,30) Radnički 1923 (3,15)



tagovi

Miloš MilojevićKings KangvaSrđan Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara