©MN Press
©MN Press

Zvezda uvodi najtalentovanijeg igrača škole u seniorski fudbal: Mesi Maksimović ide u Grafičar

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 17:40

Šampion Srbije po ustaljenoj praksi najtalentovanije igrače iz škole šalje u filijalu, na čelu nove generacije talentovani Andrija Maksimović

Tokom minule sezone Grafičar se još jednom ispostavio kao idealan poligon za Zvezdine talente, te se u redovima prvoligaša još jednom afirmisao niz mlafdih fudbalera na čelu sa Jovanom Mijatovićem i Kostom Nedeljkovićem. Tim Marka Neđića zaustavio se u baražu za elitu, a pred početak tempiranja forme za jesenje izazove izvesno je da će značajan deo ekipe i u narednom periodu činiti najsjajniji biseri iz Ljutice Bogdana.

Ustaljena praksa ukazivanja šanse najistaknutijim igračima Zvezdine škole biće nastavljena i ovog leta te će, kako saznaje Mozzart Sport, prvo seniorsko iskustvo u nedeljama koje slede u redovima Grafičara sticati Andrija Maksimović, Veljko Milosavljević, David Đurić, Andrej Petrović i Veljko Vukojević.

Izabrane vesti

Nosioci kadetske selekcije Zvezde potencijal su pokazali i u reprezentativnom dresu pod komandom Aleksandra Lukovića na nedavnom Evropskom prvenstvu gde su Orlići takmičenje završili u četvrtfinalu. Kao predvodnik ove generacije u Ljutice Bogdana nametnuo se Andrija Maksimović, lucidni ofanzivni vezista rođen 2007. godine, na je na stadionu Rajko Mitić poneo je epitet najvećeg potencijala među trenutnim članovima škole, te će tokom jeseni biti pod posebnom lupom, a uz popularnog Zvezdinog Mesija, ljubičasti dres zadužiće još jedan izdanak klase 07 štoper Veljko Milosavljević.

Dominaciju u kadetskom uzrastu, ali i spremnost za znatno veće izazove, Maksimović je demonstrirao tokom prethodnih meseci u Kadetskoj ligi Srbije gde je u konkurenciji sa godinu dana starijim igračima postigai 30 golova uz devet asistencija, a o njegovim kvalitetima upravo pred Evropsko prvenstvo za Mozzart Sport govorio je Nikola Jelić, glavni trener omladinske škole Crvene zvezde.

"Za njega svi koji prate fudbal znaju da je jedan od najtalentovanijih igrača u zemlji. Što bi se reklo – talenat van klase. Blago Crvene zvezde i srpskog fudbala. U reprezentaciji igra malo dalje od protivničkog gola, ali bez obzira na to, u Ljutice Bogdana očekuju veliki doprinos u igri. Izuzetno je kreativan, brzina donošenja odluka mu je na visokom nivou. Uvek vidi najbolje rešenje. Strahovit prekid, ima odličan udarac sa obe noge".

Kada su u pitanju fudbaleri iz generacije 2006, David Đurić će pojačati konkurenciju na levom beku, Andrej Petrović u srcu terena, a Veljko Vukojević među krilnim napadačima. Uz navedene, izvesno je da će na raspolaganju Neđiću biti i pojedinci iz omladinske selekcije Zvezde poput Bratislava Marića, Fejvora Ogbua, Luke Boškovića i Borisa Matića, međutim zasmisao crveno-belih je da okosnicu junioprskog tima očuvaju na okupu i da uz najmlađe oprvotimce na čelu sa Stefanom Lekovićem, Jovanom Mijatovićem, Jovanom Šljivićem i Kostom Nedeljkovićem pokušaju da naprave iskorak u Ligi šampiona za mlade.



tagovi

Andrija MaksimovićGrafičarFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara