Zvezdaški referendum oko Šerifa Endijajea: Struka je zadovoljna, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 09:57

Moguće je da će visoki Senegalac sutra protiv Vojvodine igrati jedan od poslednjih mečeva u crveno-belom dresu

Čeka se šampionska proslava i duel protiv Čukaričkog, ali Crvena zvezda takmičarsku sezonu završava sutrašnjim finalom Kupa protiv Vojvodine (20.15, časova). Biće to idealna prilika da ekipa Vladana Milojevića pomeri granice dominacije u domaćim okvirima, i da crveno-beli u lepom rasploženju dočekaju napad na Ligu šampiona i aktivnosti u letnjem prelaznom roku.

Imaju okviran plan rukovodioci Crvene zvezde o primarnim ciljevima za letnju pijacu, ali pojedina pitanja su i dalje otvorena. Pre svega kada je u pitanju pozicija napadača. Trenutno je na snazi zvezdaški referendum kada je u pitanju sudbina snažnog Senegalca Šerifa Endijajea.

Izabrane vesti

Bivši član turske Adane imao je horor početak u crveno-belom dresu, prožet brojnim promašenim zicerima i užasnim partijama, ali je dolaskom Vladana Milojevića postao jedna od glavnih napadačkih opcija. O tome govore brojke. Iako je polusezonu završio samo sa jednim postignutim golom, Endijaje je trenutno na koti 11. Prvi je strelac tima, bio je vrlo zapažen u dva od tri prolećna derbija...

Često Vladan Milojević govori o fascinantnim trkačkim brojkama Šerifa Endijajea, i o tome koliko je profesionalnim pristupom važan za izgled ekipe. Međutim, jasno je da Šerif Endijaje nije oprao sve jesenje grehe, i da su u glavama navijača i dalje promašeni ziceri iz Berna, vredni evropskog proleća.

Kada biste pitali isključivo struko odnosno Vladana Milojevića – ne bi bilo dileme. Oni bi čak i voleli da Endijaje predvodi napad crveno-belih u narednoj sezoni. Međutim, Crvena zvezda je klub koji mora da osluškuje i glas naroda, odnosno publike. A navijači i dalje ne veruju da Šerif Endijaje sme da bude opklada uoči novog napada na Ligu šampiona.

Ima taj problem Šerif Endijaje da igra tehnički vrlo ružan fudbal i da ne deluje lepo za oko na terenu. Čak i u zicer situacijama povremeno deluje trapavo. On prosto nije igrač u koga se na prvi i drugi pogled zaljubljuje Zvezdina publika... Kada bi se pravio foto-robor idealnog napadača za srpskog šampiona, bilo bi tu dosta Šerifovih karakteristika. Najviše onih o kojima priča Vladan Milojević... Samo što bi taj idealni napadač imao mnogo više magije u nogama i bio lepši za oko...

Takav miks kvaliteta ozbiljno košta, ali u Ljutice Bogdana razmišljajuu tom pravcu. Čeka se i da se vidi da li će za Šerifa Endijajea stići adekvatna ponuda iz arapskog sveta. On jeste papreno plaćen, ali bi mogao da vrati deo uloženog novca.


tagovi

Vladan MilojevićŠerif Endiaje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara