Siril Desers (©Rangers twitter)
Siril Desers (©Rangers twitter)

Zvezdi bio skup, Rendžersu nije: Desers otkupljen za 5.000.000, ugovor do 2027!

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 21:57

Kremoneze dobro prošao...

Ambiciozni su bili na stadionu “Rajko Mitić” proteklog leta, želeli su da angažuju Sirila Desersa. Ipak, bio je to veliki zalogaj za Crvenu zvezdu, nije išla do kraja za najboljeg strelca Lige konferencije. Nastavila je da ga prati, slovio je za najskuplju opciju koja bi ovog leta mogla da stigne u redove srpskog šampiona, međutim, izbor je pao na druge, jeftinije napadače. I sa slabijim pedigreom, što ne znači nužno i bolje opcije za sistem Baraka Bahara.

Kremoneze je pre godinu dana za golgetera koji je “eksplodirao” u Fajenordu iskeširao Gentu 6.500.000 evra, želeo je da povrati taj novac i ode malo preko toga, ali je na kraju popustio i Siril Desers je završio na Ajbroksu za fiksnih 5.000.000 i bonuse. Nije onoliko koliko su Italijani priželjkivali, jer nadali su se pre početka leta da će izdejstvovati 8.000.000, ali nisu ni prošli rđavo.

Izabrane vesti

Siril Desers je postao šesto pojačanje kluba iz Glazgova u letnjem prelaznom roku tokom koga Rendžers sprovodi totalnu rekonstrukciju. Za sada je najduplje ruku u džep zavukao upravo za belgijskog centarfora nigerijskiih korena, a navodno bi Kremoneze mogao da inkasira još 1.500.000 evra ukoliko budu ispunjeni bonusi.

Sa Kremonezeom je imao dugogodišnji ugovor, potpisao je do 2027. godine, ništa kraće neće biti vezan ni za Rendžers. Belgijanac se obavezao na četvorogodišnju saradnju i na Ajbroksu će pokušati da prikaže partije nalik onim iz perioda kada je rešetao protivničke mreže u dresu Fajenorda. U Ligi konferencije je bio pravi terminator, dao je seset golova i drugi put u karijeri u nekom takmičenju bio najbolji strelac. Prethodno je u sezoni 2019/2020 bio “prva puška” Eredivizije.

Tada ga je Genk i snimio, a Herakles prodao za 4.000.000 evra, što je drugi najveći transfer u klupskoj istoriji. U belgijskoj Župiler Pro ligi nije bio na tom nivou, poslat je u Fajenord na pozajmicu i skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova. Pored pomenute Lige konferencije i deset datih golova na 13 utakmica, te plasmana u finale, zapažene brojke imao je i u domaćim okvirima.

I posle svega je, ispostaviće, povukao krivi potez. Selidba u Kremoneze se isplatila Genku, koji je povratio uloženo i pride bio na dobitku, ali ne i Belgijacu. Ni golgeter Desersovog kalibra nije mogao da sačuva italijanski klub u Seriji A. Ispadanje je i bilo razlog zašto je Kremoneze morao za vreme trajanja letnje pijace da proda vrsnog strelca. Jer, sada može da udahne vazduh i normalnije da funkcioniše, a nema ni nezadovoljnog igrača. 

Pre Sirila Desersa na Ajbroks su stigli Džek Batland (Kristal Palas), Abdalah Sima (Brajton), Kiran Douvel (Norič) i Dužon Sterling (Čelsi). Svi kao pozajmljeni igrači. Jedino je Atalanti plaćen Sem Lamers, za koga je Rendžers u kasu Dee položio 3.500.000 evra.



tagovi

KremonezeGlazgov RendžersSiril DesersLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara