Zvezdi skraćen spisak rivala za žreb: Tu su Seltik i Ludogorec, Sarajevo, Budućnost, Celje…

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 09:02

Mogli su crveno-beli i lakše da prođu

UEFA je jutros skratila spisak mogućih protivnika Crvene zvezde na današnjem žrebu za plej-of Lige Evrope. Kao što je poznato, crveno-beli mogu da se sretnu samo sa ekiipama koje su poput njih eliminisane u dosadašnjem delu kvalifikacija za Ligu šampiona.

UEFA je uoči žreba skratila spisak na tri grupe, a Zvezda je mogla da prođe i bolje. Mogući rivali crveno-belih su Ludogorec, pobednik meča Sarajevo – Budućnost, pobednik meča između slovenačkog Celja i jermenskog Ararata i pobednik duela između Seltika i pobednika meča Riga (Letonija) – Tre Fjori (San Marino) koji je trebalo da se igra sinoć ali je zbog vremenskih uslova odložen za danas. Jasno je da je tu Seltik veliki favorit ko god da prođe iz duela Rige i Tre Fjorija.

Izabrane vesti

Očigledno je da su Ludogorec i Seltik rivali za izbegavanje. Posle ispadanja od skromne Omonije, Zvezda više nema pravo nikoga da olako shvata. Iako su Seltik i Ludogorec poput Zvezde doživeli šokantna ispadanja već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ipak su imali jake rivale poput Ferencvaroša i Midtjilanda.

Pobednik duela Budućnost – Sarajevo je možda i najpoželjniji rival za creno-bele. Što zbog objektivno manjeg kvaliteta, što zbog tradicije, mentaliteta i nedoststka evropskog iskustva. Mada će i oni imati ogroman motiv da se prvi put u klupsko istoriji dočepaju Lige Evrope. Pogotovo ako im žreb dodeli domaćinstvo. Najveća nepoznanica za Zvezdu bi bio duel sa pobednikom duela između slovenačkog Celja i jermenskog Ararata.

Grupa 1

Nosioci: Jang Bojs (Švajcarska), Dinamo (Hrvatska)

Nenosioci: Florijana (Malta) – Flora (Estonija), Tirana (Albanija), Kups (Finska) – Suduva (Litvanija), Đurgarden (Švedska) – Kluž (Rumunija)

Grupa 2

Nosioci: Crvena zvezde, Dinamo Brest (Belorusija)

Nenosioci: Ludogorec (Bugarska), Sarajevo (BIH) - Budućnost Podgorica (Crna Gora), Riga (Letonija) / Tre Fjori (San Marino) - Seltik (Škotska), Ararat (Jermenija) - Celje (Slovenija)

Grupa 3

Nosioci: Karabag (Azerbejdžan)

Nenosioci: Šherif (Moldavija) - Dandalk (Irska), Ki Klaksvik (Farska Ostrva) - Dinamo Tbilisi (Gruzija), Legija (Poljska) - Drita (Kosovo). 


tagovi

žreb za ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara