Zvezdi stiže pojačanje - Seku Sanogo u avionu za Beograd!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 11:25

Crveno-beli će mu plaćati samo deo plate

Profil igrača na kojem je Dejan Stanković insistirao: vezista koji fizičkim predispozicijama dominira terenom. I dobio je novi šef struke šta je tražio. Seku Sanogo je u avionu za Beograd, stiže na potpis ugovora sa Crvenom zvezdom!

MOZZART Sport saznaje da su crveno-beli sa saudijskim Al Itihadom dogovorili pozajmicu, te da će po slovu ugovora plaćati samo deo Sanogove plate. I to samo peti deo. Negde oko 500.000 evra, dok je Sanogova plata u Al Itihadu 2.500.000 evra neto. Vrlo važno: Sanogo će potpisati pozajmicu na godinu dana što znači da će biti na raspolaganju Stankoviću i kada se na leto budu igrale evropske kvalifikacije. Trenutno se ne zna da li Zvezda ima opciju da ga otkupi od Al Itihada i po kojim uslovima.

Izabrane vesti

Dolazak Sanoga morao bi da znači i odlazak Hozea Kanjasa, jer Crvena zvezda svakako ima problem sa viškom stranaca, a kako se Španac nije proslavio tokom šestomesečne epizode u Ljutice Bogdana i klub i igrač su voljni za rastanak.

Zvezdin "motor" bi u budućnosti trebalo da bude 30-godišnji vezista iz Obale Slonovače. Pedigre nagoveštava da bi mogao da posao obavi iznad očekivanja. Tokom pet sezona u Jang Bojsu bio je jedan od najboljih igrača u klubu iz Berna, tada se pominjalo i da je čuveni Monći želeo da ga dovede u Romu, ali Italijani nisu želeli da daju više od 5.000.000 evra, a Švajcarci baš i nemaju finansijskih problema pa je Vučica odbijena.

Potom se pojavio Al Itihad, bio je to period kad su šakom i kapom davali za pojačanja Slavenu Biliću, tada je i Aleksandar Prijović stigao u Džedu za 10.000.000 evra i faraonsku platu, pa je Jang Bojs na Sanogovoj prodaji zaradio 7.000.000 evra. Bilo je to pre samo godinu dana.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara