©MN Press
©MN Press

Zvezdin Bekam postao Baharov Spasoje: Mijatović ulepšao svetski rekord

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.12.23. | 17:57

Crveno-beli ponovo patili, ali zasluženo slavili protiv Mladosti iz Lučana – 3:1

Kada god se Baraku Baharu piše otkaz, on posegne za Zvezdinim detetom i profitira. Tako je bilo i u septembru, tako je bilo i tokom novembra, a tako je bilo i ove večeri na najvećem srpskom stadionu. Ima u tome neke simbolike da dete kluba, momak rođen 2005. godine, stavi potpis na svetski rekord kada je u pitanju broj utakmica bez poraza na domaćem bunjištu. U susretu sa lučanskom Mladošću crveno-beli su stavili 122. recku, produžili niz koji traje od prolerća 2017. godine, ali je u najkrupnijem kadru ostao Jovan Mijatović. Iz milošta prozvan Bekam, još u u pionirskim danima, sada je postao Spasoje Crvene zvezde i Baraka Bahara – 3:1 (1:1).

Direktne bodove doneo je protiv Javora i pančevačkog Železničara, baš kao i večeras kada je savršenim udarcem dersnom nogom spasao kritika jedan malokrvan i istumban tim Baraka Bahara. Ostaće taj svetski rekord, kao i činjenica da su se crveno-beli, bar za kratko poravnali sa Partizanom na vrhu tabele, ali ostalo je za rubriku – zaboraviti što pre. Na stranu igra koja ne štima u domaćem ataru već duže vreme. Crvena zvezda povremeno deluje kao nezainteresovan tim, pun igrača kojima je ravno sve od Marakane do Kosova... Veliki su to gresi Baraka Bahara, koji je ponovo izveo krajnje čudan tim, zavrtivši trenerski rulet pre duela sa Mančester Sitijem... Ako ništa drugo dobio je jednog sigurnog startera za taj meč, jer je mladi napadač zaslužio da kruniše sjajnu jesen, kao nešto retko što se ove polusezone desilo crveno-belima.

Izabrane vesti

Kao da je sredina jula i da je rival selekcija Užica na zlatiborskim pripremama, Barak Bahar je nastavio jesenji eksperimentalni program. Tačno je da je Milan Rodić bio gripozan, i da je ponovo morao u prvih 11 Lazar Nikolić, ali je izraelaski stručnjak izveo tim i bez drugog beka. Ostao je na klupi Kosta Nedeljković, dok je na krajnje neprirodnoj poziciji igrao mladi reprezentativac Srbije Stefan Mitrović. Bućkuriš od tima doveo je do toga da se Lučanci osećaju vrlo komotno u sumornoj atmosferi Marakane decembarskog popodneva. Tim Tomislava Sivića je odlično eksploatisao prostore na boku, znajući da crveno-beli igraju u problematičnom sistemu i postavi.

Zaslužili su gosti iz Dragačeva možda i da povedu posle akcije Varjačića i slabog udarca, ali nisu se predavali ni kada je iskusni desni bek rukom odreagovao na centaršut Hvana i omogućio Kataiju da postigne pogodak sa bele tačke. Videlo se tačno da Mladost zna šta želi, i kako da prečicom ugrozi Zvezdine bokove. Upravo je posle centaršuta sa desne strane mladi Sremčević nadskočio Spajića i Dragovića i doneo poravnanje gostima.

Bio je to vatrometni početak, ali razrada je bila prilično slaba. Crvena zvezda se mučila sa pokušajima inovacija u sistem, pa ulaženje Lazara Nikolića u sredinu i pražnjenje strane za Vladimira Lučića nije donelo ništa konkretno. Mladost je izgledala fizički moćnije od šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije, sa supertalentovanim Sremčevićem u špicu. Pokazao je tinejdžer iz Lučana da je ozbiljan materijal i potencijalno velika prodaja Mladosti. Jer je bez pardona ulazio ispred kapitena crveno-belih Aleksandra Dragovića i razigravao saigrače. Čudna taktika ogledala se u tome i što je Hvan pomeren poludesno, pa je povremeno igrača Crvene zvezde bilo previše na malom prostoru.

Sve se u ofanzivnoj i vrlo rasklimatanoj igri Crvene zvezde svodilo na individualne sekvence Osmana Bukarija. Bivši golman crveno-belih Saša Stamenković odlično ga je pročitao sredinom prvog poluvremena, nisu prošla ni dva šuta sa distance. Zvezda je opet bez preke potrebe bacila kompletno prvo poluvreme, odigrala utakmicu bez strasti kao prošlog proleća. Samo što nije imala rezultat.

Kako je Crvena zvezda igrala u prvom poluvremenu dovoljno govori podatak da je Barak Bahar izvršio trostruku izmenu, i sada već tradicionalno posegnuo za Zvezdinom decom. Vatrogasni šmrk po ciča zimi dat je hronično u ruke Jovana Mijatovića, te Koste Nedeljkovića i na iznenađenje mnogih Nikole Kneževića. Opet je sve to izgledalo jednolično, sporo i vrlo depresivno. Niko od igrača Crvene zvezde nije tražio dubinu, ne želeći da na taj način poremeti harmoniju u vrlo dobroj odbrni Lučanaca. Išlo je sve ka tome da ćemo gledati još jedan tenzičan finiš, pošto ništa nije slutilo da će crveno-beli tako otključati bravu sve sigurnijeg Stamenkovića.

Međutim, onda je Jovan Mijatović još jednom demonstirao da je na različite načine sposoban da postiže golove. Levom – to je stvar rutine. Glavom – može. Ali ovoga puta sevnula je njegova desnica, pogodivši sam ugao gola iz Dragačeva. Bio je to kraj ozbiljnog otpora Mladosti.Crveno-beli su tek tada počeli da koriste prostor i mogli da izrešetaju Stamenkovića. Nije se dao iskusni golman, ali posle strele In Bom Hvana ništa nije mogao.

CRVENA ZVEZDA – MLADOST 3:1

/Katai 8pen, Mijatović 68,Hvan 89 - Sremčević 10/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 6 – Mitrović 5,5 (od 46. Nedeljković 6,5), Spajić 6, Dragović 6, Nikolić 6 – Mijailović 5,5 (od 46. Knežević 6), Hvan 7 – Bukari 5,5 (Od 46. Mijatović 7), Katai 6 (od 72. Kanga), Lučić 6 (od 85. Endijaje) – Olajinka 6

MLADOST (4-2-3-1): Stamenković 7 – Ćirković 6, Dognimani 6, Leković 6, Milošević 6, Mirić 5,5 (od 81. Ćirić), Udovičić 5,5, Varjačić 5,5 (od 81. Divac), Veličković 5,5 (od 62. Mols), Žunić 6 – Sremčević 7.

Igrač utakmice: Jovan Mijatović

MOZZART BET SUPERLIGA – 18. KOLO

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Katai 8pen, Mijatović 68, Hvan 88 – Sremčević 10/

18.30: (2.40) Železničar (3.45) Spartak (2.70)

Nedelja

13.00: (2.65) Radnik (3.10) Voždovac (2.85)

15.00: (3.50) Javor (3.45) Čukarički (2.10)

17.00: (2.55) IMT (3.30) Novi Pazar (2.80)

Ponedeljak

16.00: (5,80) Radnički (3.80) Partizan (1.62)

18.30: (1.55) Vojvodina (4,10) Napredak (6.25)



tagovi

FK Crvena zvezdaMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara