(©Star Sport)
(©Star Sport)

Zvezdin dan – 29. maj

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 13:49

Obeleženo crveno slovo na Marakani

Godine prolaze od trenutka kada je nerealno postalo realno, od dana kada su snovi prethodnih generacija postali stvarnost. Ali, Crvena zvezda ne zaboravlja datum koji ju je vinuo u društvo najvećih evropskih klubova.

Na tradicionalan način, koktelom na zapadnoj tribini Marakane, Crvena zvezda je obeležila trijumf nad Olimpikom u Bariju i 29 godina od osvajanja titule šampiona Evrope. Lepom događaju u Ljutice Bogdana prisustvovale su mnogobrojne legende kluba, aktuelni trener Dejan Stanković, kao i neki od protagonista čarobne noći u Bariju. Prisutnima se obratio kapiten Stevan Stojanović ali je najviše apaluza pobrao trener te ekipe Ljupko Petrović.

Izabrane vesti

„Mnogo intervjua sam dao i sve o toj sezoni je već rečeno. I danas kada uđem u trofejnu salu Zvezde i pogledam pehar, jeza me prođe. U toj sezoni smo odigrali sjajne utakmice. Samo dve su pod upitnikom. Ona protiv Grashopersa i finale u Bariju. Ipak, nešto sam naučio i od Murinja koji je svojevremeno rekao da se finala ne igraju nego da se finala osvajaju“, poručio je legendarni Ljupko Petrović.

On je pogledom tražio među prisutnima Dejana Stankovića i nabacio mu blagi pritisak na leđa.

„Ovde ima mlađih trenera na kojima svet ostaje. Nadam se da će Crvena zvezda ponoviti ovaj uspeh dok sam ja živ“, uz osmeh je rekao Ljupko.

Hepening posvećen Bariju nije mogao da prođe bez prisustva Dragana Džajića. Sutrašnji rođendan treće Zvezdine zvezde bio je još jedan povod da se upale prskalice na torti sa crveno-belim motivima.

„Zahvalio bih se ljudima iz kluba što su se na ovaj dan setili mog rođendana. Ne znam samo zašto su požurili. Možda sumnjaju da ću sutra biti živ“, našalio se Dragan Džajić.

Glavni čovek sportskog sektora iz te sezone ponovio je šta evropska titula znači svim zvezdašima i da je Crvena zvezda unikat na ovim prostorima baš zbog tog trofeja. 



tagovi

Ljupko Petrović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara