"Bojan Miladinović na leđima Milanu Biševcu (levo je Boško Janković) protiv PSV-a 2004."
"Bojan Miladinović na leđima Milanu Biševcu (levo je Boško Janković) protiv PSV-a 2004."

Zvezdin Kapka

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.11.16. | 09:43

Kapiten Napretka Bojan Miladinović zbog više nego zanimljive prošlosti biće jedna od centralnih figura današnjeg derbija između Kruševljana i Crvene zvezde

Bojan Miladinović na leđima Milanu Biševcu (levo je Boško Janković) protiv PSV-a 2004.Te 2004. godine Dragan Džajić je bio u jeseni funkcionerske karijere, ali je imao referencu na kojoj mu danas zavide i mnogobrojni srpski menadžeri sa autoritetom. Imao je oko da prepozna treću dimenziju mladog igrača i u njemu vidi ozbiljan kapital. Tada je Nemanja Vidić bio mnogo više od Zvezdinog kapitena, pa i kapitala, gotovo sam je držao odbranu tima Slavoljuba Muslina, ali se polako spremao put inostrastva.

Predsednik Džajić nije mnogo okolišao, niti je gledao ka inostranstvu, verovao je da će mladi Kruševljanin Bojan Kapka Miladinović biti više nego dostojna zamena za Vidića, da sa takvim štoperom klub može da gaji ambicije o plasmanu u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> Napredak - Crvena zvezda 1 (4,50), X (3,50), 2 (1,75)

Imao je Džajić raširenu mrežu prijatelja po fudbalskoj Srbiji - a oni su svakako pouzdaniji od svakog skauta - sigurno su i do njega došle priče da se Nemanja Vidić tokom rada u mladoj reprezentaciji stasitom Kruševljaninu obratio sledećim rečima:
„Brate, koja si ti životinja...“

Iz prvog mandata u NapretkuImao je u ranoj fazi karijere Bojan Miladinović skok kao Rafael Varan, sirovu snagu kao dar prirode i sjajnu percepciju igre. I jedan bitan nedostatak: preskakanje razreda u osnovnoj školi  fudbala. Možda i zbog te „falinke“ Kapka Miladinović će danas sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi matični Napredak iz Kruševca protiv „svoje“ Crvene zvezde. Lepo priznanje, ne dovoljno lepo, uzimajući u obzir šta je sve mogao da napravi nekadašnji mladi reprezentativac Jugoslavije.

ŠTA SU MILADINOVIĆU GOVORILI VIDIĆ I LJUPKO PETRVOIĆ?

Protiv Andreja Aršavina na meču sa ZenitomDošao je u rodni Lazarev grad da stavi tačku na karijeru koja je morala i mogla da bude na nivou njegovih klasića iz mlade reprezentacije Srbije (vicešampioni Evrope iz Nemačke 2004.godine). Kad ti se kockice na početku profesionalnog bitisanje ne spoje, onda te umesto glamoruznih reflektora arena u Francuskoj ili Nemačkoj, čekaju tundre Uzbekistana. Baš tamo je pet sezona proveo snažni štoper. Ili - ako ćemo biti još precizniji - tamo su ga usmerile ruske ale Aleksandar Keržakov i Andrej Aršavin.

Kao kapiten Pahtakora iz UzbekistanaNavijači Crvene zvezde sigurno se sećaju gola Bojana Miladinovića u duelu sa Jang Bojsom, zatim preciznih dijagonala ka napadačima kojima je u potpunosti glumio ulogu prethodnika Nemanju Vidića. Sve je nagoveštavalo u bajkovit put Kapke do utakmice sa Zenitom u Sankt Peterburgu.

Te košmarne noći sa crveno-bele ispostavilo se da je Bojan Miladinović bio pravi čovek, ali na pogrešnom mestu u pogršeno vreme. Višak samopouzdanja koje je kupio u dresovima Napretka, Crvene zvezde i mlade reprezentacije, bio je njegov najveći usud. Dotadašnji uspon obio se o hride Baltičkog mora.

Sa Vukčevićem i Delibašićem u dresu mlade reprezenatcije JugoslavijeZvezdina odbrana je u sudaru sa Zenitom izgledala porozno, Bojan Miladinović još poroznije. Osuđen je bio bez procesa, a so na dečačke rane sipao mu je tadašnji trener Ljupko Petrović, svestan da je evropskim debaklom neslavno završio treću misiju na Marakani.
Sine, kada ne znaš šta ćeš sa loptom ti je šutni preko crkve. Sine moj, ja ne znam kako ćemo ti i ja za Beograd. Prvo će da obese mene zbog toga što sam te stavio u tim, a posle i tebe", govorio je Ljupko Miladinoviću na aerodromu u Sankt Peterburgu.

Danas protiv kuma, Aleksandra Lukvovića (iza su Šarac i Boško Janković)Jasno je posle toga bilo da povratka na veliku scenu nema, da je Bojanu Miladinoviću nedostajalo samo jedna nit da postane štoper iz orbite. Možda i rad u kontinuitetu sa vrhunskim demonstratorom Vladimirom Petrovićem Pižonom koji ga je tokom rada u mladoj selekciji naučio da je „unutrašnja majka“. Baš zbog toga Miladinović je u polufinalnom penal ruletu Švedske šutirao jednako dobro penal kao najbolji tehničar - tik uz stativu, pravo u malu mrežicu.

UMALO POVRATAK U LETO 2014.

Sa Bobanom Bajkovićem i Markom Pantelićem na promociji 2004.Nažalost, bilo je to jedno od poslednjih velikih ostvarenja Bojana Miladinovića. Nije mu se dalo na velikoj sceni, čak i 2014. godine kada je ponovo na insistiranje Dragana Džajića bio blizu povratka u Crvenu zvezdu... Bila su to vremena različitih struja na Marakani, vladalo je bezvlašće...

Dečački iskren Kapkin osmeh posle posete Džajićevoj kancelariji nije se završio potpisivanjem ugovora.

Čečarić

Teško da će Miladinović tokom današnjeg meča sa Zvezdom imati osvetnički poriv, ali dobiće jedinstvenu priliku da pokaže da je on jedna od najlepših slagalica nikad jačeg Napretka. Imaće priliku da pokaže deo repertoara koji ga je krasio tokom opisanog ranog dela karijere.
„Napredak je moj klub, u kome sam ponikao kao igrač. Nemam emocija za predstojeći meč, u Zvezdi je bilo i lepih i ružnih trenutaka. Ovu utakmicu smo shvatili maksimalno ozbiljno i kao i za svaku utakmicu pripremi smo pristupili vrlo studiozno. Oni trenutno, po mom mišljenju, jesu najkvalitetniji tim, što pokazuje i stanje na tabeli, ali igrači su spremni da pruže svoj maksimum i nadam se da ćemo obradovati naše verne navijače", poručio je Bojan Miladinović uoči duela sa Crvenom zvezdom.

(FOTO: Star sport, MN Press, Action images)


tagovi

Bojan MiladinovićFK Crvena zvezdaNapredak KruševacSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara