Zvezdin pitbul jači od svake konkurencije

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 16:59

„Crvena zvezda je veliki klub i svako od nas mora da daje 100 posto svojih mogućnosti“, poručuje Branko Jovičić

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Zvezdina publika deli omiljene igrače na osnovu dva kriterijuma. One koji koji su istinski fudbalski majstori i one koji ostavljaju srce na terenu. Branko Jovičić spada u ovu drugu grupu igrača. Onih koji svoj dres ne skidaju dok ga potpuno ne natope znojem.

Izabrane vesti

Odmah kada je došao na stadion Rajko Mitić postao je igrač bez kojeg se nije mogao zamisliti tim Vladana Milojevića, a i sada kada je konkurencija neverovatno žestoka on je uspeo da ispliva na površinu.
 „Zdrava konkurencija svima nama godi, to nam daje podstrek da radimo sve jače na svakom treningu i dajemo više od sebe na svakoj utakmici. Crvena zvezda je veliki klub i svako od nas mora da daje 100 posto svojih mogućnosti. Konkurencija prija, radi se o izuzetnim ljudima i igračima. Čeka nas izuzetno težak posao i na proleće, ali nadamo se duploj kruni“, rekao je Branko Jovičić za MOZZART Sport.

Sada kada su štoperi dominantni u skoku, ali im ipak nedostaje brzine, Jovičić odrađuje veliki deo posla. Čuva im leđa kada krenu napred sa loptom, obezbeđuje prostor i u svakom trenutku je tu da pokvari igru protivnika. Uvek pronađe način da se uklopi u svaki sistem koji forsira strateg Crvene zvezde.
„Ja sam taj tip igrača, trudim se da na svakoj utakmici pomognem i što se tiče defanzive. Ali, plus je što smo se brzo uklopili u novi sistem igre“.

Nemanja Milunović, sa kojim je Jovičić proveo jedno vreme u Borcu iz Čačka, Zvezdinu odbranu je učinio čini se još čvršćom.
Ja sam sa Milunovićem igrao malo u Borcu iz Čačka, nismo igrali u takmičarskom delu zajedno. I pored toga što smo imali iskusne igrače pozadi, sigurno je da će nam njegovo iskustvo dodatno značiti. I nama u vezi i svima u odbrani. On se pokazao kako izuzetno dobro pojačanje, dobili smo dosta u skoku sa njim“.

Generlni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da status Branka Jovičića sasvim jasan, da on ima ugovor do leta 2020. godine, ali miljenik publike srpskog šampiona ne krije da želi i nakon toga da nosi crveno-beli dres.
„Imam ugovor još  godinu i po dana. Najvažnije je da se ovde lepo osećam, da su me igrači kada sam došao lepo prihvatili. Naravno da bih voleo da budem u Crvenoj zvezdi na duže staze. Agenti su malo pričali pre ovih priprema, ali videćemo sve kada se vratimo sa priprema u Beograd“, poručio je Jovičić.

Crvena zvezda poslednji meč u Antaliji igra u petak 8. februara (15.00, TV Arena Sport) protiv Maribora, a očekuje se da će na teren da izađe tim koji trebalo da istrči na stadio Rajko Mitić na pročećnoj premijeri protiv Vojvodine 16. februara.

Foto: FK Crvena zvezda


tagovi

Branko Jovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara