Zvezdin posao koji ne ide glatko – Milan Gajić

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 15:50

Tokom prve runde pregovora došlo je do razmimoilaženja, ali očekuje se nastavak

Čitali ste već o velikim ambicijama Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, nadanjima da će biti napravljen novi iskorak na međunarodnoj sceni. Međutim, i pored toga što navijači očekuju top pojačanja, rukovodstvo kluba, predvođeno Zvezdanom Terzićem, moraće pre toga da reši pitanja vezana za pojedince iz aktulenog igračkog kadra.

Očekuje se da rukovodstvo kluba okončana pregovore sa Milanom Borjanom oko novog ugovora do 2025. godine, kao i da reši status Milana Gajića. Sada već iskusni desni bek dobio je zvaničnu ponudu da potpiše novi, trogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Ali, prema saznanjima MOZZART Sporta, taj posao ne ide glatko. Prva runda pregovora nije donela ekspresan dogovor. Došlo je do finansijskih razmimoilaženja. Bivši mladi reprezentativac Srbije je značajno podigao formu posle dolaska Kristijana Pičinija. Izborio se da kod Dejana Stankovića bude prvi izbor, skupio osam asistencija, imao možda i najbolju polusezonu od kada nosi Zvezdin dres. Dovoljno da mu čelnici kluba ponude produžetak saradnje, ali izgleda da se Milanu Gajiću nije svidelo nešto u nacrtu novog ugovora.

Momak iz Vukovara je do sada bio u grupi srednje plaćenih igrača Crvene zvezde. Uz godišnja primanja od oko 360.000 evra, plus odgovarajuće bonuse za trofeje i evropske uspehe. Verovatno bi i sada Gajić mogao da računa na slične finansijske uslove, možda i blago povećanje.

Igrači Crvene zvezde trenutno su na odmoru, ali usled porodičnog slavlja očekuje se da Milan Gajić narednih dana bude u Beogradu. I da nastavi pregovore sa Crvenom zvezdom.

U slučaju da se Gajić odluči za promenu sredine, Crvena zvezda će morati da brzo reaguje. A dobro je poznato da je kvalitetnih bekova na tržištu malo. Jasno je da srpski šampion neće smeti samo da se osloni samo na Kristijana Pičinija. Ostavio je doskorašnji član Valensije prilično bled utisak, iako se videlo da poseduje tehničko-taktičko znanje. Došao je rovit i kuburio sa povredama. Nije bio u kombinaciji za finale Kupa, mada na Marakani veruju da će Italijan, posle letnjih priprema, podići formu. I po Sanogovom principu postati jedan od najvažnijih igrača.

Crvena zvezda pod ugovorom ima mladog reprezentativca Milana Ilića iz Grafičara i Nikolu Glišića iz IMT-a. Pitanje je samo da li će srpski šampion imati dovoljno lufta za mlada rešenja, posebno tokom leta kada će ulog biti Liga šampiona i oko 20 miliona evra.


tagovi

Milan GajićKristijano Pičini

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara