Mijatović i Leković ©Star Sport
Mijatović i Leković ©Star Sport

Zvezdin prioritet - razigravanje dece: U Topoli kreće Leković, verovatno i Mijatović

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.03.23. | 10:51

Miloš Milojević će se u nastavku sezone sve više oslanjati na mlade igrače, koji bi mogli da donesu neophodnu energiju njegovom timu naredne jeseni

Pobedom u 169. večitom derbiju Crvena zvezda je praktično napravila ključni korak ka osvajanju 34. šampionske titule, pa trener crveno-belih Miloš Milojević do kraja sezone ima zadatak da pokuša sa svojom ekipom da napravi iskorak po pitanju kvaliteta igre, stvaranja okosnice za ono što srpskog šampiona čeka u Ligi šampiona, ali najveći benefit može da izvuče u razigravanju mladih igrača koji bi mogli da donesu neophodnu energiju ovom timu naredne jeseni.

Crveno-beli su u okršaj s Partizanom ušli sa opterećenjem po pitanju rezultata, bez obzira na to što su imali 13 bodova viška. Zvezdina publika je želela taj iskorak da vidi već protiv ljutog rivala, a posebno nakon onakvog otvaranja utakmice i ranog pogotka Aleksa Viga. Ipak, domaćin nije iskoristio trenutak velikog psihološkog nadahnuća i pojurio drugi gol, već je obarao ritam i na kraju ostao bez igre, što je protivnik mogao da kazni u poslednjih pola sata utakmice i dođe do izjednačenja.

Izabrane vesti

Crvena zvezda ipak neće previše kalkulisati u današnjem derbiju u Bačkoj Topoli (18.30, Arena Sport Premium 1), s obzirom da šampionski trofej još uvek nije "overen", mada će se otvoriti prostor za mlađe igrače. Bivši kapiten omladinske selekcije, Stefan Leković, zaigraće u poslednjoj liniji tima, zajedno sa Aleksandrom Dragovićem, s obzirom na udarac u glavu koji je u večitom derbiju zaradio Milunović, dok Strahinja Eraković odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Supertalentovani defanzivac ove sezone je sakupio četiri nastupa u Superligi, a najviše minuta (45) odigrao je na gostovanju u Lazarevcu, gde je zamenio Erakovića i odigrao čitavo drugo poluvreme. Ovo će mu biti prvi put da bude starter, a igraće u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem koji se savršeno snalazi u ulozi mentora mladih igrača, što se najbolje videlo na primeru Erakovićevog igračkog razvoja.

Aleksandar Katai je trenirao sa ostatkom ekipe na jučerašnjem treningu, gde se uigravao tim za današnji derbi, ali Milojević ipak neće rizikovati sa pogoršanjem njegove povrede, već će majstora iz Srbobrana ostaviti na klupi i u zavisnosti od kretanja rezultata na TSC Areni odlučiti o njegovom eventualnom ulasku u drugom poluvremenu.

"Što se tiče Kataija, oporavak ide u dobrom smeru, priroda povrede je takva da to nije nešto ozbiljno, međutim nervira ga. Dobro se bori sa tim i ovo nije prvi put da u poslednjih četiri ili pet godina igra povređen kada je klubu i nama potrebno. Mislim da je spreman za sledeću utakmicu", ostavio je zatvorene karte Milojević u uvertiri za ovaj meč, ali je već nekoliko puta do sada pričao kako je uvek bolje da na terenu bude 100 odsto spreman igrač nego rovit ili povređen.

Upravo će Kataijev ostanak na klupi otvoriti mogućnost da šansu od starta dobije još jedan mladi igrač. Milojević ima dve opcije. Ona nešto realnija glasi da u tandemu sa Aleksandrom Pešićem od starta meča, na poziciji takozvane lažne devetke, zaigra Jovan Mijatović, a druga da se na mestu polušpica nađe Jegor Prucev. Ono što je sigurno, bokovi će kao i u 169. večitom derbiju biti rezervisani za Osmana Bukarija i Stefana Mitrovića.

Nakon okršaja u Bačkoj Topoli trebalo bi da se otvori mogućnost za sve veću aktivaciju i razigravanje mladih igrača u redovima srpskog šampiona. Pored Lekovića, Mijatovića i Pruceva, dodatne minute čeka i Irakli Azarov, a tu su i Nikola Mituljikić i supertalentovani golman Jovan Miladinović. Irakli Azarov ima 11 nastupa u crveno-belom dresu, a starter ovog proleća bio je na gostovanju Voždovcu, dok Mituljukić i Miladinović još uvek nemaju ni minut na terenu.

Posledice umora od 169. večitog derbija, ali i prehodnih mečeva, oseća i Gelor Kanga, ali će Gabonac biti u startnoj postavi u Bačkoj Topoli. Ipak, gotovo izvesno je da će ga u nastavku utakmice odmeniti Kings Kangva, koji žudi za važnijom ulogom u crveno-belom dresu.

TSC - CRVENA ZVEZDA (18.30, ARENA SPORT PREMIUM 1)

Stadiom: TSC Arena

Kapacitet: 4.500

Sudija: Miloš Milanović

Očekivani sastavi:

TSC: V. Ilić - Cvetković, Stojković, Stojić, Ćalušić, Petrović - Đakovac, Radin, Milosavljević - L. Ilić, Ratkov,

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Leković, Dragović, Rodić - Bukari, Kanga, Mijailović, Mitrović - Pešić, Mijatović.

MOZZART BET SUPERLIGA – 21. KOLO

Nedelja

Čukarički - Radnik 1:0

/Tošić 81/

Napredak - Spartak 1:q (1:0)

/Đeković 3 - Bjelović 70/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kopitović 87 - Radivojević 33/

Mladost Novi Sad - Radnički Niš 0:0

Utorak

18.30: (7.25) TSC Bačka Topola (4.30) Crvena zvezda (1.47)

Sreda

18.30: (1.20) Partizan (7.75) Kolubara (16.0)



tagovi

Jovan MijatovićStefan LekovićMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara