Zvezdin tim za LŠ: Bez dva Milana, žestoka konkurencija za svako mesto!

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.19. | 11:44

Pogledajte i sami...

Utorak u ponoć bio je poslednji rok. Svi učesnici Lige šampiona morali su do tog roka da na Uefinu adresu pošalju konačne spiskove od 25 igrača koji će se u narednoj sezoni boriti za titulu sa najboljeg u Evropi. Među njima – istina ne sa baš tako visokim ambicijama – biće i Crvena zvezda, a danas smo saznali i sa kojim će igračima Vladan Milojević udariti na velikane kakvi su Bajern, Totenhem i Olimpijakos

Nije tu bilo nekih posebnih iznenađenja, s tim da je Milojević ipak morao da precrta dva imena, jer UEFA insistira da u timu osam mesta bude rezervisano za “lokalno obučavane igrače“. Četiri od tih osam moraju da zauzmu igrači ponikli baš u klubu, ne u zemlji. Odnosno četvorica na spisaku moraju da budu oni koji su su periodu između 15 i 21 godine uzrasta barem tri sezone proveli u Ljutice Bogdana. Kako Zvezda takve nema, onda je mogla da prijavi samo 23 igrača.

Izabrane vesti

Da je recimo Filip Stojković ostao u klubu Zvezda bi mogla da prijavi 24, jer se on vodi kao igrač ponikao u Ljutice Bogdana. Ovako, neko je morao da ispadne iz kombinacije, a slomilo se na – Milanu Gajiću i Milanu Jevtoviću, koji sigurno neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Jevtovića je iz tima izbacio dolazak Radživa van La Pare, pošto sada na krilima Milojević može da računa na četvoricu igrača. Pored Van La Pare, tu su i Mateo Garsija, Aleksa Vukanović i VeljkoSimić, da ne govorimo da mogu da uskoče Mirko Ivanić, Marko Marin, Žander... Neko je morao da bude žrtvovan, izbor je pao na Jevtovića.

Sa druge strane, nakon odluke da Gajić ne bude na spisku licenciranih Zvezda je ostala na jednom prirodnom desnom beku – Marku Gobeljiću. S tim da tu može da uskoči Radovan Pankov, pa i Miloš Degenek.

Sve skupa dakle Zvezda je odlično pokrivrena na svim pozicijama. Pride bi do 17. septembra mogla da prijavi još kojeg igrača, ali samo ove mlađe i to na B listu na kojoj su klupska deca rođena posle 1. januara 1998. godine.

Da li će to biti dovoljno za timove kakvi su Bajern, Totenhem i Olimpijakos druga je priča, ali osnova je tu.

TIM CRVENE ZVEZDE ZA LIGU ŠAMPIONA:

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković.
Štoperi: Srđan Babić, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Nemanja Milunović
Desni bek: Marko Gobeljić
Levi bekovi: Milan Rodić, Žander,
Vezni: Hoze Kanjas, Dušan Jovančić, Njegoš Petrović, Miloš Vulić
Ofanzivni vezni: Mirko Ivanić, Marko Marin
Krila: Mateo Garsija, Veljko Simić, Van La Para, Aleksa Vukanovič
Napadači: Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Tomane


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara