Zvezdin uragan raspalio grejalicu: Mitrović raširio pluća, Kraso može da bude mozak tima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.07.23. | 20:26

Crveno-beli sjajnom igrom u prvom poluvremenu savladali Nefči – 4:0

Protiv Zenita je bilo samo zagrevanja, ali će crveno-bela grejalica, posle urganske igre srpskog šampiona protiv Nefčija, raditi maksimalnim intenzitetom narednih dana. Dobro, tačno je da trećeplasirani tim prvenstva Azerbejdžana ne može da bude reper kvaliteta učesniku Lige šampiona, ali sigurni smo da navijači kluba sa Marakane žale što večerašnji meč Pari Kupa nije trajao duže – 4:0. Posebno je Barakova ekipa bila nadahnuta, agresivna i ofanzivno orjentisana u prvom poluvremenu, kada je brzinom raznela rivala i postala prvi favorit za osvajanje prestižnog turnira u Sankt Peterburgu.

Prvo prolazno vreme za Baraka Bahara je više nego dobro. Deluje da je izraelski stručnjak zagrejao mašinu i da u ravnini grabi ka ovogodišnjim ciljevima u punoj brzini. Zaslužio je Bahar pohvale, jer je promenom formacije i uvođenjem novih snaga uspeo da od jedne pomalo umorne ekipe, stvori vrlo brz tim. Kao kolektiv je Zvezda sjajno delovala u prvom poluvremenu. Pokazao je Stefan Mitrović da mu rad kod Baraka Bahara izuzetno prija, odnosno da je sposoban da ispunjava zahteve kao levi bočni. Upisao je gol i asistenciju, i savršeno se uklopio u sistem koji mu je omogućio da pored gola upiše i asistenciju.

Izabrane vesti

Mnogo toga se svelo na brzinu u Zvezdinoj igri, smrtonosnu tranziciju koja je bila nedokučiva za fudbalere Nefčija, ali je u tom brzom fudbalu, srpski šampion imao uključen mozak. U liku i delu Žan Filipa Krasoa. Nije bio toliko opasan u poslednjoj trećini bivši član Sent Etjena, ali je brzim dodavanjima i asistencijama učestvovao u izgradnji napada. Igrao je sa nepodnošljivom lakoćom pokreta, demonstriravši brzo razmišljanje. Pamtiće se da su pored Mitrovića, golove za crveno-bele postigli Ivanić i Bukari. Naredni meč u Rusiji, crveno-beli igraju protiv Fenerbahčea 12. jula i imaće šansu da pobedom ili remijem dođu do pehara.

Tim zanimljive ofanzivne konfiguracije izveo je Barak Bahar najslabijem timu na turniru u Sankt Petrerburgu. Ostao je je veran izraleski stručnjak formaciji sa trojicom štopera, ali je u špic napada „posadio“ Osmana Bukarija i Pitera Olajinku. Oni su bili pluća Zvezdinog organizma, dok je mozak na najvišoj frekvenciji radio Žan Filipu Krasou, koji je kao povučeni napadač bio zadužen za kreaciju. Čestim promenama strane i pozicija igrači srpskog šampiona zavrteli su razum rivalima iz Azerbejžana. Tačno je da je Nefči tim u ozbiljnim problemima, bez šefa stručnog štaba, ali to ne umanjuje trkačku perfekciju ekipe Baraka Bahara u prvom poluvremenu.

Agresijom i presingom crveno-beli su potpuno poništili Nefči, koji je u strahu od rezultatskog debakla bio primoran da preskače igru. Ludo i brzo – tako je delovala igra Crvene zvezde u većem delu prvog poluvremena. Kada god je Nefči ostavljao prostor, pred hrvatskim čuvarom mreže Brkićem bilo je baš vruće. Pored tri gola, postoji još jedan bitan faktor koji može da razvuče osmehe na lica navijačima Crvene zvezde. Presing Baraka Bahara delovao je kao švajcarski sat, bilo je tu mnogo rizika, ali su Stamenić i vrlo rasploženi Mitrović donosili balans u sredini terena.

Da se Nefčiju loše piše potvrdila je akcija iz devetog minuta. Sve je izgledalo prilično brzo i lako, pošto je Žan Filip Kraso odigrao savršen ključni pas ka Mirku Ivaniću. Bivši reprezentativac Crne Gore je lakom egzekucijom usmerio meč na Zvezdinu stranu. Kada god su u začetku akcija crveno-beli uzimali loptu, sa klupe srpskog šampiona čuli su se pokliči: „Bravo“. Trljao je ruke Barak Bahar, i uživao u agresiji crveno-belih.

Igrači Nefčija izgledali su kao u mašini za mlevenje mesa. Često je Crvena zvezda imala otvoren pogled i trčala na nepostavljenu odbranu Nefčija. Takv akolektivna partija u epicentar je izbacila mladog Stefana Mitrovića. Bio je ofanzivni „ol raund“ Baraka Bahara u večerašnjem meču, jer je kao levi bočni u u 17. minutu prihvatio loptu na desnoj strani, prebacio je na levu nogu i pogodio bliži ugao. Samo jednom je dozvolila odbrana Crvene zvezde Omriju Glazeru da se istakne. Na drugoj strani savšreo poluvreme Mitrović je zaključio asistencijom ka Bukariju. Pamtiće se i zicer Olajinke, kao i udarac Ivanića.

Posle brojnih izmena u drugom poluvremenu pao je tempo. Imao je i Nefči nekoliko pokušaja, dok je na drugoj strani Olajinka bio najbliži pogotku. Sve je zasladio na kraju mladi Jovan Šljivić, prvencem u seniorskom timu.

CRVENA ZVEZDA – NEFČI 4:0 (3:0)

/Ivanić 8, Mitrović 17, Bukari 45, Šljivić 80/

Sankt Peterburg. Stadion: Zenitov trening kamp. Sudija: Artem Ljubimov

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer (Popović od 45.) – Eraković (od 65. Milunović), Mijailović (od 65. Kanga), Dragović (Spajić od 45.) – Nedeljković (od 65. Nikolić), Stamenić (od 65. Ado), Bukari (Mijatović od 45.), Mitrović (od 65. Rodić) – Ivanić (Šljivić od 65.) – Kraso (Kangva od 65.), Olajinka (od 65. Lučić).

NEFČI (4-5-1): Brkić - Kverkvelija, Salahli, Aliev, Buldov - Jusifi, Israfilov, Ozobić, Zulfugarli (od 30. minut Lebon), Hajijev - Saldania.


tagovi

Barak BaharMirko IvanićŽan Filip KrasoOsman BukariJovan ŠljivićPiter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara