Grafičar (©Starsport)
Grafičar (©Starsport)

Zvezdina deca izlaze na veliku scenu: Grafičar na Marakani protiv Vojvodine

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.22. | 21:48

"Sutra će naši igrači videti šta ih čeka u budućnosti", naglašava Marko Neđić

Poslednja utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije za sezonu 2022/2023. privlači veliku pažnju. Od 16 časova na stadionu Rajko Mitić sastaće se Grafičar, vodeći tim Mozzart Bet Prve lige i Vojvodina, trenutno petoplasirana u Mozzart Bet Superligi. To što je Crvena zvezda odlučila da svojoj filijali ustupi glavni teren dovoljno pokazuje koliko je ovaj meč važan za domaćine.

Utakmica sa Novosađanima biće odlična prilika za igrače ponikle iza južne tribine Zvezdinog stadiona da nagoveste svoje domete.

Izabrane vesti

Ističe to i trener Marko Neđić, ali ne želi da svojim igračima stavlja teret pobede, već traži dobro izdanje momaka u ljubičastim dresovima.

"Možda i najveća utakmica u istoriji Grafičara. Naš tim godinama proizvodi mladu i talentovanu decu za prvi tim Crvene zvezde, tako da će sutrašnja utakmica da bude prava proba za mlade igrače, da kad istrče na teren Marakane vide šta ih čeka u budućnosti", izjavio je Neđić.

Ne beži, ipak, mladi trener od činjenice da pritisak postoji.

"Sigurno da je pritisak, to su veoma mladi momci. Na njima je da se nose sa tim, a mi u stručnom štabu ćemo da ih relaksiramo i opustimo, da izađu sutra i uživaju u igri. Možda im je sutra prva od velikih utakmica u karijeri. Vojvodina je uvek bila iza Zvezde i Partizana, treći najkvalitetniji tim u zemlji. Naša očekivanja su takva da nećemo odstupiti od naše igre. Igraćemo napadački, uvek idemo na pobedu. Mislim da treba da uživamo svi u sutrašnjem meču".

U slučaju nerešenog ishoda putnika u osminu finala odlučivaće penale. Ne razmišlja, međutim, Neđić o tome.

"Mi nismo zadovoljni nerešenim rezultatom, uvek idemo na pobedu. Ne želim, ipak, da stvaram momcima pritisak. Samim tim što su stigli do seniorskog fudbala i našeg prvog tima, oni su pobednici. Nije lako doći iz omladinske škole, a oni svi znaju da moraju da grade pobednički mentalitet i duh. Mi verujemo u njih, verujemo u naš rad".

Grafičak trenutno ima isti broj bodova kao IMT u Mozzart Bet Prvoj ligi, ali je u prednosti zbog bolje gol-razlike. Eventualna pobeda nad Vojvodinom sigurno bi bila jak vetar u leđa za nastavak prvoligaške trke.

"Iskreno, ne znam kojem igraču to ne bi bio podstrek za nastavak sezone. Ipak, nećemo da imamo tu vrstu pritiska, želimo da izađemo da se nadigravamo, naravno da smo gledali i da smo svesni protivnika. Želimo, ipak, da se bavimo samo nama i da izađemo da odigramo dobru utakmicu protiv Vojvodine", zaključio je Neđić.

KUP SRBIJE - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

16.00: (3.40) Grafičar (3.10) Vojvodina (2.15)

***Kvote su podložne promenama

Ranije odigrano

Javor - Radnički 0:0, penalima 5:6

Loznica - TSC 1:2 (0:0)

Radnički NB - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

Železničar Pančevo - RFK Novi Sad 1921 3:0 (1:0)

IMT – Radnički 1923 2:1 (0:0)

GFK Jagodina – Novi Pazar 1:2 (1:1)

Polet Ljubić - Radnik 0:1 (0:1)

Zlatibor - Čukarički 0:2 (0:1)

Mladost NS - Voždovac 2:0 (1:0)

Rad - Spartak 0:2 (0:0)

Radnički SM – Partizan 1:1 (0:1), penalima 3:1

Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Inđija – Napredak 0:2 (0:1)


tagovi

GrafičarKup SrbijeFK VojvodinaMozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeMarko Neđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara