Zvezdina dominacija: Nismo planirali ovako da osvajamo titule, ali su zaslužene

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.05.20. | 13:43

„Očigledan je napredak u svim mlađim kategorijama i to mene lično, a sve nas u klubu čini zadovoljnim“, kaže Dragan Mladenović

Apsolutna dominacija Crvene zvezde srpskim fudbalom. Seniori su pred trećom uzastopnom titulom, mogu da je overe već u prvom kolu nastavka šampionata krajem maja, a na stadionu „Rajko Mitić“ već su završila dva pehara. Fudbalski savez Srbije je usled pandemije virusa COVID-19 rešio da trenutne tabele i ligama mlađih kategorija proglasi konačnim, što znači da su i omladinci i kadeti crveno-belih novi prvaci u svom uzastu.

Dovoljan razlog za zadovoljstvo u svim strukturama kluba. Posebno u Omladinskoj školi.

Izabrane vesti

Kad podvučem crtu, mogu da budem ponosan na sve urađeno tokom sezone. Nismo planirali da na ovaj način osvojimo titule, ali su one apsolutno zaslužene. Posle jesenjih počasti, imali smo odlično odrađene zimske pripreme, ubedljive pobede na startu proleća, bili lideri sa priličnom bodovnom prednošću“, pojasnio je Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Crvene zvezde.

Kad su omladinci u pitanju, u trenutku prekida šampionata bili su na prvom mestu posle 19 kola, sa četiri boda viška u odnosu na Brodarac i jedini u ligi nisu imlali poraz, dok su kadeti stekli sedam poena viška u odnosu na Partizan.

Omladinci su briljirali tokom sezone iako su igrali sa mlađom generacijom, nisu pretrpeli poraz, sjajno su predstavljali klub i sebe i Ligi šampiona i svaka im čast. I njima i stručnom štabu na čeku sa Slavoljubom Đorđevićem. Sve pohvale i kadetima, njihovom stručnom štabu jer su i oni ostali bez nekoliko najboljih koji su igrali za omladince Grafičara, a opet su bili dominantni u ligi. Ponovili smo uspeh od pre dve godine kada smo osvojili titule u omladincima i kadetima, a sve će se zaokružiti i sa dominacijom seniora“.

S obzirom da su prvaci države, omladinci Zvezde su stekli pravo da se takmiče u najmanje u kvalifikacijama za UEFA Ligu mladih u kojoj su i jesenas ostavili pristojan utisak.

Jedan od ciljeva je bio i da nastavimo kontinuitet, jer će ovo biti treća uzastopna godina u najjačem takmičenju. Da li kroz kvalifikacije ili ako seniori obezbede to kroz ulazak u grupnu fazu, velika je stvar imati kontinuitet u Evropi. Naravno, videćemo hoće li UEFA organizovati takmičenje zbog pandemije COVID-19“.

Odgovorne sa Marakane dodatno raduje što na terenima iza južne tribine sazrevaju talenti za veliku scenu.

Trenutno su prvotimci Gavrić, Nikolić, Konatar, iz omladinaca su prebačeni Blagojević, Katić i Babić, na vrata kucaju Matić, Burmaz, Radulović... Očigledan je napredak u svim mlađim kategorijama i to mene lično, a sve nas u klubu čini zadovoljnim. To je znak da se radi dobro i podstrek je za dalje“.

Uprkos naglom okončanju sezone, omladinci i kadeti će od ponedeljka nastavitio treninge.

„Dozvoljeni su grupni treninzi tako da će imati priliku polako da se vraćaju u formu posle dvomesečne pauze. Cilj je da se ovo vreme iskoristi za intenzivniji individualni rad, kao i poboljšavanje detalja vezanih za igru. Imamo mnogo prostora da se unapredimo, tako da nećemo gubiti vreme. Od ponedeljka će ponovo svi tereni iz juga biti puni jer će pored prvog tima Grafičara, omladinaca i kadeta, sa radom početi i omladinci Grafičara. Naredne sezone će svaka ekipa morati da počne meč sa dvojicom igrača ispod 21 godine tako da će mlađi igrači dobijati priliku da se iskažu. Mi smo danas stavili tačku na sezonu i već smo krenuli sa sledećom. Nema stajanja“, poručio je Dragan Mladenović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan MladenovićFK Crvena zvezdaomladinci crvene zvezde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara