Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvezdina generalka pred utakmicu jeseni: Povratak Kange i nova šansa Rišairu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 09:56

Gostovanje u Lučanima važan korak u prvenstvenoj trci, ali i uvertira u susret sa Ludogorecom

Duelom u Lučanima zakazanim za danas od 13.30 časova Crvena zvezda će zatvoriti niz neugodnih gostovanja i kreirati uvertiru u jedan od najvažnijih duela ove polusezone protiv Ludogoreca. U gustom rasporedu borbi na tri fronta rerezentativna pauza predstavljala je odmor za crveno-bele samo na papiru s obzirom na to da je značajan deo tima imao obaveze u nacionalnim selekcijama, dok su preostale snage Dejana Stankovića u istom periodu odigrale odloženi susret Kupa Srbije protiv Inđije.

Uprkos brojnim obavezama, šampion Srbije imao je priliku da u kratkom periodu makar konsoliduje redove koje su prethodno "pojeli" virus korona i brojne povrede, a dodatni motiv pred završne izazove u 2021. godini svakako je činjenica da je večiti rival remijem sa Proleterom (0:0) na prethodnom koraku prosuo bodove i dopustio crveno-belima da se približe na minus šest uz utakmicu manje.

Izabrane vesti

Iako se očekuje da tim Dejana Stankovića za krucijalni meč u borbi za evropsko proleće protiv Ludogoreca bude praktično kompletan, strateg Crvene zvezde u poslednjem izazovu uoči gostovanja Bugara biće prinuđen na određene kalkulacije i rotacije s obzirom na to da su van konkurencije zbog povreda Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Loi Dioni i Filipo Falko, dok su Gelor Kanga i Milan Borjan juče odradili praktično prvi trening po povratku u Ljutice Bogdana nakon pauze.

Navedene okolnosti suzile su izbor šefa stručnog štaba šampiona Srbije pred put u Lučane te je praktično jedina realna opcija među stativama Zoran Popović, dok se na najisturenijoj poziciji nameće Milan Pavkov kao jedini raspoloživi klasični napadač.

Odbrana i vezni red ostavljaju nešto više prostora za rotacije, međutim iskustva sa niza gostovanja prethodnih nedelja neće dozvoliti Zvezdi da se opusti protiv rivala koji se ne može pohvaliti impresivnim brojkama protiv crveno-belih. Činjenica da je Radnik u Surdulici uspeo da stigne do celog plena, dok su ekipe Vojvodine i Inđije na svojim terenima skupo prodale kožu, ne ostavljaju prostora da bilo ko od raspoloživih snaga bude pošteđen i sačuvan za Ludogorec, čak i pored 11 pobeda Zvezde u isto toliko poslednjih prvenstvenih utakmica protiv Mladosti. Upravo zato očekuje se da konci veznog reda danas budu u rukama Gelora Kange i da se Gabonac vrati na teren pored pomenutih privatnih razloga za izostanak u susretima sa Vojvodinom i Inđijom.

Kada je ofanziva u pitanju, novu priliku, posle pogotka u Inđiji dobiće Rišairo Živković, strelac pobedonosnog gola u Kupu Srbije protiv Inđije koji je na taj način nagovestio buđenje, međutim za šansu u kontinuitetu moraće da nastavi da se nameće, a prvi test pred njim biće danas.

Iskustva sa gostovanja iz prethodnih mesec dana, ali i duel sa početka prvenstvene trke protiv današnjeg rivala u kojem je Crvena zvezda golom Mirka Ivanića stigla uz značajne napore do tri boda, nagoveštavaju da uprkos kvalitetu koji je na strani gostiju, susret u Lučanima neće biti samo puko razigravanje pred Ludogorec što je istakao i Dejan Stanković.

"Nema izgovora pred utakmicu protiv Mladosti, očekuju nas težak teren za igru i teško gostovanje. Dosta smo se namučili i na Marakani, radi se o ekipi koja ima isti stil već godinama, sa dosta presinga i igre po celom ternu, to je njihova taktika. Radili smo prethodnih dana spremali se i analizirali protivnika. Gledaćemo da ih što više namučimo, da što ranije povedemo jer u takvim utakmicama jedan rani gol olakšava posao. Iznenadilo me je da su imali dosta loš start, možda najlošiji u klupskoj istoriji, ali su se izdigli, zaređali su lep niz dobrih rezultata i gostovanje će biti dosta teško", rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.

Projektovani sastav Crvene zvezde: Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Živković, Ivanič, Katai - Pavkov

SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLOSUPERLIGA SRBIJE - 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

13.30: (14,0) Mladost (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.45: (1,30) Partizan (5,20) Vojvodina (11,0)

17.00: (1,70) Spartak (3,70) Radnički Kragujevac (5,20)

Ponedeljak

15.00: (1,37) Čukarički (4,80) Novi Pazar (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaRišairo ŽivkovićGelor KangaMladost Lučani

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara