Zvezdina prva provera: Počinju maturski ispiti za Ibrahima Mustafu, manjak na štoperu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 10:31

Crveno-beli danas protiv Brava igraju u Ljubljani (19 časova, TV Arena Sport)

Teško je očekivati da će se tokom današnjeg duela sa Bravom, finalistom slovenačkog Kupa (19 časova, TV Arena) naslutiti konture nove Zvezde. Prvi test na pripremama u Sloveniji poslužiće Dejanu Stankoviću, da u jeku bazičnog dela, ravnopravno raspodeli minutažu i šansu pruži svim igračima.

Navijači mogu da očekuju nešto oštriju sliku u duelima sa Koprom (30. jun), kao i na generalnoj probi protiv Zenita zakazanoj za treći jul.

Izabrane vesti

Međutim, jasno je da će navijači Crvene zvezde imati razloga da pažljivo prate duel iz Ljubljane. Utakmica sa Bravom, petoplasiranim timom slovenačkog prvenstva, predstavljaće početak maturskog ispita za Ibrahima Mustafu. Krilni napadač ostavio je više nego solidan utisak u Novom Pazaru. Čak je, prema trenutnom stanju stvari, vrlo blizu ostanka u Ljutice Bogdana.

U nekim zamislima Dejana Stankovića fudbaler iz Gane je projektovan za ulogu džokera u narednoj sezoni i ima minutažu u situacijama kada je srpski šampion u podređenom položaju, prinuđen da šansu vreba iz kontre. Šestomesečna pozajmica u Novom Pazaru doprinela je da Ibrahim Mustafa bude najtraženiji igrač Crvene zvezde, kada su u pitanju pozajmice. Žele ga kragujevački Radnički, Napredak, Spartak, Novi Pazar. Međutim, postoji uverenje u Ljutice Bogdana da je fudbaler iz Gane zaslužio šansu, i da ima potencijal da ubrza igru Crvene zvezde.

Dobru polaznu osnovu ima Ibrahim Mustafa, ali moraće da se dokaže u narednih desetak dana, opravda priče da bi startnom brzinom mogao da oplemeni kvalitet tima Dejana Stankovića.

Crvena zvezda trenutno ima manjak ljudstva u odbrani. Samo je Aleksandar Dragović odradio kompletne pripreme do sada. Povrđen je Radovan Pankov, dok je Strahinja Eraković, usled reprezentativnih obaveza, imao samo dva treninga. Mladi Stefan Leković je na Prvenstvu Evrope, pa pored Dragovića Stanković ima i pridošlicu iz Rada Vuka Bogdanovića. Moguće je da će u poslednju liniju da se spusti Seku Sanogo.

Prve minute trebalo bi da zabeleže Kings Kangva i Osman Bukari, mada su i oni u deficitu treninga.


tagovi

Kings KangvaIbrahim Mustafa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara