Zvezdina rekonstrukcija počinje od krila: Dve opcije za Simića i Jevtovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.12.19. | 09:41

Neizvesno šta će biti sa La Parom , šansa mladom Gavriću

Svi čekaju konačnu odluku o tome da li će Vladan Milojević i u narednih šest meseci predvoditi Crvenu zvezdu, ali sa njim ili bez njega na klupi rekonstrukcija tima srpskog šampiona počeće od pozicije krila. Klub sa Marakane je posle prodaje Nemanje Radonjića, još u avgustu 2018. godine, pokušao da popuni tu rupu, ali jednostavno nije išlo...

Menjali su se uz levu aut liniju Veljko Simić, Milan Jevtović, povremeno su kao ominalna krila igrali Marko Marin i Mirko Ivanić, pokušalo se se Radživom Van La Parom i Mateom Garsijom. Međutim, ni jedno rešenje nije bilo idealno.

Izabrane vesti

Nameravaju odgovorni iz Ljutice Bogdana da veću šansu daju najboljem igraču Grafičara Željku Gavriću, pominje se i dolazak Veljka Birmančevića iz Čukaričkog... Sve nabrojano govori da će se Crvena zvezda u zimskom prelaznom roku rastati sa Veljkom Simićem i Milanom Jevtovićem.

Po dolasku iz Zemuna Veljko Simić je imao odličan start. Dao je gol i asistirao u trijumfu nad Voždovcem. Tokom prošle sezone imao je odlične brojke na prvenstvenim mečevima, ali mu je nedostajao pečat u velikim međunarodnim utakmicama. Pamtiće se šansa u Napulju kada je  mogao da izjednači rezultat i sebi podigne tržišnu i svaku drugu vrednost. Sezonu je završio sa 10 golova i osam asistencija.

Ove sezone nije imao takve brojke, niti je imao ulogu u Ligi šampiona. U poslednjih pet prvenstvenih mečeva odigrao je samo 13 minuta... Izgubio je status kod Vladana Milojevića, što znači da su pred Veljkom Simićem dve opcije.

Crvena zvezda je voljna da nekadašnjem đaku omladinske škole, rođenom 1995. godine, izađe u susret i za ne baš preterano veliko obeštećenje ga pusti u inostranstvo. Simić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2022. godine, što znači da srpski šampion može da računa na određeni prihod.

Postoji i druga opcija. Kako se može čuti Zvezda je spremna da pozajmi Simića na šest mesecinekom inostranom klubu, uz mogućnost otkupa ugovora posle šest meseci.

Nešto slično desiće se i sa Milanom Jevtovićem. On ima ugovor na još šest meseci u Ljutice Bogdana. Zvezda je dugo tražila, čekala i na kraju potpisala nekadašnjeg člana Antalije i Rozenborga. Međutim, usled jake konkurencije krilo rođeno 1993. godine nije upevalo da se izbori za kontinuiranu minutažu. Iako je povremeno pokazivao kvalitet Jevtoić je za dve sezone u Zvezdi odigrao 24 utakmice i postigao šest golova. Status je izgubio posle letošnjih gostovanja Helsinkiju i Kopenhagenu.

On ima ugovor sa Zvezdom još šest meseci, što znači da crveno-beli mogu da računaju u najboljem slučaju na minimalan prihod. Nikako šampion Srbije neće povratiti uložena sredstva i 500.000 evra koliko je plaćen Jevtović. U najboljem slučaju Zvezda može da ga pusti na šestomesečnu pozajmicu i skine ga sa plate. Ili ga jednostavno pusti da pronađe novi klub.

Neizvesno je šta će biti sa Radživom Van La Parom. Holanđanin je i pored svih gluposti Žandera najveći promašaj letnjeg prelaznog roka. Plaćen 1,2 miliona evra, ostao je bez ikakvog učinka. Na Marakani bi voleli da ga prodaju, samo što će teško neko zavući toliko duboko ruku u džep.

(FOTO: Star Sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara