Zvezdina šansa: Mihailo Ristić nije ubedio Rodžera Šmita

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 10:20

Crveno-beli bi mogli da iskoriste status svog nekadašnjeg igrača u redovima lisabonskog giganta

Benfika će ovog leta na tržištu tražiti pojačanja na poziciji levog beka. Kako piše ugledna A Bola, dobro upućena u dešavanja na Lužu, lisabonski gigant se priprema za eventualni odlazak Aleksa Grimalda, pa uveliko traga za pojačanjem na toj poziciji. Isti izvor potragu za levim bekom povezuje i sa činjenicom da srpski reprezentativac Mihailo Ristić ove sezone nije ubedio Rodžera Šmita. Da ga Švajcarac ne vidi kao prvu alternativu na tom mestu može se zaključiti i na osnovu toga da je Ristić ove sezone odigrao devet mečeva i samo jednom bio starter, uz po jedan gol i asistenciju. Pored toga, nekoliko puta u konkurenciji za tim se nalazio i Rafael Rodrigez, iz Benfikinog B tima.

A Bola podseća da je Crvena zvezda zainteresovana za usluge svog nekadašnjeg igrača, o čemu ste već mogli da čitate na Mozzart Sportu, pa je jasno da bi šestostruki uzastopni prvak Srbije mogao da iskoristi ovu situaciju.

Izabrane vesti

Kao što smo već pisali, Crvena zvezda je spremna da čeka, iako zna da joj je adut samo igranje u Ligi šampiona. Brigu o karijeri Mihaila Ristića vodi španska menadžerska agencija koja će pokušati da ga udomi u nekoj od najjačih liga Starog kontinenta. Na Marakani čekaju da Ristić raskine ugovor sa Benfikom, pošto je redove portugalskog giganta pojačao bez obeštećenja, da bi konkretno krenuli u akciju. I na emociju pokušali da slome Mihaila Ristića i njegove zastupnike.

A Bola piše da je primarna želja Benfike na mestu levog beka momak iz Vrbasa, reprezentataivac Mađarske, Miloš Kerkez. Mladi fudbaler ne samo da je potvrdio potencijal, već se i dodatno nadogradio u AZ Alkmaru u prethodnih godinu dana, pa je možda već sada trenutak za novi iskorak u karijeri.

Kerkez je ove sezone odigrao 47 utakmica i postigao pet golova uz šest asistencija, a AZ navodno za njega traži obeštećenje od 20.000.000 evra. Kao što je poznato, u trci njegovo angažovanje su i Atletiko Madrid, Lids i Vulverhempton, pa je jasno da lisabonskim Orlovima naće biti lako da ga dovedu u svoje redove.


tagovi

Mihailo RistićAleks GrimaldoRodžer ŠmitMiloš Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara