©Starsport
©Starsport

Zvezdine mlade snage zasijale pred 4.000 Užičana! Nedeljković položio ispit, Lučić pogodio na centaršut Šljivića

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 19:50

Prve minute u slavlju nad Borcem (2:0) upisali Piter Olajinka i FIlip Kraso

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Užica)

Ono što je jasno nakon dve Zvezdine provere jeste da je srpski šampion dobio energetski impuls resetovanjem sopstvenih redova pred početak ovog leta, a najveće zasluge za to idu na račun onih najmlađih pojedinaca. Ekipa Baraka Bahara je još uvek daleko od željenog nivoa igre, iako se polako naziru konture i želje na kojima insistira izraelski stručnjak, ali je visokim presingom i apsolutnom kontrolom dešavanja na terenu bez problema nadigrala banjalučki Borac pred oko 4.000 gledalaca na stadionu Radomir Antić – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Vrlo je jasno da će Crvena zvezda ove sezone dubokim izlaženjem na protivničku polovinu pokušavati da iskoristi svaki mogući trenutak da kazni protivničku grešku, ali će sa druge strane morati da bude perfektna u organzaciji napada, kako joj se ne bi ponavljale greške u predaji lopte, koje bi kvalitetnije ekipe od Borca ozbiljno umele da kazne.

Crveno-beli su upravo do prvog pogotka u osmom minutu gola stigli nakon što su iskoristili smušenost i neorganizovanost protivničkih defanzivaca. Lopta je nakon kratkog dodavanja Jovana Mijatovića stigla do Stefana Mitrovića, a ovaj je lukavo gađao u bliži ugao i uspeo da prevari nesrećnog Nikolu Cvetkovića. Za drugi pogodak Beograđana u 69. minutu zaslužna je bila saradnja dvojice Zvezdinih đaka, Jovana Šljivića i Vladimira Lučića. Prvi je odlično centrirao sa desnog boka, a drugi preciznim udarcem glavom matirao Banjalučane.

Lučić se na terenu našao u finišu prvog poluvremena, umesto povređenog Pruceva, a onda pokazao ogromnu želju za dokazivanjem. U par navrata je pronalazio odlična rešenja, davao pravovremena dodavanja u prostor i hvatao protivnike na spavanju, a za sve to je nagrađen golom. Sa druge strane, i Šljvić je iskoristio svoju šansu u drugom poluvremenu, kada je odmenio Mirka Ivanića, a potom posle izlaska novog lidera manevra, Marka Stamenića, preuzeo kontrolu lopte i Zvezdine igre.

Sat vremena na terenu, u ulozi startnog desnog beka, maksimalno je iskoristio talentovani Kosta Nedeljković, koji ne samo da je pokazao da može da bude ozbiljna konkurencija Aleksu Vigu, već i otvoreno rešenje na desnom boku. Bivši igrač Grafičara se konstatno ponavljao u Zvezdinim napadačkim akcijama i slao veliki broj opasnih lopti u protivnički šesnaesterac, a bio je tu i kada je trebalo da se pojuri za krilima Banjalučana.

U poslednjih 15 minuta igre priliku da osete draž igranja u crveno-belom dresu dobili su i Piter Olajinka i FIlip Kraso, o čijim kvalitetima je previše rano govoriti, mada je napadač iz Obale Slonovače imao svoju minijaturu neposredno pred poslednji sudijski zvižduk.

Crvena zvezda se večeras vraća u Beograd, a već u nedelju 2. jula ekiša Baraka Bahara putuje za Sankt Peterburg na prijateljski turnir i završnu fazu priprema za novu sezonu.

CRVENA ZVEZDA – BORAC BANJALUKA 2:0 (1:0)

/Mitrović 8, Lučić 69/

Stadion: Radomir Antić

Gledalaca: Oko 4.000

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Nedeljković, Eraković (od 46. Leković), Dragović (od 46. Milunović), Rodić (od 60. Nikilić) – Kanga (od 60. Ado) – Prucev (od 40. Lučić), Stamenić (od 60. Mijailović), Ivanić (od 46. Šljivić), Mitrović (od 75. Olajinka) – MIjatović (od 75. Kraso)

BORAC: Ćetković, Kvržić, Račić, Jokić, Pejović, Preradović, Fićović, Blagaić, Lukić, Kortez, Hrelja. Igrali su još: Dojčinović, SUšić, Pišek, Terzić, Mihajlović, Čović, Vuković, Marčetić, Kovačević, Samardžija.



tagovi

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara