Dejan Meleg i Mitar Mrkela
Dejan Meleg i Mitar Mrkela

Zvezdini veliki problemi: Meleg, Jirka, Jevtović

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.05.20. | 10:33

Ne računajući Grafičar, crveno-beli će teško imati korist od igrača koji su prethodni period proveli na pozajmicama

Jučerašnja naslovna strana Mundo Deportiva o prebukiranosti igračkog kadra Barselone, mogla bi slobodno da se kopira i kada je u pitanju Crvena zvezda. Trener srpskog šampiona Dejan Stanković uspeo je tokom zimskih priprema donekle da rasčisti preglomazan igrački kadar, pošto se zahvalio na saradnji Žanderu, Van La Pari i Špancu Kanjasu. Međutim, kada aktuelna sezona bude završena mladi stručnjak će morati da izvrši bolne, ali neophodne reforme.

Ne računajući momke koji se kale u Grafičaru, pošto će neki od njih krenuti stazama Željka Gavrića i Veljka Nikolića, Crvena zvezda je imala malo koristi od igrača koji su prethodni period proveli na pozajmicama. Pandemija virusa korona, koja će za posledicu imati kresanje budžeta na svim meridijanima, praktično je ostavila Crvenu zvezdu bez šanse da, bar malo, finansijski profitira.

Izabrane vesti

KVOTA DA CRVENA ZVEZDA POBEĐUJE RAD NA BANJICI UZ NAJMANJE ČETIRI GOLA NA MEČU - 2,50

Nekada dugo čekani pikovi kluba sa Marakane postali su potencijalno veliki problem za Crvenu zvezdu. Jer teško je očekivati da će u dogledno vreme ozbiljnu šansu da se nametnu Dejanu Stankovića dobiti Dejan Meleg, Erik Jirka i Milan Jevtović.

Nekadašnji član Ajaksa i Vojvodine, zlatni omladinac iz Litvanije, Dejan Meleg je stigao na Marakanu leta 2018. godine. On je trebalo da nastavi nisku odličnih igara povratnika iz inostranstva i bude ozbiljno pojačanje u borbi za Ligu šampiona. Međutim, Meleg je samo na početku leta dobijao šansu kod Vladana Milojevića. Odigrao je svega pet prvenstvnih mečeva, osetio evropsku scenu u sudaru sa Spartaksom i potonuo u treći plan.

Crvena zvezda ga je već na zimu prosledila Levadijakosu, da bi u junu Meleg bio prosleđen Radničkom na jednogodišnju pozajmicu. Imao je samo solidnu sezonu, pošto je na 19 mečeva u prvenstvu upisao pet asistencija. Ugovor sa Crvenom zvezdom ga veže do narednog leta, ali je jasno da će kreator igre iz Bačkog Jarka dobiti dozvolu da potraži novu sredinu. I da će Marakanu napustiti bez obeštećenja.

Velika misterija trenutno vlada oko statusa Erika Jirke. Projektovan kao igrač predodređen za transfer od 5.000.000 evra, Slovak je nagovestio potencijal na prvim pripremama u Zvezdinom dresu. Ali tu je stao. Nije mogao da popuni kopačke Nemanje Radnojića i Slavoljuba Srnića, momaka koji su imali veliki uticaj u istorijskoj eri Vladana Milojevića. Bilo je ideja u Ljutice Bogdana da od njega naprave beka, ali su i pored ulaganja od 750.000 evra (toliko je plaćen Spartaku iz Trnave) – odustali.

Mladi Slovak je odradio šest meseci u Radničkom iz Niša, i to vrlo dobro, da bi ove zime otišao u poljski Gornjik na šestomesečnu pozajmicu. Dogovor je bio da član Ekstraklase, u slučaju da bude zadovoljan igrama Erika Jirka, aktivira klauzulu i ovog juna crveno-belima izbroji 700.000 evra. Poljaci se za sada nisu izjašnjavali.

„Nismo imali kontakt sa klubovima, gde imamo igrače na pozajmicama. Prolećna sezona je praktično samo počela, onda je usledila pauza. Videćemo u narednom periodu šta će biti“, poručio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

U slučaju Jirke povoljna okolnost za crveno-bele je što je i dalje dobar materijal za prodaju. Ima 23 godine, a epizodu u Gornjiku je dobro počeo, pošto je na šest utakmica postigao dva gola. Ugovorom je vezan za crveno-bele do 2022. godine, pa će, ako se kockice slože, crveno-beli moći da vrate uloženo u mladog slovačkog reprezentativca.

APOEL neće otkupiti ugovor Milana Jevtovića o čemu su kiparski mediji pisali, pošto je klauzula od 400.000 evra prevelika za tim iz Nikozije. Kao i Meleg i nekadašnji član Rozenborga će, najverovatnije, dobiti papire i šansu da bez obeštećenja pronađe novi klub.

Veliko je misterija status Stefana Hajdina. Iskusni levi bek je bio više nego korektan na pozajmici u Voždovcu. Međutim, na Marakani ne vlada konsenzus kada je u pitanju dugokosi momak iz Gline. Bivši trener Vladan Milojević ga nije video kao alternativu Milanu Rodiću. Hajdin ima još samo šest meseci ugovora sa crveno-belima, što znači da će Dejan Stanković brzo morati da deluje kada je pozicija levog beka u pitanju.

Iz Radnika će biti vraćen golman Nikola Vasiljević sa malim izgledima da dobije značajnu ulogu. Samo zagriženi navijači Crvene zvezde se sećaju da je klub leta 2018. godine doveo napadača Zlatibora Dejana Vidića. Građen kao Milan Pavkov, snažni napadač je samo prošao kroz Zvezdu. Prvo je pozajmljen Zemunu, zatim Napretku. Očekuje ga novo dokazivanje.

Na pripremama će sigurno biti Strahinja Eraković, Jug Stanojev, verovatno Miloš Pantović i Osman Marong. Jedina šansa da crveno-beli profitiraju kada je reč o pozajmicama. 


tagovi

Dejan MelegErik JirkaMilan JevtovićMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara