Prvo da se prođe Ararat
Prvo da se prođe Ararat

Zvezdu čeka drugi šešir na žrebu za grupe, PAOK i Midtjiland prave problem

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 08:06

Naravno, ako pobedi u Jermeniji

Kakva šansa za Crvenu zvezdu! Ukoliko pobedi Ararat u Jermeniji sledećeg četvrtka, prvak Srbije će žreb za grupnu fazu Lige Evrope dočekati u drugom šeširu.

Splet okolnosti je bio takav da je crveno-belima u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija bilo dovoljno da samo jedan od favorita, klubova sa boljim koeficijentom, ispadne i da je pogura u drugi šešir. I to se desilo večeras, a na "Marakani" bi zahvalnicu mogli da pošalju Rio Aveu, koji je u Istanbulu izbacio Bešiktaš.

Izabrane vesti

E, sad, veliko je pitanje koliko je Crvena zvezda ovim prelaskom u „viši rang“ profitirala, jer je utisak da treći šešir nije nešto mnogo slabiji od drugog – naprotiv. Mada i to društvo može da se promeni nakon poslednje runde kvalifikacija.

Crveno-beli su trenutno u drugom šeširu zajedno sa Gentom (Belgija), PSV Ajndhovenom (Holandija), Volfzburgom (Nemačka), Seltikom (Škotska), Plzenjom (Češka), Dinamom iz Zagreba (Hrvatska), Spartom iz Praga (Češka), APOEL-om (Kipar), Ludogorecom (Bugarska), Jang Bojsom (Švajcarska) i Galatasarajem (Turska).

A, u trećem šeširu ostali su, kao potencijalni rivali srpskog prvaka: Malme (Švedska), Rapid (Austrija), Lester (Engleska), Karabag (Azerbejdžan), PAOK (Grčka), Standard (Belgija), Sosijedad (Španija), Milan (Italija), AZ Alkmar (Holandija), Fajnord (Holandija), Makabi Tel Aviv (Izrael) i Hofenhajm (Nemačka).

Naravno, ako svi i prođu do grupne faze takmičenja. I naravno, ako u plej-ofu za Ligu šampiona ne bude više iznenađenja nego u plej-autu. Zvezdi recimo za žreb ne odgovara da PAOK i Midtjiland prođu u Ligu šampiona i tako gurnu Krasnodar i Slaviju Prag u Ligu Evrope, jer bi oni onda istisnuli crveno-bele nazad u treći šešir.

Inače, da je Partizan eliminisao Šarlroa, nedostajalo bi da ispadnu još dva favorita u četvrtom kolu pa da se i on nađe u drugom šeširu.

Kako bilo, sastav šešira po trenutnoj projekciji izgleda ovako...

Prvi šešir: Arsenal (Engleska), Totenhem (Engleska), Roma (Italija), Napoli (Italija), Benfika (Portugalija), Bajer Leverkuzen (Nemačka), Bazel (Švajcarska), Viljareal (Španija), Sporting Lisabon (Portugalija), CSKA Moskva (Rusija), Braga (Portugalija)

Drugi šešir: Gent (Belgija), PSV Ajndhoven (Holandija), Volfzburg (Nemačka), Seltik (Škotska), Plzenj (Češka), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka), APOEL (Kipar), Ludogorec (Bugarska), Jang Bojs (Švajcarska), Galatasaraj (Turska)

Treći šešir: Malme (Švedska), Rapid (Austrija), Lester (Engleska), Karabag (Azerbejdžan), PAOK (Grčka), Standard (Belgija), Sosijedad (Španija), Milan (Italija), AZ Alkmar (Holandija), Fajnord (Holandija), Makabi Tel Aviv (Izrael) i Hofenhajm (Nemačka)

Četvrti šešir: Midtjiland (Danska), Kluž (Rumunija), Zorja Luganjska (Ukrajina), Nica (Francuska), Lil (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Anteverpen (Belgija), Šarlroa (Belgija), Volfzberger (Austrija), Omonija (Kipar).


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara