Zvezdu posle Sinkernagela odbio i Kolumbijac iz Amijena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 12:27

Stiven Mendoza ne vidi sebe u srpskom fudbalu

Gostujući u dnevniku RTS trener Crvene zvezde Dejan Stanković je najavio još pojačanja u zimskom prelaznom roku i podigao telesnu temperaturu navijačima srpskog šampiona. Crveno-beli planiraju da uskoro kompletiraju pregovore sa bivšim reprezentativcem Srbije Duškom Tošićem, te da se pojačaju još jednim igračem ofanzivnih karakteristika.

Pokušaj sa Filipom Sinkernagelom nije prošao, jer je danski kreativac posle odlične sezone u Bodo Glintu imao sjajne ponude i na kraju se odlučio za Votford. Italijanska štampa piše, tačnije poznati Merkato novinar Alfredo Pedula, da je Zvezda vrlo zainteresovana za ofanzivca Lećea Pipa Falka.

Izabrane vesti

Međutim, dok je trajala saga oko Sinkernagela, crveno-beli su drugim okom gledali u pravcu Francuske, madajući se da će dobiti potvrdan odgovor. Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta krilni fudbaler Amijena Stiven Mendoza bio je jedan od ozbiljnih pikova rukovodstva i stručnog štaba Crvene zvezde. Kolumbijac rođen 1992. godine najbolje se snalazi na poziciji levog krila, može da igra drugog napadača i odlikuje se brzinom.

Mendozi ugovor sa francuskim drugoligašem ističe u junu ove godine, što znači bi Crvena zvezda morala da plati samo simbolično obeštećenje. Međutim, upravo je taj podatak Mendozu udaljio od crveno-belog dresa.

Jedan od najboljih igrača Amijena, koji je prošle sezone postigao pogodak protiv PSŽ-a, posle nekoliko dana vaganja, odlučio je da se ljudima iz Crvene zvezde zahvali na ponudi. Uz reči da ne vidi sebe u srpskom fudbalu, te da je nanjegovu adresu došlo nekoliko interesantnijih ponuda.

Vrlo živopisnu karijeru ima sada već bivši pik Crvene zvezde. On je u Amijen stigao 2018. godine iz brazilskog Korintijansa. Prošle godine je u Ligi 1 imao vrlo dobru sezonu, postigao je šest golova, ali nije uspeo da iz severa Francuske spase ispdanja.

Pre Korintijansa igrao je za Bahiju, Njujork, imao je i iskustva iz Azije.

Crvenoj zvezdi ostaje da traga za novim opcijama. Mada se pominje da je treći pik, dakle onaj posle Sinkernagela i Mendoze, najrealniji.



tagovi

Filip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara