(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Zvijezda udarila rampu Pazaru na Zlatiboru

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 15:50

Plavi samo do remija protiv tima iz Bijeljine – 1:1

Fudbaleri Novog Pazara završili su drugu letnju kontrolu, a prvu po dolasku na Zlatibor. U zanimljivom vojevanju na Švajcariji, koje je zbog nevremena sa planiranih 18.00 pomereno na 13.00, odigrali su 1:1 sa Zvijezdom 09 iz Bijeljine.

Trener Plavih Dragan Aničić mogao je dodatno da proveri kvalitet starosedelaca, nekolicine novajlija i igrača na probnom radu, a utisak je da bi zadovoljniji trebalo da bude izdanjem svojih izabranika u prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

Pazarci nisu bili ubedljivi kao pre četiri dana na Džaizkoin areni, kada je pukla "petarda" protiv Rudara iz Pljevalja (5:0), ali su, istini za volju, naspram sebe imali značajno kvalitetnijeg takmaca.

Šestoplasirani klub Mozzart Bet Superlige u sezoni 2022/23 poveo je u 10. minutu golom Partizanovog đaka Sava Arambašića, koji nagoveštava da bi mogao da bude pravo otkrovenje u špicu.

Počelo je osvojenom loptom Adetunđija Rasaka Adešine na polovni rivala, posle čega je Danko Kiković lepo proigrao Anesa Mašića, koji je petom ostavio mladog napadača licem u lice sa Milanom Jelovcem. Arambašićeva egzekucija bila je besprekorna.

Imali su Aničićevi puleni i šansu Adešine, stativu Mašića, kao i još nekoliko obećavajućih napada, ali su pre odmora, ipak, morali sa centra: Bivši igrač atinskog AEK-a Petar Karaklajić ubacio se između štopera Novog Pazara i rutinski savladao Nikolu Mirkovića.

Povranik u Premijer ligu Bosne i Hercegovine prikazao je nešto više u drugom poluvremenu, ali su Pazarci u poslednjih 15 minuta stvorili tri dobre šanse. Najbolju je propustio Uroš Lazić.

Novi Pazar će 8. jula na Zlatiboru imati test utakmicu protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.

NOVI PAZAR - ZVIJEZDA 09 1:1 (1:1)

/Arambašić 10 - Karaklajić 36/

Teren: Švajcarija na Zlatiboru

NOVI PAZAR: Mirković, Rubežić, Brunčević, Mršulja, Bojat, Adešina, Momčilović, Floro, Kiković, Mašić, Arambašić. Igrali su još: Kahrimanović, Lazić, Mihajlović, Ergelaš, Bogdanovski, Terzić, Mulić, Mujkić i Ristović.

ZVIJEZDA 09: Jelovac, Veličković, Ostojić, Jutrić, Živanović, Subašić, Gavrić, Raca, Mujarić, Karaklajić, Blažević. Igrali su još: Damjanović, Janković, Paić, Đorđević, Milovanović, Radović, Matić, Godsvil, Savić i Seliman.



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaSavo Arambašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara