Komentari na vest

Zvone Boban: Uefa ide ka engleskom stilu, ali ne smemo da amerikanizujemo fudbal! Treneri greše što veruju Ajpedu

D

Džebalevaroši

pre preko 1 godinu

Treba 45minuta poluvreme sa štopovanjem vremena kad se ne igra. Tolike pare dobijaju,moraju biti fizički spremni kao Ronaldo. Igraju 1 meč na 7 dana (ili u proseku na 4 dana za internacionalna takmicenja).
Z

Zvornik

pre preko 1 godinu

Nikad veliki kapital nije poražen kao u fudbalu. Nudi se 300% veća dobit a ideja propala. Bez navijača ništa. Svaka čast Indoneziji, Kini, Americi ali bez domaćih navijača i njihovih navika ništa + protok 3,2,1 liga.
x

xxy

pre preko 1 godinu

Otišao je fudbal davno u k.i još više će da ode!
Z

Zeleznik

pre preko 1 godinu

Po meni i treba da se zaustavlja vreme za vreme auta, kornera, izmena, bilo kakvih prekida. Dva puta po 30 min EFEKTIVNE IGRE je sasvim dovoljno i dobro rešenje.
C

Cokili

pre preko 1 godinu

Robi di bobi...
K

K R O J F

pre preko 1 godinu

1. SUPERLIGA će postojati u bližoj budućnosti svidelo se to nama ili ne. 2.Pravila su se menjala u svim sportovima zašto ne bi i u fudbalu. 3.Svaka čast Sakiju i tadašnjem Milanu kasnije Kapelu ali vi ste igrali 6 utakmica u grupi i finale + niste igrali svake nedelje u ritmu 2 utakmice. 4.Novo doba = Nove okolnosti = Nova pravila. Boban promašio maltene sve.
R

Rad na odredjeno

pre preko 1 godinu

Fudbal prati dinamiku trzista i pitanje je koliko ce UEFA da ostane imuna. Sto je vise novca u fudbalu, to je vise ulaganja i utakmica koje su izvor profita kojima se izmedju ostalog placaju milionski ugovori igraca i trenera. Veliki klubovi postaju sve bogatiji i ne zele da "dele kolac" sa ostalima, nego da prigrabe celo trziste za sebe i tako ostvare monopol. Boban s pravom kritikuje Superligu i sebicnost celnika tih klubova, kao i licemerje (pojedinih) trenera i fudbalera koji se bune zbog sve veceg broja utakmica i traze smanjenje utakmica ali im ne pada na pamet da traze smanjenje svojih plata i ugovora, vec ocigledno slede politiku svojih klubova te bi da uz manje utakmica (fudbalska Evroliga/Superliga) zadrze ili uvecaju svoja primanja.
K

K R O J F

pre preko 1 godinu

@Rad na odredjeno Tačno.Sledeći logiku kapitalizma i tržišne ekonomije oni to traže. Ne može ih niko zaustaviti jer ne rade ništa protiv zakona. Možemo da govorimo o tome da li je moralno ili nije da li je sportski ili nije ali će to uraditi. Nisam za to što rade ali ne pitam se ja.
P

Peki30

pre preko 1 godinu

"Uostalom, igrao sam i ja fudbal, kod Ariga Sakija je bilo 300 na sat. I nisam čuo Barezija ili Gulita da se žale, a i oni su igrali 60 utakmica godišnje". Druže, vi ste igrali kup šampiona '94 koji je sa finalom imao 10 mečeva godišnje, ovi sada odigraju 20 mečeva u 2 runde, pa ide eliminaciona faza od još 10 mečeva. A englezi igraju 38 jakih liga mečeva na nož, sa još 2 domaća kupa. "Ne razumem zašto se žale Klop i Gvardiola kada imaju po 25 šampiona na raspolaganju". Pa evo, Klop je ušao u sezonu sa 4-5 povreda, ljudi igraju još malo po 60 mečeva. I onda uđem u biografiju Bobana i nađem da je najviše mečeva u sezoni odigrao u 2 sezone i to ne uzastopne, po 36 ili 37 ukupno, a Gulit recimo 40. A Salah igra već 5tu sezonu preko 50, a Mesi i Cr7 su igrali i po 60
G

Gostyuk

pre preko 1 godinu

U pravu si, ali si se malo zapleo sa brojkama u LŠ, jer pišeš sledeće: "ovi sada odigraju 20 mečeva u 2 runde, pa ide eliminaciona faza od još 10 mečeva". Ispada da igraju ukupno 30 utakmica... Pritom, igra se 6 mečeva u grupi i 9 u nokaut fazi, uključujući finale. Ukupno 15, "samo" za trećinu više.
1

1346

pre preko 1 godinu

Broj utakmica u Ligi šampiona 1993/94 je bio sličan kao danas, maksimalnih 12 umesto sadašnjih 13.
i

istina

pre preko 1 godinu

sta lupas ti, liga sampiona je uveliko igrana 94. godine
P

Plavi10

pre preko 1 godinu

Tako je Zvone u pravu si. Ti treneri danas imaju 2 ekipe podjednaki igraca pa nek ih rotiraju. Oni bi 20mil godisnje i odigrali 30 utakmica i ako je moguce da ne dodju na pocetak priprema.
K

K R O J F

pre preko 1 godinu

Bravo PEKI za komentar.
S

S2

pre preko 1 godinu

Iako sam Interovac, respekt za velikog Zvoneta, svaka mu je na mestu !
N

Nemudgh

pre preko 1 godinu

Lupa lik recimo Salah odigrao oko 100 mečeva u godinu dana. A ovi još planiraju da povečaju broj mečeva u Evropi.