Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović (©Starsport)
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović (©Starsport)

Bogdanović: Majke mi, ja sam srećan što sam ovde

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 16:33

Novi kapiten reprezentacije Srbije govorio o odluci da se odazove pozivu državnog tima i pomogne mu na predstojećem Mundobasketu

U obraćanju javnosti pred početak priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je preliminarni spisak od 20 igrača, koji predvodi bek Atlanta Hoksa i novi kapiten Orlova, Bogdan Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta takođe se obratio medijima i u svom stilu istakao da mu je zadovoljstvo što je sa reprezentacijom.

Izabrane vesti

Svake godine, svako prvenstvo je posebna priča za sebe. Nekad se dođe u punom sastavu, pa se desi neuspeh. Ne osećam da sam nešto moram da radim, niti bih voleo da pravim tužnu atmosferu. Majke mi, jako sam srećan što sam došao. Žao mi je što nemamo saigrače, selektor je pričao sa njima, ali mi smo ovde svi zbog druženja, priprema, reprezentacije, utakmica... Svi su tu iz istih razloga, nadam se uživanju“, rekao je Bogdanović.

O kapitenskoj traci?

"Izuzetna je čast biti deo ove ekipe, zemlje, reprezentovati je u ovoj ulozi, nadam se da ću biti dobar kapiten“.

Da li si pričao sa saigračima koji nisu tu?

Jesam, isto su mi rekli kao i selektori. Nije bilo ubeđivanja, već smo pričali na naš način. Idemo u Manilu sa onima koji su tu“.

Da li ova ekipa može da bude kao 2017. godine?

Već sam rekao, svako prvenstvo je za sebe. Sada se otvara šansa za neke druge igrače, verujem da će je iskoristiti. Utakmice na svetskim prvenstvima su uglavnom na jednu loptu, vidim sve ovo kao šansu za sve“.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeBogdan BogdanovićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara