Komentari na vest

Evroliga uvodi ograničenja na plate: Hoćemo da klubovi troše koliko zarade, a ne da spaljuju milione

j

jaaaaaaa

pre 7 meseci

znaci evroligu ce da igraju samo Alba i Bajern
Б

Блок

pre 7 meseci

Дају 37к за победу.
d

d. g.

pre 7 meseci

Napravite vi el isplativom, a ne da ograničavate i uređujete, a nagrade su vam smešne. Uefa nešto može da uslovljava jer daje, a vi delite milostinju. Ni jedan klub el ne može da posluje pozitivno.
0

0333

pre 7 meseci

KAKO CE UGNJETAVANI KLUB DA SE UKLOPI TU SA 30+ MIL EVRA GODISNJEG BUDZETA
M

MVPČAČAK

pre 7 meseci

Isto kao što se uklopio privatni klub iz železnila sa 40plus miliona eura godišnje. I tako 12 godina, zaredom.
S

SilverSurfer

pre 7 meseci

Biće super plan. Klubovi sa najmanjim budžetima moraće da uplaćuju novac onima koji imaju najveće budžete. Najviše će dobijati oni koji su u poslednjih pet godina imali najveća ulaganja i najveće gubitke. Tako recimo gubitak Reala od 120 miliona evra u poslednjih pet godina snosili bi oni klubovi koji imaju najmanje ulaganja. Jrdnostavno, prirodno. Jer veliki dužnici su partner a oni mali su dužnici. Možda će biti jednostavnije. Recimo, da fer plej bude da Real ima gubitak od 120 miliona evra a da Zvezda ili neki drugi klub budu drakonski kažnjeni za daleko manju lovu koju će, sigurno, morati da isplate. Jer, što pravila da budu fer ona treba da samo da zvuče da su fer.
D

Džigerica

pre 7 meseci

Na celom Svetu je košarka neprofitabilan sport gde klubovi hteli ne hteli posluju u minusu, jedino je NBA profitabilna jer je ogromno tržište, i imaju nenormalne pare od TV prava za ceo Svet, i nenormalne pare od reklama. Tek je EL tuga, pobednik dobija duplo manje para nego što vredi samo jedna pobeda u grupi lige šampiona. Kako ga nije sramota da priča o parama.
s

spiritus movens

pre 7 meseci

Da je neprofitabilan ne bi kosarkasi imali 2.6 miliona po sezoni, a najbolji lekari 500 evra mesecno. Pozdravljam odluku EL koja zeli to da racionalizuje, jer trka za novcem i profitima moze samo da unisti nacionalne lige i kosarku u Evropi.
B

BiH emirati

pre 7 meseci

idemo dubai hahahahahahah
P

Preža

pre 7 meseci

A da podignete nagrade za osvojenu EL? Totalno neisplativo takmičenje, bolje se malo time pozabavite.
t

tttt

pre 7 meseci

zvezda i partizan zarde 0
m

makiš ada

pre 7 meseci

Nisi u pravu Partizan je prošle godine zaradio od ulaznica i EL 8mil.evra Cigani oko1,5mil.evra.Partizan bar ima para da dovede nekog igrača a vi se zapitajte odakle vama pare za 10 igrača a mizerna zarada.
F

Forever Young

pre 7 meseci

Hoće da uvede ograničenje na plate 😂😂😂😂 Pa ko će da ti igra onda u EL??? Daješ lep motiv da S.Arabija napravi i košarkašku ligu i da pokupi sve igrače iz EL.
D

Don Vito Corleone.

pre 7 meseci

Ovaj tek počeo da radi a već prolupao. Da klubovi troše onoliko koliko zarade??? U fudbalu se više troši nego što se zaradjuje, u fudbalu gde najveći klubovi na samo jednoj utakmici u ligi šampiona od ulaznica, TV prava, reklama, eventualno od pobede, zarade više nego što neki klub u EL maltene zaradi za celu sezonu. O čemu ovaj priča.
m

miki33

pre 7 meseci

Pa kad budu adekvatne premije za osvojenu el i f4 verovatno ce to moci da se sprovede a dotle je ovo utopija. Vecu glupost nisam jos cuo.
Z

Zn

pre 7 meseci

Aaaahahahahahah, pa gde ste videli transfere u kosarci, plus publiku imas kod nas, u Litvaniji i nesto u Spaniji i Grckoj, kao od karata sta? Pa ko bi dosao da igra EL, smesno, odavno je kosarka neprofitiban sport i ako drzava ne ulaze ili FK (Real, Barsa), budzet bi bio mizeran
I

Izdaja U Tem Denveru

pre 7 meseci

U kom svetu ovaj zivi? Jel lud ili se samo pravi? Kako klubovi mogu da trose koliko zarade kad ti osvajac evrolige kao nagradu dobije 1.5miliona ? Evropska kosarka je potpuno neprofitabilan sport. Neki klubovi ( npr real, barsa, bajern) su sekcije fudbalskih i njima je sitnica da pokriju njihove gubitke na godisnjem nivou. Nase klubove finansira drzava. Ostalo vlasnici, samo je razlika ima ju li ambicije ( npr pao) ili su tu pro forme (npr asvel )…
i

igor978

pre 7 meseci

Ne priča on o zaradi klubova od EL već o BUDŽETU - klub prihoduje novac od sponzora, marketinga i ulaznica, plus od EL jedan mali deo. Ali ima klubova u koje vlasnici sipaju svoj novac direktno, jer klub ne prihoduje dovoljno novca da bi pokrio troškove. Mislim da je dovoljno samo ograničiti NETO BUŽET ZA PLATE IGRAČA u svim klubovima na recimo 15 miliona EUR i veći deo problema biće rešen, jer je onda svejedno da li Dubai želi da upumpa u klub 50 ili 100 miliona EUR. Zašto Neto budžetza plate a ne bruto? Pa zato što nije ista poreska stopa u svim zemljama. U Grčkoj je porez na zarade skoro 80%, u Španiji oko 100%, u Monaku porez plaćaju samo Francuzi ili igraći koji su proveli u Francuskoj više od 5 godina, dok je u Srbiji porez na visoke zarade smešan (za isplatu neto plate 50.000€, potrebna sredstva su svega 57.500 EUR) !
u

uf

pre 7 meseci

kaze da trose koliko zarade i da ce to ojacati klubove.Samo ne znam kojom magijom ce to da se desi, ako budu stvarno trosili koliko zarade, budzet svakog kluba ce biti bar 4-5 puta manji od trenutnog, bas me zanima kako ce onda biti jaci
G

Gennaro

pre 7 meseci

Pa u tom slucaju bi maksimalni budzet bio 7 miliona pa bi se onda pitali sto Lengston Hall igra prvog pleja u Realu
z

zgemba 82

pre 7 meseci

Nema od tog posla nista