Slavlje košarkaša Crvene zvezde (©MN Press)
Slavlje košarkaša Crvene zvezde (©MN Press)

I bi Kališ u junu! Crvena zvezda vladar Srbije i regiona, Hol srušio Megine snove s 24 poena

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.06.21. | 22:21

Treća sezona sa sve osvojene tri dostupne titule, sve pod komandom Dejana Radonjića

Crvena zvezda je šampion Srbije za 2021. godinu! Posle osvojenog Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu i Jadranske lige u majstorici protiv Budućnosti u Beogradu, Crvena zvezda je kompletirala krug i sa trećim dostupnim peharom i na najlepši mogući način zatvorila sezonu koja je po mnogo čemu bila za zaborav - 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15).

Svoju 21. titulu nacionalnog prvaka Zvezda je ponovo osvojila u majstorici, baš kao i onu u Jadranskoj ligi pre samo dve sedmice. Ovo je treća tripla kruna u klupskoj istoriji i ponovo je osvojena u neparnoj godini. Prvo 2015, pa 2017. godine i evo sada. Ima nešto simbolično u tome, ali mnogo važnije od svega je to što je svaki put na klupi crveno-belih sedeo isti čovek - Dejan Radonjić. Pričao je najtrofejniji trener Crvene zvezde za naš sajt pre samo nekoliko dana o svemu što je prošao sa ovom ekipom tokom šest meseci rada na dobro poznatoj adresi, o svim problemima, povredama, izostancima zbog virusa korona, promenama u sastavu koje su se dešavale u hodu, ali je na kraju uspeo ono što je dosad samo njemu pošlo za rukom na Malom Kalemegdanu. Neko je ko je promenio sliku kluba iz korena i od giganta koji se godinama ozbiljno mučio, te bio pred gašenjem stvorio apsolutnog vladara regiona i Srbije!

Izabrane vesti

I bi Kališ u junu! Krilatica koja je među navijačima postala sinonim Radonjićeve trenerske ere na klupi Crvene zvezde dobila je ponovo svoje značenje i posle dve godine - prošle se sezona završila još u martu - ponovo će se slaviti titula na mestu gde je košarka rođena na ovim prostorima. Mega je još jednu odličnu sezonu kompletirala sa dva finala - u nacionalnom kupu i prvenstvu, gde je prvi put u istoriji kluba igrala za titulu prvaka Srbije. Ipak, Zvezda je odnela sve!

----------------------------

CRVENA ZVEZDA – MEGA 77:65

/21:24, 23:12, 13:14, 20:15/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.

Gledalaca: 3.732;

Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić.

CRVENA ZVEZDA: Hol 24 (4as), Lazić -, Dobrić 15 (9sk, 3as), Jagodić Kuridža -, Noko 6 (11sk), Uskoković 5, Davidovac 10 (7sk), Rit -, Radanov 2, Simonović 13, Kuzmić 2.

MEGA: Petrušev 15 (6sk), Novak 2 (6as, 4iz), Simonović 15 (10sk), Kazalon 2, Milosavljević 8, Tepić 3 (6sk, 5as), Kljajević -, Momirov 3, Cerovina 5, Matković 9, Simanić 3, Langović -.

----------------------------

Dejan Radonjić je okrenuo sezonu koja je u decembru bila daleko od onoga što gledamo sada, a čovek koji je najzaslužniji za treći pehar u sezoni je Lengston Hol! Nije ga bilo nigde gotovo cele sezone, ali je u poslednje dve utakmice sezone igrao kao Džordan Lojd! Duh NBA šampiona s Torontom kao da je ušao u nekadašnjeg plejmejkera Promiteasa, pa je u proteklih 48 sati igrao najbolju košarku života. Dao mu je najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde veliku odgovornost u Lojdovom izostanku kako bi rasteretio Ognjena Dobrića, a on mu je poverenje vratio s vrhunske dve role kojim je stavio tačku na sezonu.

Našao se Hol pred ozbiljnim izazovom da ponovi partiju od petka kada je ubacio 19 poena, a on je otišao korak dalje i već za prvo poluvreme postigao 17 poena uz tri asistencije - u prvoj četvrtini 12 od 21 poena Zvezde - i bio maksimalna protivteža inspirisanom Filipu Petruševu, a do kraja imao je 24 poena (9/15 iz igre, 3/5 za tri), uz četiri asistencije i tri ukradene lopte. Iznad toga radio je apsolutno sve što je mogao, u oba smera, bio je jednostavno sveprisutan i potpuno zasluženo može da ponese najveći deo zasluga za večerašnju pobedu i titulu.

Dejan Davidovac (©MN Press)Dejan Davidovac (©MN Press)

Ono što je ostalo mogu da podele Ognjen Dobrić, Lendri Noko, Dejan Davidovac i Marko Simonović pre svih, uz naravno ostatak tima. Kada je Dragan Milosavljević pogodio trojku kojom je vratio Megu na samo pet poena zaostatka (63:58) uz pet minuta na semaforu, upravo su Dobrić i Noko zajedno sa Holom poneli najveći teret u finišu. Noko je prvo na čistu snagu pregazio Petruševa za zakucavanje uz faul, posle čega je pogodio i dodatno slobodno bacanje, da bi Dobrić pogotke Meginog Marka Simonovića sa penala pogodio verovatno ključnu trojku na tačno tri minuta do kraja za 68:60. Kada je Karlo Matković pogodio jedan od dva penala, usledila je akcija u kojoj se Davidovac fantastično snašao i na isteku napada bukvalno bacio loptu u obruč samo kako bi vratio 14 sekundi, na šta je Hol trojkom kao "kap" razneo Megine šampionske snove. I to je bilo sve! Simonović je stavio tačku trojkom za konačnih 77:65.

Dobrić je meč završio sa 15 poena (6/16 iz igre, 1/5 za tri), uz devet skokova i tri asistencije. Simonović je dopisao 13, Davidovac deset poena uz sedam uhvaćenih lopti, a Noko šest poena i 11 skokova. Kod Mege po 15 poena imali su Petrušev i Simonović, s tim što je crnogorski centar dopisao i 10 skokova, četiri ofanzivna. Zvanično najkorisniji igrač ABA lige u sezoni za nama je ipak u drugom poluvreemenu ubacio samo tri poena, uz dva skoka... Matković je dodao devet, a Milosavljević osam poena. Malkolm Kazalon ostao je na samo dva poena i večeras je mnogo nedostajao Megi.

Za kraj - kakva sezona Crvene zvezde!


tagovi

Ognjen DobrićLengston HolKK Crvena zvezdaKK Megafinale SuperligeKošarkaška SuperligaMarko SimonovićFilip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara