Komentari na vest

Ričard Džeferson o Jokiću: Definitivno pumpa statistiku, samo treba gledati na to iz pravog ugla

I

Immobile

pre preko 1 godinu

Šta bi radili da ne živimo u eri gde je svaki mogući vid statistike dostupan? Papir ne laže,a on kaže da kada god Jokić zabeleži tripl dabl u ovoj sezone njegova ekipa pobeđuje.Ta poređenja sa Birdom su smešna i to je apsolutno drugo vreme i kada pričamo o tome pogledajte Jokićeve saigrače i Birdove,ova ekipa bez Nikole Jokića bi možda jedva bila u konkurenciji za plej of. Da pričamo o tome da je Jokićeva ovogodišnja MVP titula čista kao suza. O prvoj godini je možda moglo da se razgovara i da se polemiše,o drugoj jako teško, a o ovoj gotovo nemoguće. Nikola Jokić je čovek koji beleži tripl dabl u proseku i njegov tim je uz Milvoki najbolji tim lige,uz sve to kada gledamo procenat šuta iz igre Jokić je daleko,daleko iznad svojih konkurenata. Čovek je prvi u ligi. Koliko je Džeferson bespomoćan i pun sujete u svom izlaganju govori i to da kaže kako Jokić ne dodaje loptu da bi akcija tekla dalje,nego dodaje prevashodno igraču koji je sam i može da postigne pogodak,pa zar nije poenta da se igra što prostije i jednostavnije i da se koš postigne što pre. I u ovakvim izlaganjima se vidi razumevanje košarke generalno u Americi,gde publika pa čak i analitičari,bivši igrači traže igrače koje lepo driblaju,koji mogu da zakucaju sa penala,koji lupaju rampe... Njima nije atrakcija kada ti nosiš 2 igrača i onda raspoređuješ svoje igrače tako da svaki put dobiju ili otvoren šut ili zicer,nije im atrakcija da igrač zna napamet akcije ekipe protiv koje igra i da čita sve njihove kretnje. Jednostavno ovo prvo se prodaje,takođe nije atrakcija da da neko takav osvoji 3 MVP titule i to ovu treću nikada dominantnije i potkrepljeniji činjenicama. Nije im atrakcija,ali moraće da se naviknu na to.
1

1107

pre preko 1 godinu

Ako podje da pumpa statistiku brojke ce da budu 30,20,20
h

hepek

pre preko 1 godinu

Potpuno pogresan prevod i promasen smisao izjava.
I

IlijaG

pre preko 1 godinu

U potpunosti se slažem. Jer ako je upotrebljena reč "bad" ista se može prevesti kao zao (pokvaren u duši), ali i kao opak u smislu nemilosrdan prema protivnicima)
S

Saturn

pre preko 1 godinu

Neverovatno je to da su Srbi koji su uspesni uvek losi momci , pitanje za zapad jel smemo mi da budemo najbolji u nekom sportu ???
M

Mirko NBG

pre preko 1 godinu

Stvarno ne znam kako cemo preziveti zbog ovakvih glasina.
M

Menjac

pre preko 1 godinu

Izgleda da je zabranjeno asistirati kad si Jokic
G

Gennaro

pre preko 1 godinu

Igracima sa 5 poena i 2 skoka u proseku, sve je budzenje statistike
D

DekiSum

pre preko 1 godinu

Ako na Jeffersona misliš varate se…lik je beležio po 17,18 po sezoni i to dugo godina ali nema veze a za ovu dvojicu da ne pricam
C

Carter&Tracy

pre preko 1 godinu

>>>>perkins
G

Gost RS

pre preko 1 godinu

Zadržao nivo igre + ovaj put nosi svoj tim do 1. mjesta. Sudije ne kažnjavaju divljanje nad njim a on trpa ko u plast. Ove indijance što glume neke konsultante ne treba ni da nam prenosite. Mnogo piskarate bezveze.
o

otodjibaje

pre preko 1 godinu

Ne mogu ovi Amerikanci da shvate da Jokića boli uvo za statistiku, on bukvalno igra koliko mora, ako vidi da je on u boljoj poziciji od saigrača, ići će na koš, a ako vidi da njegov saigrač stoji sam i da je u boljoj poziciji od njega, uvek ce mu dati loptu...to me podseća na divlje životinje, rade samo ono sto moraju, a snagu, brzinu i sve ostalo upotrebljavaju samo kad bas moraju, zato su tako savršene...a Jokić je bas to, radi samo ono sto mora i zato je tako savršen igrac, nista na silu...
D

Donnie Brasco

pre preko 1 godinu

Ovde se ne radi o košarci nego o rasizmu. Svima je jasno da crni igrači, koji misle da je košarka ekskluzivno njiihov sport, ne mogu da podnesu da poludebeli, dežmekasti belac, koji pri tome nije Amerikanac, razvaljuje sve redom. Tačka.
N

News

pre preko 1 godinu

Da je Jokic povlascen kao drugi igraci u Nba on bi imao prosek od preko 40 poena po utakmici. Centar Filadelfije ima skoro 20 slobodni bacanja po utakmici i sudije svaki kontakt sviraju.
M

Mikki

pre preko 1 godinu

Ali ako je bas tako, kako onda da zapravo dobija mvp titulu redovno? Bukvalno ima nekoliko glasnih smaraca koji nalaze izgovore da nipodastavaju njegov učinak (što se radi bukvalno svakodnevno raznim igračima na mozzart komentarima), ali ogromna većina o njemu misli sve najbolje i, uostalom, smatra ga najboljim. Ništa od komentara u ovom članku nijr skandalozno, ni dzefersonov niti nijedan drugi.
B

Bata Kanda

pre preko 1 godinu

"On je bas hladan." "On je bas, bas los momak." E to ti je kad za prevod koristis google translate umesto mozga. Sportski pozdrav.
s

sapienti sat

pre preko 1 godinu

Sto bi reko dr. Arslanagic, Jokic je njima dos'o ko saka na oko.
B

BicuSlobodan

pre preko 1 godinu

Sit gladnom ne veruje. Ne mogu oni da shvate da postoji igrač kome nije bitna statistika i tripl dablovi. Nabijanje statistike je ono što je pre par godina radio Westbrook, kad su mu se igrači sklanjali da uhvati loptu u skoku.
G

GostKv

pre preko 1 godinu

prvo ko su ovi dzefersoni sto komentatisu?drugo,ako je reko stvarno "gleda igraca koji ce direktno da poentira a ne nekog drugog koji ce kasnije da razigraju" ja ne znam sto objavljujete ovakve tekstove
g

gost11665

pre preko 1 godinu

Dzeferson je osvajac prstena sa Klivlendom. Pratio se NBA i pre Jokica prijatelju...
G

GostKV

pre preko 1 godinu

gost11665 pa ti prijatelju vrati YouTube pa se sladi sa crncima