Komentari na vest

Zvezda: Ili šest klubova iz iste države ili ukidanje ograničenja

D

Dragann

pre oko 2 godine

Zasto se niste bunili prije utakmice ako pravila nisu bili uredu
U

Ubožar

pre oko 2 godine

Partizan i Mega su glasali protiv ulaska Zlatibora u ABA1! ČISTO DA SE ZNA!!
G

Gns021

pre oko 2 godine

To ti gazda rekao 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a ti mu poverovao kao i da ce te u f4 ili top 8 el 🤣🤣🤣🤣🤣 smesan si posto nisi citao obavestenja aba lige. Nije bilo nikakvog glasanja jer je to pravilo na snazi a da te samo upoznam potpisao ga je i tvoj vlasnik kluba i to sa ne jednim nego dva potpisa. 🤣🤣🤣🤣🤣
U

Ubožar

pre oko 2 godine

Ću,ćeš,će,ćemo,ćete,će! Prvo škola, pa komentari!
G

Gns021

pre oko 2 godine

Samo jedno pitanjce. Da li je ovaj covek sa slike glasao sa svoja dva glasa za ovakve propozicije? I zbog cega je glasao ako nisu dobre? Mesetarenje ispod zita. Nikada ali nikada nije radio nista za Srpsku kosarku vec za svoj dzep. Ovo je trebalo da se odradi na pocetku sezone a ne sada kada svako gleda sta njemu odgovara i gle cuda bas se on zabrinuo za Srpsku kosarku. Licemer koji bi sutra taj isti Zatibor prodao da bi sebi zaradio. Onoga dana kada smo usli u aba stavljena je tacka na Sprpsku kosarku a vi me sada pljujte koliko hocete. Umesto da smo svoje klubove dizali mi smo dizali hrvatske bosanske slovenacke makedonske izraelske ejjjj izraelski pa da li ste vi normalni uopste msm na ove koji komentarisu kako je coki neki sprpski spasioc.
K

K R O J F

pre oko 2 godine

Uzalud prijatelju. Sad će da se obruši na tebe crvena brigada sa komentarima a softver će da nalupa minuse.
Ч

Чикаго

pre oko 2 godine

Прво научи да читаш! Друго, правила о 5 клубова се односи САМО на сезону 2021/22, тако да одигравање баража нема смисла. Треће, правила за сезону 2022/23 још нису усвојена, тако да одигравање баража нема смисла.
J

James Bond 007

pre oko 2 godine

Komentar ti je ok samo da upitam "koji covek sa slike"? Mislis na doticnu kreaturu ljudskog oblika koji drzi predavanja i trazi regularnost kao vlasnik 2 kluba u istoj ligi?! Nema tu coveka nigde...
G

Gns021

pre oko 2 godine

@Чикаго koliko mi je poznato pravila prvenstva vaze do kraja prvenstva i dok ne pocne novo. znaci da ce se po novim igrati tek nakon sto se ovo zavrsi a do tada mora da se zna i ko ce igrati u tom novom jer i ti klubovi moraju imati pravo glasa za izglasavanje novih pravila. to je znao i doticni sa slike samo se pravi mutav.
A

Antiabaš

pre oko 2 godine

Kad si tako pametan Čoviću predloži taj tvoj sistem i Euroligi pa da i tamo igra nekih 6-7 španskih klubova namjesto sadašnja 4. Ti bi htio ABA ligu pretvoriti u otvoreno prvenstvo Srbije. Kako nisi svjestan da će se ostale države oduprijeti tvom prijedlogu, što znaći da će to biti kraj Aba lige i to zbog jedne Čajetine. Dobro se sjećaš, kako je Dule Vujošević nerado išao igrati u Laško i tamo slao svoje juniore i rezerviste da igraju jer mu nikako nije išlo u glavu da je neko tamo selo član Aba lige. Isto se sada dešava sa Čajetinom koja ruku na srce nema šta tražiti u Aba ligi i koju će Borac lagano pobjediti u baražu.
S

Spiritus movens

pre oko 2 godine

Zamisli u Evroligi osvajac Evrokupa ide u baraz a finalista Evrokupa direktno u EL. I jos osvajac EK igra baraz ne igra sa predposlednjim nego sa klubom sa sredine tabele. Gde je tu logika?
H

Hulijano

pre oko 2 godine

Ene što nam napriča,no će zbog Bara ili općine Iliđža ili kako beše Brijega da trpi Srbija i njena košarka,ne mogu se čuda načuditi što nam to pripovIJedaš. Ne uporedjuj stučnjaku Španiju,jer jedna Valensija ili Saragosa imaju više KOŠARKAŠKIH DVORANA nego li C.Gora,BiH i Slovenija ZAJEDNO .
S

Spanjol

pre oko 2 godine

Spanci nikad ne bi zapostavljali svoju ligu i klubove zarad drugih kao sto Srbi zapostavljaju svoje. Zbog toga Jadranska liga i ima jedva 1 predstavnika u EL.
G

Gns021

pre oko 2 godine

@ spiritus odlicno putanje. Nema logike ali na to pitanje bi bas ovaj cika sa slike trebao da odgovori jer je on sa dva glasa dok su ostali sa jednim izglasao takvu nebulozu i sramotu za koju se sada nesto opravdava pred navijacima. Sve je to smisljeno zarad novca koji svi trpaju u dzepove a mi naivni se stavljamo na neciju stranu. Bas bi voleo da cujem objasnjenje zbog cega je glasao za takvo pravilo ako sada tvrdi da ne valja. Nebuloza ga udarila tj sve njih
M

MTSrbija

pre oko 2 godine

Sa dva miliona evra SRBIJA,TELEKOM SRBIJA-ARENA SPORT finansiraju ABA ligu !!! Nebojša Čović je 100 % u pravu,taj retko kada sa "papirima greši". Čitam komentare o klubovima iz Hrvatske,Slovenije,federacije BiH,pa gde su godinama,Zadar duguje mesecima plate,Krka da ne pišem... Vidi se njihov kvalitet u ABA 2,svima jasno . Pogledajte broj klubova u ex Yu koji su pandan našoj KLS. Treba sve to otkačiti,napraviti jaku B.Luku,Trebinje,Višegrad,imamo Igokeu pa igraj ligu bez montegrina,Olimpije i dalmatinaca.
K

K R O J F

pre oko 2 godine

Najveći borci za interes Srpske košarke su zapravo oni koji su je uništili i ugurali nas u ABA ligu iz koje se nećemo skoro izvući. BUDUĆNOST,HEMOFARM,FMP(pravi),CRVENA ZVEZDA (prava). Kada se upozoravalo iz Partizana da će odlazak u Jadransku ligu ostaviti nesagledive posledice niko se nije obazirao,ubeđivali su nas da je to najbolje rešenje. Partizan je ostao sam,POSLEDNJI koji nije pristupio ABA ligi i naravno dolazi ucena od strane EVROLIGE koja je u međuvremenu prešla iz ruku FIBA-e u privatnu firmu KATALONACA da PARTIZAN MORA DA PRISTUPI u suprotnom neće moći da učestvuje u EVROLIGI. Sve se zaboravilo u međuvremenu jer smo poznati da imamo slabo pamćenje kao narod i onda kao posledica toga DR čega god sa štitom u rukama poziva U BOJ JUNACI za interes Srpske košarke. Sami smo krivi za ovo....
V

Vazi

pre oko 2 godine

Ma nemoj, a Partizan je ostajao van ABA lige zbog interesa srpske kosarke? Ne, nego je hteo da nastavi da se kvalifikuje u EL kroz garantovanu domacu titulu. ABA ligu su u to vreme mogli da osvoje i Hemofarm i FMP, ali za domacicu je nekako Partizan uvek bio siguran. Partizan je branio svoj licni interes i nista drugo, a ABA liga je bila neminovnost u svakom slucaju. EL ne bi nastavila da daje mesto sampionu srpske lige.
P

PurpleHead

pre oko 2 godine

Tačno vidim suzu u ovom komentaru!

PsyhoDelija

pre oko 2 godine

Druze Krojfe,izadjite ako vam se ne svidja..Kada se osvajalo godinama niste nista pricali,bilo lepo...Igrala se Evroliga
D

Delije Dorcol

pre oko 2 godine

Da li se iko seca slicnog principa kada je VK CRVENA ZVEZDA postala klupski prvak Evrope, pa je g-din Sostar, tada na celu evropskog vaterpola, doneo neverovatnu odluku da osvajac igra kvalifikacije sledece godine, pa smo ispali od pro reca na peterce. Sta reci, mrznja i zlo!
Z

Zeljeznik

pre oko 2 godine

Znam da ću dobiti puno negativnih komentara ali po meno učešće u ABA ligi osim sa sportskim/takmičarskim uspehom treba usloviti i finansijskim stanjem i ambicijama kluba. Svaka čast, Megi, FMP itd. ali po meni klubovima koji ISKLJUČIVO služe za razvijanje mladih igrača NIJE MESTO u najjačoj regionalnoj ligi. To po meni ne treba ni da budu profesionalni klubovi ako im jedina ambicija da prodaju mlade igrače. Niti imaju neke navijače, niti neku atmosferu kod kuće, da ne pričam što utakmice igraju u malo boljim salama za fizičko. Ne kažem da ne treba da postoje ali zna se gde im je onda mesto (KLS, ABA 2), a zna se i šta sve treba da ima jedan PROFESIONALNI KOSARKAŠKI KLUB kome je cilj da nekada osvoji titulu u toj ABA 1 ligi i da igra Evropu. Kada će je Krka, Borac itd. osvojiti? U toj ligi treba da budu NAJBOLJI I NAJSLAVNIJI klubovi sa ovih prostora. Partizan, Zvezda, Cibona, Split, Bosna, Olimpija, Zadar, Budućnost i naravno još neki "noviji" klubovi koji imaju novca i ambicija. Treba svaka utakmica da bude neizvesna, teška, a ne da se unapred već zna da kad Zvezda gostuje FMP/Krki ili Partizan Zadru/Splitu to u 98% slučajeva bude pobeda sa po 20/30 razlike. Nekada je bre Partizan REDOVNO gubio u gostima u Hrvatskoj, Zvezda isto u Zagrebu protiv Cibone.
G

Gennaro

pre oko 2 godine

Bogovi plaču za tvojim vođenjem nekog sportskog sektora. Bukvalno si napisao kako da propadne sistemski košarka u jednoj državi. Ne razumem kako ocekujes da se razvija igrac kroz KLS. Svestan sj valjda da onda ne bi bilo Jokica, Micica itd???
Z

Zeljeznik

pre oko 2 godine

@Gennaro Tako što će iz tog "razvojnog" kluba (FMP, Mega) otići u Partizan/Zvezdu ili neki drugi klub u ABA ligi i tek tamo početi da igraju ABA ligu. Zašto mora da igra ABA-u i pre dolaska u večite? Neka ih tamo (Zvezda, Partizan, Cibona) upregnu i nek godinu dve igraju samo ABA ligu i polako ubacuju na evropskim utakmicama, pa će posle i u Evropi biti starteri i nosioci igre. Jokića nemoj da porediš jer je momak unikat i "incident" i takvog nećemo imati narednih 50 godina. Ali koliko je naša slavna košarkaška industrija REALNO izbacila vrhunskih igrača NBA/Evroliga kalibra u poslednjih 10 godina recimo? Samo Jokić i Bogdanović koji u svojim klubovima imaju velike, najveće, uloge. Mani me onih "izleta" nekih naših "mladih nada", što po NBA što po Evropi, gde im je uloga bila da popune broj igrača i da nose peškire. Kažem ti, nažalost mora da se gleda i profit i tradicija, i navijači a bogami i ambicije kluba. Kakav je to klub koji kao Mega 2015/2016 odustane od Evroligd/Evrokupa pre nego što je i počela finalna serija sa Zvezdom. Igraš samo da "budžiš" sebi statistiku a klubu i menadžeru novčanik.....
P

Perun91

pre oko 2 godine

Evo ih ovi...ovako su i Jugoslaviju raskomadali. Sad je 6, sledece godine ce biti 7 i tako dalje. Svi prihvate pravila lige, udju u ligu, i onda kad se interesi promijene, daj da mijenjamo. A dobro znaju da bi im samima liga bila u rangu Gruzijske.
Z

Zukil

pre oko 2 godine

Naravno da je glupost da igraju, sramota... Oba tima su zaslužili da igraju ligu... Ali, isto je tako sramota da se igra ubuduće utakmica između FMP i crvene zvezde.... Na trening utakmici ima više kontakta...
S

SamoPartizan

pre oko 2 godine

Sta bi sa onim ljudima koji su pre 2011. smisljali pogrdne pesme za ovog coveka i vredjali ga na svakom koraku?Iznajmio ih covke kao sony
m

milos obiliiicc

pre oko 2 godine

Bravo Zvezdo,tako veliki klub radi.Ustanes i povedes kolo.Samo sportski rezultati su merilo
G

Gost23

pre oko 2 godine

Ne možeš menjati uslove koje si propisao pre početka sezone. Jer MZT sigurno ne bi odigrao onako opušteno u finalu, da su znali recimo da će neko da traži promenu propozicija, koje su sami ABA rukovodioci uveli. Uzgred, nevidjena je glupost ograničenja broja klubova iz iste države u ABA1, neka igra ko zasluži, pa bilo da je iz koje države regiona. To pravilo naredne sezone treba ukinuti, pa neka klubovi sami rešavaju na terenu ko je bolji.
!

!

pre oko 2 godine

Ha ha ha ha MZT odigrao opusteno,a usao u produzetak, zasto umanjujete uspeh KK Zlatibora? Zlatibor je pobedio tri prvoplasirana tima u ABA2,da nisu svi bili opusteni?
Ч

Чикаго

pre oko 2 godine

Којих пропозиција када не постоје исте за наредну сезону?
H

Hepek

pre oko 2 godine

Pricajte vi sta hocete ali jedino se Covke zalaze da se liga uredi kako treba. I svi znamo da to smeta ostoji,dodiku i bokanu,e zato ce se aba raspasti za koju godinu
O

Orao

pre oko 2 godine

Tako je!!!!
c

crnaovca

pre oko 2 godine

Lazni moralisti
П

Прдуле

pre oko 2 godine

Грбарима није добро кад му слику виде
G

Gost90

pre oko 2 godine

Ni zvezdasima, covek im uzeo grb, dresove, navijace....
B

Bojan_

pre oko 2 godine

Tako se cuva sprska kosarka
G

Gost123

pre oko 2 godine

Lupa gluposti. Propozicije za ovu godinu određuju baraž za ulazak i ispadanje. Svidelo se to nama ili ne. Dakle naši klubovi igraju međusobno. Što o tome nije razmišljao kada je donosio propozicije? U ovoj košarci ne zna se ko od rukovodilaca je gori. Grobari koji bi da menjaju plej of u final4 ili ovaj sada sa ovim.
G

Gost.citalac

pre oko 2 godine

@gost123 mislim da je sasvim lepo napisano da za sledecu sezonu jos propozicije takmicenja nisu donesene prema tome ne moze se ni igrati baraz za sledecu ukoliko se ne zna kako ce izgledati... samo treba procitati lepo i polako
G

Gost. citalac

pre oko 2 godine

Mislim druže da isto kao i ostali ne kapiraš da propozicije za ovu sezonu određuju kako se igra baraž. To je upravo poenta. Ne možeš sledeće godine da se boriš za ulazak u ligu koja se tada igra. Ove sezone se igra baraž. Samim tim važe propozicije za ovu sezonu.
G

Gost123

pre oko 2 godine

Evo još jednom za tebe i sve koji ne znaju propise: BARAŽ JE DEO OVE SEZONE! Pročitaj polako i lagano povlačeći prstom da ne promašiš neko slovo ili red.
G

Gost.citalac

pre oko 2 godine

aha.. znaci igra se baraz a ne zna se da li ce biti 12 ili 14 klubova? ne moze se igrati baraz ukoliko se ne zna koliko klubova ce biti i ko ulazi - ispada...
G

Gost.citalac

pre oko 2 godine

gost123 i ovaj sto me kopira :) drugari baraz nije deo ove sezone (tj samo se igra u istoj) ali se ne odnosi na ovu sezonu vec na sledecu a nije logicno da se odnosi na sledecu jer zbog cega igra borac u barazu ako se ukida ogranicenje po broju klubova ili se liga prosiruje i samim tim se opet povecava broj klubova iz jedne zemlje na max. 6. pitanje za vas koji ste tako lepo razumeli zbog cega ukoliko je tako baraz moraju da igraju dva kluba iz srbije???