Saša Obradović (©MN Press)
Saša Obradović (©MN Press)

Zvezdin novi trener je Saša Obradović

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.06.20. | 10:38

Legenda se vraća na Mali Kalemegdan

Šuškalo se o Dejanu Radonjiću, a novi trener košarkaša Crvene zvezde od sledeće sezone će biti njen nekadašnji as Saša Obradović, saznaje navijački portal RSB. Legenda kluba se tako posle 20 godina vraća na Mali Kalemegdan.

Zvezdina saradnja sa iskusnim stručnjakom Draganom Šakotom je istekla po trajnom prekidu ove sezone, a kako rezultati pod njegovim vođstvom nisu u bili u skladu sa očekivanjima, bilo je jasno da se ta saradnja neće nastaviti. Od tada je Zvezda bila u potrazi za trenerom, a imena Dejana Radonjića i Saše Obradovića su se najčešće pominjala kao rešenja. Na kraju se Zvezda odlučila za svoju igračku legendu koja je sa reprezentacijom Jugoslavije osvajala svetske i evropske titule.

Izabrane vesti

Saša Obradović se i prethodnih godina često povezivao sa Crvenom zvezdom kada je klub sa Malog Kalemegdana menjao trenere. Ipak, uvek je nešto nedostajalo da se poklope ambicije kluba i mladog stručnjaka, pa ga je karijera vodila drugim putevima.

Obradović je u Zvezdi počeo igračku karijeru daleke 1987. godine i tokom šest sezona u klubu izrastao u najboljeg igrača i vođu tima. U francuski Limož je prešao 1993. godine prešao poziv Božidara Maljkovića, ali se posle nekoliko meseci vratio u Crvenu zvezdu sa kojom je na kraju osvojio drugu vezanu titulu. Posle sjajnih partija u finalu plej-ofa protiv Partizana, opet je digao sidro i prešao u Albu iz Berlina gde je igrao tri godine. Potom je dve sezone igrao za Virtus iz Rome, da bi 1999. počeo i treći mandat u Zvezdi ali je zbog teške povrede odigrao samo jedan meč u sezoni pre nego što je otišao u Budućnost. Nakon godinu dana u Podgorici, prešao je u nemački Keln u kojem je posle četiri sezone završio igračku i odmah zatim počeo trenersku karijeru.

Tri godine je sa klupe vodio Keln, potom radio u ukrajinskom Kijevu, poljskom Turovu, dve godine u Donjecku da bi mu prvi veliki izazov u trenerskoj karijeri bio Alba u kojoj je proveo četiri godine i osvojio je tri Kupa Nemačke. Sa berlinskim timom je debitovao i u Evroligi, a čak je imao i privilegiju da upiše pobedu protiv NBA tima kada su Albatrosi u pripremnom periodu u leto 2014. godine pobedili San Antonio Sparse. Posle Albe je dve sezone vodio Lokomotivu Kubanj, a prošlog leta je preuzeo francuski Monako sa kojim je potpisao ugovor do kraja ove sezone. Francuzi su želeli da ga zadrže, a pre nešto manje od mesec dana je i on priznao da želi da ostane u Kneževini.

"Moja namera je da ostanem u Monaku. Osim što imam odlične odnose sa svima u celom klubu, svi mogu da vide da smo uradili dobar posao. Najvažnija stvar za tim je da završimo posao i to znači da osvojimo titulu. Nemam nikakve sumnje i zaista želim da nastavim svoju misiju. Osećam se u Monaku kao kod kuće, mislim da možemo da gradimo divne stvari zajedno", rekao je Saša Obradović početkom maja.

Ipak, od tada se nešto očigledno promenilo i iskreni zvezdaš nije ovoga puta mogao da odbije poziv kluba čija je legenda. Obradović vrlo dobro zna šta znači pritisak rada u Zvezdi, osetio je to kao igrač, a kao trener je sakupio dovoljno iskustva da se prihvati ovakvog izazova.


tagovi

Saša Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara