Stefan Jović (Star sport)
Stefan Jović (Star sport)

Jović izgubljen za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 00:14

Povreda srpskog plejmejkera zahteva pet do sedam nedelja pauze

Dobila je Srbija Filipine i nastavila put ka plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju ali je platila skupu cenu.

Kako i sam kapiten Miloš Teodosić reče: „Bolje da smo izgubili od Filipina nego da smo izgubili Jovića“.

Izabrane vesti

Nažalost, obistinile su se slutnje Teodosića i svih kojima je košarkaška reprezentacija Srbije u srcu. Kako MOZZART Sport saznaje, Stefan Jović je doživeo ozbiljniju povredu i čeka ga pauza zbog koje neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju ako se Srbija tamo plasira.

Prema prvim procenama, u pitanju je ruptura mišića koja zahteva period od pet do sedam nedelja oporavka. Kako stvari sada stoje, ne postoje šanse da se Jović stavi na raspolaganje za Igre u Tokiju koje počinju 23. jula i traju do 8. avgusta.

Jović se povredio bez kontakta prilikom ulaza na koš i po njegovoj grimasi je odmah bilo jasno da je situacija ozbiljna. Napustio je parket uz pomoć saigrača i medicinskog osoblja i odmah se uputio u bolnicu na preglede. Tamo je ustanovljeno o kojoj vrsti povrede je reč i loše vesti su stigle u tabor Orlova.

Još je ovo jedan u nizu malera koji ovog leta prate košarkašku reprezentaciju Srbije. Zbog ranijih povreda ili oporavaka od njih, na kvalifikacionom turniru u Beogradu ne učestvuju Nikola Milutinov, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Branko Lazić, Miroslav Raduljica, Vanja Marinković i Ognjen Jaramaz, a probleme sa lakšim povredama vuku i Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić i Vasilije Micić koji zbog toga nisu igrali večeras protiv Filipina. Ako na to dodamo da se reprezentaciji nisu odazvali NBA igrači Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić, a da Bogdan Bogdanović i dalje igra sezonu sa Atlantom, jasno je u kakvim problemima su Igor Kokoškov i reprezentacija Srbije.

 


tagovi

Stefan Jovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara