Foto: ABA lliga, Dragana Stjepanović
Foto: ABA lliga, Dragana Stjepanović

ABA liga čeka pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 11:15

Završni turnir ABA 2 lige otvaraju Zlatibor i Podgorica

U Domaležu će se ovih dana odlučivati ko će sledeću košarkašku sezonu dočekati među velikanima nekadašnje države. Finalni turnir ABA 2 lige počinje danas, a pobednik će pored trofeja osvojiti i učešće u ABA ligi sledeće sezone. Šansu će dobiti i drugoplasirani, ali će on mesto morati da obezbedi preko kvalifikacija. Za taj prestiž će se boriti osam timova: Helios, Krka, Borac Banjaluka, Podgorica, Zlatibor, Široki Brijeg, Sutjeska i Pelister.

Prvi će na teren izaći Zlatibor i Podgorica (12.00, Arena 1), a trener jedinog predstavnika iz Srbije, Strajin Nedović, podsetio je da njegov klub ima iskustva sa ovim takmičenjem.

Izabrane vesti

"Kao branilac titule i jedini srpski klub koji je osvojio titulu ABA2 lige idemo tamo i svi nas gledaju kao jednog od favorita. Kao što sam nekoliko puta rekao, u ovakvom sistemu takmičenja, u balonu, kakav je bio prošlogodišnji, favoriti ne postoje. Kada se igra jedna utakmica, mnogo je faktora koji odlučuju", poručio je Nedović.

Sa druge strane njegov kolega iz suparničkog tabora, Nebojša Bogavac, protiv iskustva pokušaće da iskorsiti mladost i motivaciju svoje ekipe.

"U plej-ofu je sve moguće. Mlada smo ekipa, očekujem dobru, borbenu utakmicu, da svih 40 minuta budemo fokusirani i agresivni. Ako nam se ukaže šansa da prođemo, iskoristićemo je. Zadovoljni smo sezonom, momci bi trebalo bez pritiska da pokažu kvalitet, koji nam je u ligaškom delu doneo dobar rezultat", istakao je za “Vijesti” trener Podgoričana, Nebojša Bogavac.

Direktor turnira Milija Vojinović ovaj događaj najavio je obećavajući dobru igru i organizaciju.

"ABA 2 liga je napravila veliki korak kada je u pitanju popularnost u poslednjih par godina. Nakon 91 odigranog meča, sledi nam sedam najzanimljivijih. Helios Sansi su dobili tu čast da organizuju finalni turnir, zbog toga što su zauzeli prvo mesto u regularnom delu sezone. Želim da im zahvalim što su na to pristali. Organizacija je na vrhunskom nivou i ubeđen sam da ćemo svi uživati u fantastičnoj košarci", rekao je Vojinović.

Ostaje da se vidi ko će od oktobra praviti društvo najboljima u regionu, ali i ko će od ovogodišnjih učesnika ispasti u niži rang. Zlatiboru je prošle sezone elitno takmičenje izmaklo i pored osvojene titule. Za prolaz su morali da se bori sa poslednjim na ABA1 tabeli. Tada je od njih ipak bio bolji Borac iz Čačka, koji se i sada bori za opstanak.

Pobednik meča između Podgorice i Zlatibora ide na megdan boljem iz okršaja Krke i Sutjeske (15.00), dok će se u drugom polufinalnom paru naći pobednici današnjih mečeva između Heliosa i Pelistera (18.00), odnosno Borca iz Banjaluke i Širokog Brijega (21.00). Svi mečevi se mogu gledati na kanalima televizije Arena Sport.

ABA 2, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE

12.00 (2,70) Podgorica (14,5) Zlatibor (1,55)

15.00 (1,15) Krka (20,0) Sutjeska (6,00)

18.00 (1,85) Helios (-20,5) Pelister (1,85)

21.00 (2,30) Borac Banjaluka (14,5) Široki Brijeg (1,70)

Piše: Anđela Tomanić


tagovi

ABA 2 ligaKK Zlatibor ČajetinaHeliosKK PodgoricaKK SutjeskaKrkaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara